Älä unohda unelmoida!

Unelma on haave, toiveuni, se mahdottomaltakin tuntuva asia, minkä haluaisit saavuttaa tai toteuttaa. Unelma saa meidät innostumaan, sydämen sykkimään ja elämän tuntumaan elämisen arvoiselta.

Olethan muistanut unelmoida?

Kun tänä päivänä elämme usein kiireistä arkea, unohtuu unelmointi helposti. Saatamme joskus miettiä, että olisipa mukava nyt olla etelän lämmössä, nauttimassa ja ottamassa aurinkoa. Tai ehkä toivomme vain, että kunpa saisimme hetken aikaa olla vain läheistemme kanssa ja nauttia hyvästä seurasta. Ja tottakai lähes jokaisen unelma mielessä on saada paljon rahaa ja vaurautta. Muista välillä pysähtyä ja kirjoittaa unelmiasi paperille – jopa ne hulluimmat ajatuksesi koskaan, ikään kuin mikään ei olisi sinua estämässä. Kirjoittaminen saattaa auttaa niiden toteutumisessa, tai ainakin toteuttamisessa. Se on ainakin varmaa, että ellet unelmoi, ei sinulla ole tavoitetta – unelmaa, minkä saavuttaa.

Unelmia kohti kulkeminen vaatii lujaa uskoa, tahtoa, motivaatiota, sinnikkyyttä ja palavaa halua. Tiesitkö, että unelma -sanan synonyymejä ovat suomen kielessä myös pyrkimys ja kunnianhimo? Omasta mielestäni erittäin vahvoja sanoja ja juuri nuo sanat tai asiat, johdattavat sinua kohti unelmaa. Joten voisiko ajatella, että jo nuo sanat kuvaavat ja kertovat sen, että kun sinulla on unelma, teet automaattisesti töitä sen saavuttamiseksi. Tällöin unelman toteutuminen on mahdollista. Aika mielenkiintoista, en ole aiemmin tullut näin asiaa itsekään edes ajatelleeksi. Mutta ehkä juuri näiden vahvojen sanojen merkityksien takana on myös se, etteivät kaikki saavuta unelmiaan, he luovuttavat liian helposti ja tyytyvät hyväksymään ”kohtalonsa”.

Mitä mahdollisuuksia minulla on?

Tätä tekstiä kirjoittaessani, maailma on myllerryksessä. Corona -virus on pysäyttänyt melkein koko maailman. Enhän vain unelmoinut, että olisipa hetki aikaa ja ihmisillä aikaa pysähtyä. Nyt meillä monilla on aikaa. Sen sijaan, että pohdimme tapahtuman negatiivisia puolia, voisimme yrittää keskittyä myös positiivisiin asioihin ja uusiin näkökulmiin sekä mahdollisuuksiin. Vaikka varmasti tämä voi monille tuntua vaikealle tässä tilanteessa. Nyt voi kuitenkin olla hyvä hetki kirjoittaa unelmiaan paperille, mitä nyt toivoisi, mitä haluaisi toteuttaa elämässään, kun asiat taas palautuvat ennalleen.

Kirjoitetut unelmat ovat käyneet minulle toteen

Muistan omasta elämästäni yhä edelleen iltapäivän, kun istuin tietokoneellani ja pohdin elämän suuria asioita. Siis oman elämäni. Asuin vuokralla kaksiossa pienen koirani kanssa ja haaveilin omasta kodista, ihanasta pihasta, toisesta koirasta jne. Päätin sitten jostain syystä kirjoittaa näitä haaveita ihan paperille, vieressä olevaan vihkoon. Silloin ajattelin, että ei minulla ole kyllä koskaan mahdollisuuksia näihin, tai no, ehkä yksi saattaisi toteutua. Varsinkin oma talo, huhhuh, minun pienillä tuloillani, ilman mitään suurempaa varallisuutta ja säästöjä – ei mitään toivoa. Mutta haaveilin ja unelmoin silti sekä kirjoitin sen paperille. Vuosia (kuitenkin alle kymmenen vuotta) myöhemmin, juttelimme ystäväni kanssa unelmista ja haaveista. Siinä säpsähdin oikein, että hetkinen – se lappu, jonka kerran kirjoitin, mahdottomalta tuntuvia unelmia – siitä olivat kaikki paitsi se yksi, toteutuneet. Mietin, että onneksi se yksi ei vielä ollut toteutunut, sillä silloinhan elämä olisi pian aivan täydellistä. No, ei suinkaan, onneksi elämä muuttuu joka hetki ja aina syntyy uusiakin unelmia, tai ne saattavat muuttuakin.

Mutta tämä oli jotenkin pysäyttävä hetki. Vaikka en tietoisesti edes tiennyt pyrkineeni kohti unelmiani, niin ehkä ne olivat paperille kirjoittaessa jääneet sen verran paremmin mieleeni, että kuitenkin jollain tavalla, ehkä alitajunta apuna, tein töitä myös niiden saavuttamiseksi. Ja ainakin voin todeta nyt, että on niitä mahdottomilta tuntuviakin unelmia mahdollista saavuttaa. Luultavasti vielä nopeamminkin, kun vielä tiedostetusti tavoittelet unelmiasi.

Tiedätkö, mitä sitoutuminen todella tarkoittaa esimerkiksi vaurastumisessa? Sitoutuminen omiin tavoitteisiin on avainsana, jos todella haluaa saavuttaa määränpään – lue lisää sitoutumisen tärkeydestä täältä.

Jokaisella meistä on omat unelmamme

Unelmia voi olla niin suuria kuin pieniäkin. Toisen arkipäiväinen asia saattaa olla toisen kaukainen unelma. Jokaisella meillä saa olla juuri sellaiset unelmat kuin itse haluamme. Toivottavasti jokainen muistaisi olla arvostelematta toisen unelmia ja haaveita. Päinvastoin olisi mahtavaa, kun voisimme kannustaa ja rohkaista niin itseämme kuin toisia, haaveilemaan ja unelmoimaan ihan pienistä asioista kaikista uskomattomimpiin ja mahdottomiin unelmien kohteisiin.

Toisinaan unelmat saattavat toteutua nopeasti, toisinaan taas tuntuu kestävän ikuisuuden saavuttaa mahdotonta ja mieli haluaa jo antaa periksi. Älä siltikään luovuta, vaan pidä kiinni entistä lujemmin. Ja yksi tärkeä seikka; usein unelmat ovat jotain hienoa, sillähän niistä haaveilet, muista kuitenkin myös elää täysillä tässä hetkessä, nauttia ja olla kiitollinen kaikesta, hyvästä ja pahasta, mitä sinulla on juuri nyt. Koska kaikki se, mitä sinulla on nyt, vie sinua eteenpäin kohti tavoitteitasi ja unelmiasi. Kaikki se, myös valmistelee sinua vastaanottamaan ja saavuttamaan unelmasi.

”Joka uskoo unelmiinsa, alkaa kasvaa niitä kohti” -Tommy Hellsten

Pirjo Ruhkala
Artikkelin on kirjoittanut Pirjo Ruhkala.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €