4 hyvää puolta, jotka tekevät naisista hyviä sijoittajia

Naisten luonnolliset piirteet hyödyttävät suuresti sijoitussalkkua.

Jotkin ammatit luokitellaan miesvaltaisiksi, kuten rakennustyöt, automyynti & mekaanikon työt. Samoin jotkin ammatit kategorioidaan enemmän naisten töiksi – kuten hoitotyöt, opettaminen & sosiaalityöt. Osa näistä sukupuolistereotyypeistä ovat murtumassa, mutta vielä on matkaa myyttien totaaliseen hajottamiseen.

Mitä tulee sijoittamiseen, jotkut ihmiset olettavat sen olevan vain miesten hommaa – mutta mielestäni tämä oletus on väärä. Itse asiassa väitän, että naisilla on luonnostaan 4 uniikkia etua sijoittamisessa, jotka tekevät sijoittamisesta naisille sopivamman kuin miehille:

1. Me emme pelkää sanoa; ”en tiedä”.

Muistatko vanhoina hyvinä aikoina, kun piti pysähtyä huoltoasemalle kysymään ohjeita, jos olit eksyksissä? No, nykyään voimme vain googlettaa tai käyttää navigaattoria, joten se ei ole enää niin yleistä, mutta miehet olivat tunnettuja siitä, etteivät he halunneet myöntää tarvitsevansa apua päästäkseen määränpäähän.

Naiset taasen pystyvät esittämään kysymyksiä ja myöntämään kun eivät tiedä tai ymmärrä jotakin. Valitettavasti henkilö, joka esittää kaikkitietävää ja on enemmän huolissaan siitä, vaikuttaako hän tyhmältä ei koskaan opi tai kasva. Kun et enää opi, mitä jäljelle jää? Meillä naisilla on se hyvä puoli, että olemme tarpeeksi itsevarmoja sanoaksemme ”En tiedä” ja tämä ominaisuus opettaa meille monia vastauksia. Se pakottaa meidät etsimään tietoa, tutkimaan asioita netistä tai osallistumaan seminaareihin sekä keskustelemaan useampien alan asiantuntijoiden kanssa.

Uskon todella, että tämä on yksi tehokkaimmista oppimisvälineistä, joka meillä naisina on. Teeskentely, että tietää kaiken, koska ei halua näyttää tyhmältä johtuu alhaisesta itseluottamuksesta tai itsetunnosta.
Joten naiset, voitte ylpeänä myöntää: ”En tiedä”! Tai voit pyytää jotakuta selittämään asian uudelleen. Tulet yllättymään, miten paljon opit.

2. Haluamme siis pyytää apua.

Aasinsiltana kohtaan 1, naisilla on enemmän halua pyytää apua kuin miehillä. Jos miehesi on koskaan yrittänyt korjata rikkinäistä hanaa tai valaisinta, tiedät tämän olevan totta – hän tekee kaiken mahdollisen välttääkseen tappionsa myöntämisen ja putkimiehen tai sähkömiehen hälyttämisen paikalle. Erona on, että nainen luottaa vaistoihinsa ja kysyy apua jos hän tietää jonkin asian olevan hänen tietoalueensa ulkopuolella. Tämä ei tarkoita, että naiset pelkäisivät kokeilla uusia asioita vaan me tunnistamme kun emme osaa jotakin ja etsimme oikeanlaisen avun. Loistava tapa säästää aikaa, jotta voit keskittyä muihin asioihin, jotka edellyttävät sinun huomiotasi.

Kun on kyse sijoittamisesta, on välttämättömän tärkeää kysyä apua kun sitä tarvitset – tällä tavoin vältät aloittelijan virheen tai jopa estät pienen ongelman paisumista isommaksi.

3. Naiset metsästävät alennusta

Myönnetään, meillä on paljon kokemusta alennuksen metsästämisestä – päivittäistavarakaupan kupongeista lastenvaatteisiin, naiset tietävät tarttua tarjoukseen. Tämä on tärkeä taito sijoittamisessa, koska haluat löytää jotain, joka on hinnoiteltu alle sen oikean hinnan ja ostaa sen.

Pidän siitä, miten seuraava lainaus Ruth Haydenilta (rahaopettaja ja kirjailija) havainnollistaa tämän seikan: ”Jos me naiset ostamme (sijoitukset) samaan tapaan kuin shoppailemme Nordstromilla, olisimme rahoissamme. Kun markkinat ovat alhaiset, se on kuin 3 yhden hinnalla -tarjous alkkareista.”

Joten laajenna tietouttasi vadelmatuopeista ja design-farkuista tiettyihin vuokrakiinteistöihin tai tiettyyn markkinaan ja kohta osaat havaita parhaat kaupat kun ne ilmestyvät. Kun olet jonkin verran harjoitellut, opit jopa miten tehdä hyvästä kaupasta paras kauppa.

4. Naiset tekevät kotiläksynsä

Yleisesti ottaen, naiset tekevät itse kotiläksynsä sen sijaan, että maksaisivat toiselle ”kuumista vihjeistä”.

Naisten ja eläkkeitä käsittelevän kansallisen tutkimuskeskuksen mukaan naiset käyttävät enemmän aikaa sijoitustensa tutkimiseen kuin miehet. Tämä estää naisia tekemästä kauppaa huipuilla ja tarttumasta kuumiin vihjeisiin – estää siis käytöksen, jolla on tapana heikentää miesten sijoitussalkkuja.

Kaikki nämä neljä pointtia selvästi tuovat ilmi, miksi maailma tarvitsee enemmän naisyrittäjiä. Oletko samaa mieltä?

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä: http://www.richdad.com/resources/rich-dad-financial-education-blog/january-2019/4-advantages-that-make-women-great-investors

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €