3 tärkeää asiaa vauraan mindsetin ylläpitämiseksi

Se että säästät ja sijoitat rahaa, on alku vaurastumiselle, mutta se mikä pitää sinut oikealla tiellä, on oikea mindset. Mindset on meidän tapamme ajatella ja sillä on suurempi merkitys meidän vaurastumisellemme, kuin voimme kuvitellakaan. Se, että sinä pidät ajatuksesi fokusoituna oikeisiin asioihin. Se myös auttaa sinua näkemään uusia mahdollisuuksia. Minä ajattelin tässä jakaa teille kolme omaa sääntöäni oman vauraan mindsettini ylläpitämiseen.   

Pidä tavoite kirkkaana ja aina mielessä

Pidä oma tavoite kirkkaana – miksi sinä haluat vaurastua? Mikä on se syy, miksi haluat elää vauraampaa elämää ja mitä vauraus merkitsee sinulle? Onko se sitä, että sinun puskuritilisi saldo on tietyn kokoinen tai että sinulla on kuukaudessa useampi tulonlähde tai että kaupasta voit ostaa, mitä haluat katsomatta hintalappua? Oli se syy mikä tahansa, niin määrittele se itsellesi kirkkaasti.

Hyvä tavoite on mitattavissa, kiinnostava, sinun omassa kontrollissasi ja aikamääritelty. Pidä tavoite aina näkyvillä ja muistuta itseäsi omasta tavoitteestasi joka ikinen päivä. Tee itsellesi tavoitekartta. Itse olen tehnyt itselleni tavoitekartan, minkä olen koonnut kuvista ja laittanut sen tietokoneeni työpöydälle taustakuvaksi. Minä näen tämän tavoitetaulun monta kertaa päivän aikana ja alitajunta tekee koko ajan työtä se eteen, että pääsen lähemmäksi tavoitteitani.

Kirjoitin aiemmin, miten todella teet itsellesi hyvän tavoitteen – kirjoitukseen pääset tästä.

Miten luoda itselleen tavoite?

Toinen oivallinen tapa on tehdä Goal Map á la Brian Maynes. Tämän Goal Mapin hienous on, että siinä määritellään aikajana, mitkä ovat tavoitteet ja kuka sinua auttaa tavoitteesi pääsemiseen. Tämä on astetta syvempi tapa tehdä tavoitteista ja tiestä tavoitteisiin kirkkaampi. Ja mikä parasta, Goal Mapping tämän mallin mukaan tehdään sekä kirjallisesti että kuvallisesti. Itse tein niin, että pienensin omat Goal Mapit ja laitoin ne oman kalenterin kansikuviksi, näin ne pysyvät mielessä joka kerta, kun avaan kalenterin ja sen minä teen päivittäin.

Tästä pääset lukemaan lisää Goal Mappingista.

Mieti asioita toisesta näkökulmasta

Kun asioita miettii toisesta näkökulmasta, niin yleensä tulee aivan uusia oivalluksia. Kaksi tapaa, mitä minä käytän, kun mietin omaa vaurastumista ja mikä voisi edesauttaa vaurastumista on, että katson asioita niin sanotusti helikopteriperspektiivistä tai toisen henkilön näkökulmasta.

Helikopteriperspektiivi on hyvä tapa katsoa asioita kokonaisvaltaisemmin. Jos haluat keksiä uusia keinoja esimerkiksi vaurastumiseen – istahda helikopteriin, nouse 100 metriin ja huomaat, että sinun näköalueesi laajenee, pysähdy siihen hetkeksi ja katso mitä kaikkea näet tästä korkeudesta. Kirjoita asiat paperille, jatka nousemista 200 metriin ja tarkastele uudestaan, mitä nyt näkyy. Minä olen huomannut tätä tehdessäni, että mitä korkeammalle nousen, sen isommin laajennan omaa ajatteluani, sen laajemmin mietin, ketkä voisivat auttaa minua ja sen laajemmin huomaan myös uusia toimintatapoja tai sijoittamismahdollisuuksia.

Toinen tapa on miettiä asioita toisen ihmisen perspektiivistä. Tässä oivallinen tapa on siirtyä paikasta toiseen, kun siirryt toisen henkilön maailmaan. Valitse kaksi tuolia, jotka laitat vastakkain tai vierekkäin. Istahda tuolille A, missä olet oma itsesi. Mieti mitä sinä voisit tehdä, jotta vaurastuisit. Siirry sitten tuoliin B, joka on tuoli, jonka omistaa henkilö, joka on sinun esikuvasi. Mieti asiaa tämän henkilön perspektiivistä, mitä tämä henkilö olisi tehnyt vaurastumisensa eteen.

Nämä kaksi tapaa ovat asioita, joita minä hyödynnän kun tuntuu siltä, että olen jumissa ja kun asiat eivät etene. Silloin on hyvää laajentaa omaa ajatustaan ja tarkastella eri vinkkelistä asioita. Yleensä syntyy uusia ideoita ja uutta intoa lähteä työstämään asioita.

Miten saada lisää rahaa?

Tee asioita joka päivä vaurastumisen eteen

Tee joka päivä jotain, mikä auttaa sinua vaurastumisen tiellä. Opiskele uusi taito, opiskele sijoittamista, opiskele strategioita, opiskele yrittäjyyttä, opiskele itsensä kehittämistä, opiskele mitä vaan – kunhan opiskelet. Netistä löytyy paljon materiaalia, kunhan vaan jaksaa etsiä – omaan tahtiin käytävät verkkovalmennukset ovat oiva tapa oppia vaurastumista ajasta & paikasta riippumatta. Kirjasto on pullollaan kirjallisuutta aiheesta.

Harjoittele sitä, mitä olet oppinut. Kun asioita tekee tarpeeksi usein, niistä tulee osa sinun arkeasi ja teet niitä ilman, että sinun pitää niitä erikseen miettiä. Ja mitä enemmän harjoittelet, sen taitavammaksi tulet.

Ihan ehdoton asia minulle on täyttää omat seurattavat somekanavat, kuten Instagram ja Facebook, kannustavilla julkaisulla. Seuraan rahamaailman ja itsensä kehittämisen guruja. Minä olen kielikuvien ja sananlaskujen suuri ihailija, joten nämä tuovat minulle joka päivä muistutuksen siitä mihin olen menossa.

Ja viimeiseksi haluan sanoa teille kaikille, uskokaa itseenne. Jokainen voi vaurastua, jos siihen on valmis. Se vaatii itsensä likoon panemista, se vaatii työtä ja opiskelua, mutta loppupäässä se on sen arvoista. Onnea sinulle omalle vaurastumisen tiellesi.

Tove Sjöberg
Artikkelin on kirjoittanut Tove Sjöberg.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville