6 vinkkiä, miten pysyt päätöksessä!

Sinulla pitää olla tavoitteita

Mitä ikinä tavoittelet elämässäsi – täytyy sinulla olla päämäärä tai tavoite, johon pyrit. Muuten on vaikea keskittyä ja mennä eteenpäin. Kun tiedät, mitä haluat ja tavoittelet elämässäsi – on sen saavuttaminen todennäköisempää. Tavoitteet kannattaa kirjoittaa itselleen ylös, niin ne ovat paljon konkreettisempia. Muista myös mielikuvaharjoittelu. Kun pystyt visioimaan ja näkemään itsesi jo siellä, missä haluat olla – olet jo melkein perillä.

Pidä kiinni päätöksestä

Jokainen päätös auttaa sinua pääsemään tavoitteisiin. Jokaisen päätöksen taustalta pitäisi löytyä jokin motivaattori tai syy, miksi haluat päästä tavoitteeseen. Motivaattorina voi toimia kipu tai palkinto – olemme erilaisia ja erilaiset asiat myös saavat meidät toimimaan. Kun päätös on tehty, tulee sinun asettaa tavoitteet. Tavoitteissa on usein välitavoitteita, mikä on monesti palkitsevampaa ja silloin ei tule liikaa turhautumisia matkan varrella. Ja aina kun pääset johonkin välitavoitteistasi, muista palkita itsesi. Se, että toteutat niitä asioita, jotka olet itsellesi luvannut. Ethän halua tuottaa itsellesi pettymystä.

Päätös on aina sinun omasi

Muista, että teet asioita itsesi vuoksi, etkä vain jonkun toisen vuoksi. Tavoitteiden ja päätöksien tulisi olla sinun omiasi. Voi olla joskus helpompaa ajatella, mitä toiset tekisivät tai mistä joku toinen pitää. Tässä kohtaa siis pitää olla itsekäs ja ajatella, mikä asia ajaa sinun etujasi tai palvelee juuri sinua.

miten-saavuttaa-tavoitteensa

Realistinen päätös

Tunne itsesi ja älä tee liian vaikeita päätöksiä. Päätöksen pitää olla saavutettavissa ja sellainen, ettei se heti lannista sinua. Päätös on oikeasti se, mitä haluat ja mikä vie sinut perille. Ja muista, ettet luovuta heti kun tulee vastoinkäymisiä tai kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.

Lue täältä vinkkimme, miten asetat itsellesi hyviä tavoitteita.

Haasteet on tehty voitettaviksi

Muista, että matkan varrella tulee haasteita ja kompastumisia. Matkasta tulee helpompi, kun tiedät, että kaikki ei tule aina menemään niin kuin suunnittelet. Joten tiedä jo heti, että välillä on vaikeampaa, niin kompastukset eivät tunnu niin isoilta, kun ne tulevat kohdalle. Kun teet asioita sydämestäsi ja et pakota itseäsi mihinkään sellaiseen mikä ei ole sinua – pääset varmasti perille.

Kuuntele itseäsi

Jos jokin asia ei tunnu hyvältä, voit aina muuttaa suunnitelmaa tai tavoitteita. Asiat elävät ja elämäntilanteet muuttavat joskus suuntaa. Tiedät kyllä, jos täytyy tehdä muutoksia. Luota siis itseesi – sinä olet itsesi herra. Vaikka koskaan ei pidä unohtaa läheisiä tai niitä ihmisiä, jotka tuntevat sinut hyvin ja ovat tukenasi. He voivat nähdä asiat eri tavalla ja silloin heitä kannattaa myös kuunnella. Asioiden äärellä ei tarvitse olla koskaan yksin. Jokainen meistä tekee elämässä valintoja ja jotkut ihmiset kulkevat mukana rinnalla. Toiset lähtevät kulkemaan omia polkujaan. Jokaisella ihmisellä on tarkoitus sinun elämässäsi.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €