5 asiaa, miten minä teen rahalla hyvää

Nyt jos koskaan on oikea aika auttaa muita. Koko maailmaa kohdannut kriisi on tuonut mukanaan myös paljon hyvää, välittämistä ja muista huolehtimista. Hyvän tekeminen jokaisen omassa arkiympäristössä on nyt meidän kaikkien siihen kykenevien tehtävä. Miten sinä voit auttaa? Mitä voit tehdä jo tänään?

Miten käyttää koronatilanteen johdosta mahdollisesti vapautunut aika tehokkaasti? Lue vinkkimme tästä.

Rahalahjoitus

Olen antanut ja tulen jatkossakin antamaan ihan puhdasta rahaa sitä tarvitseville. Se voi saajalle olla se hetken pelastus tiukasta tilanteesta eteenpäin. Ja se antaa hetken aikaa huokaista ja miettiä, miten pääsee eteenpäin. Ajattelen kuitenkin niin, että jatkuva rahan antaminen ei lopulta palvele tiukassakaan taloustilanteessa olevaa parhaalla mahdollisella tavalla. Jossain kohtaa, kun on voimavaroja, on jokaisen itse otettava vastuu ja alettava selvittää tilannetta sekä miten siihen voisi itse vaikuttaa, että jatkossa oma talous olisi paremmassa kunnossa. Eniten siis autat, kun lempeästi pakotat ihmisen itse ottamaan vastuuta omasta taloudestaan. Voit silti olla rinnalla tukena ja kannustaa parempiin valintoihin sekä jakaa sitten myös onnistumisen ilot.

Miten rahalla tehdään hyvää?

Liiketoiminta

Yrittäjyys on alkanut jälleen houkutella minua, sillä olen ollut aiemmin elämässäni yrittäjä yli 10 vuotta. Koska olen opiskellut paljon ja maailma on toki aika erilainen, kuin vaikka vuonna 2003, kun ensimmäisen kerran aloitin yrittäjänä, niin nyt ajatukset yrittäjyydestä ovat kovin erilaiset. Ensinnäkin se, mitä haluan tehdä ja toteuttaa lähtee sydämeni palosta ja toiseksi koen, että tekemällä yhdessä muiden kanssa voimme saavuttaa enemmän. Enemmän apua useammalle ihmiselle. Niinpä päässäni muhii idea siitä, että rakennan liiketoimintaa, jonka avulla myös muut voivat tienata rahaa ja yhdessä tavoitamme isomman määrän ihmisiä. Mielessäni on ajatus rakentaa tuote tai palvelu, jota myös muut, jotka tavoittavat palvelun kohderyhmää, voivat tarjota omille asiakkailleen. Tätä kutsutaan kumppanuusmarkkinoinniksi ja se on maailmalla jo laajalti käytössä, mutta vasta nyt tulossa isommin myös Suomeen. Ja eikö totta, win-win tilanne on aina parempi kuin se, että tehdään yksipuolisia diilejä, joissa vain yksi voittaa.

Arkipäivän ilahduttaminen

Ihan puhtaasta halusta ilahduttaa tai piristää jotain ystävää tai vaikka naapurin mummoa, voin ja aion ostaa kukkakimpun lähikaupasta. Idea on tärkein, ei se kuinka kallista tai hienoa haluaa lahjoittaa. Tätä kirjoittaessani tuleekin mieleeni eräs samassa talossa yksin asuva eläkeläisrouva, jonka kanssa olen joskus kesällä kerrostalomme viihtyisällä pihalla jutellut. Voinkin tässä samantien paljastaa, että hän on yksi, joka tulee saamaan minulta kimpun kukkia vielä tällä viikolla. Mikä ihana ajatus!

Kuinka voin auttaa?

Oman osaamisen jakaminen

Opiskelu on ollut minulla lähellä sydäntä jo useamman vuoden ja koen olevani erittäin onnekas, että se on ollut minulle taloudellisesti mahdollista – se on toki oma valinta ja olen itse päättänyt käyttää ison siivun rahoistani opiskeluun sekä itseni kehittämiseen. Koska olen tämän omassa elämässäni mahdollistanut, haluan jakaa sitä omaa osaamistani myös muille, maailmalle. Meillä jokaisella on joku tehtävä tässä maailmassa ja koen, että olen omani löytänyt ja haluan palvella sekä auttaa muita kaikella sillä tiedolla, taidolla ja kokemuksella, mikä minulle on karttunut. Eli se, että kehitän itseäni ei olekaan loppujen lopuksi minua varten, se onkin ehkä juuri sitä varten, että voin palvella muita.

Korona on vavisuttanut maailmantaloutta ja vaikutuksen pituutta on vaikea ennustaa. On kuitenkin yksi omaisuuslaji, johon tällä hetkellä panostetaan paljon: Kulta. Ajankohtaisen postauksen aiheesta pääset lukemaan tästä.

Hyväntekeväisyys

Olen aiemmin pidemmän aikaa tukenut rahallisesti Nepalin katulapsityötä, koska minulla on yhteyksiä sinne entisten työkavereiden kautta. Ja koska olen joka tapauksessa halunnut tehdä rahalla hyvää. Nyt kun tilanne on vaikea kaikkialla, niin haluan auttaa paikallisesti täällä koti-Suomessa.

Meillä on Suomessa myös todella hyvä mahdollisuus tehdä hyväntekeväisyyttä niin pienten kuin suurienkin tahojen kautta. Monet vastaanottavat rahan lisäksi myös vaatteita ja tavaroita, joten aina hyväntekeväisyyteen ei tarvitse suoraan rahallista panosta.

Paula Kyllönen
Artikkelin on kirjoittanut Paula Kyllönen.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €