Alitajunnan voima

Alitajunta tuli ihmisille käsitteenä tietoisuuteen ensimmäisen kerran 1900-luvun taitteessa, kun Freud esitteli mielen kolmijaottelun. Freud jakoi mielen kolmeen osaan: ego, superego ja id. Ego on tietoinen mielemme, superego on tahto tai omatunto: se pitää toimintamme kurissa. Näistä id, latinaksi ”se”, on alitajunta: tiedostamaton, josta ajatuksemme kumpuavat.

Negatiivinen ajattelu on myrkkyä alitajunnalle

Oletko koskaan jäänyt miettimään, kuinka voimakas alitajunta on? Kuinka omat tietoiset ajatuksesi siirtyvät alitajuntaan? Jos esimerkiksi ajattelet asioita negatiivisessa valossa, hoet itsellesi ”en minä osaa, ei minusta ole tuohon”, alitajunta ottaa tästä kopin ja syöttää sinulle myöhemmin tätä ajatusta. Mitä vaurastumiseen tulee, olen monelta ihmiseltä kuullut sanat: ei minusta koskaan tule rikasta tai en minä voi sijoittaa, koska ei minulla ole rahaa. Tämä kaikki menee alitajuntaan ja nämä ajatukset ohjaavat sinua sitä kautta.

Olin ennen itsekin samanlainen. Rahauskomukseni oli, etten pystynyt sijoittamaan, koska minulla ei ollut isoja tuloja. Uskoin siihen, ettei minusta tule koskaan rikasta. Enhän minä nyt voi matkustella, käydä hienoissa ravintoloissa tai ajaa hienolla autolla. Enhän minä, enhän minä. Kyllä, olen ollut perus-pessimisti oikeastaan asiassa kuin asiassa, mutta päätin kääntää ajatteluni positiiviseksi. Jos muutkin pystyvät, pystyn minäkin.

miten-rakentaa-yritys

Kuinka treenaan alitajuntaani?

Ihan ensimmäiseksi tein päätöksen! Päätöksen ajatella positiivisesti. Tiedän, että syöttämällä alitajunnalle negatiivisia ajatuksia, en voi koskaan vaurastua. Edelleen harjoittelen tätä positiivista ajattelua, koska negatiivinen ajattelutapa on ollut aina osa minua. Olen seurannut kaksi vuotta ihmisiä, jotka ovat rikastuneet tavalla tai toisella. Jokainen heistä puhuu alitajunnan voimasta ja kuinka sen treenaaminen sekä positiivisten ajatusten syöttäminen auttoivat heitä vaurastumaan. Näistä ihmisistä moni puhuu myös unelmakartasta. Ensimmäinen ajatukseni oli ”mikä ihmeen unelmakartta, voiko sellainen toimia?” Kyllä voi!

Unelmakartalle ei ole mitään sääntöä. Se voi olla pelkkää ajatuksen juoksua paperille, omien tavoitteiden, unelmien ja haaveiden kirjoittamista lauseina, sanoina tai ne voi piirtää kuvina. Unelmakartan voi tehdä leikkaamalla aikakausilehdistä kuvia ja kirjoittamalla viereen, mitä kuvat itselleen tarkoittavat. Sinne voi kirjoittaa iskulauseita tai asioita, joita haluaa saavuttaa. Unelmakartta on juuri sinun näköisesi eikä siitä tiedä, millainen lopputulos on. Sitä voi myös päivittää ja sinne voi lisätä uusia asioita.

Alitajuntaa voi työstää myös hyppäämällä aktiivisesti epämukavuusalueelle – lue lisää täältä.

Unelmakartta kannattaa asettaa näkyvälle paikalle – paikkaan, josta näet sen päivittäin. Kun näet siinä olevat kuvat tai luet sen tekstit joka päivä, nämä ajatukset siirtyvät sinun alitajuntaasi. Yksi asia minun kartassani on jo toteutunut: yrityksen perustaminen. Uskon, että sen toteutuminen on ponnistus myös minun muihin tavoitteisiini.

Unelmakartan lisäksi treenaan alitajuntaani puhumalla sille ääneen. Kyllä, höpötän yksin kotona ääneen. Aluksi tämä tuntui todella hölmöltä, enkä edes tehnyt tätä. Kuitenkin totesin, että kokeillaan. Käyn joka aamu läpi niin kutsuttuja rahamantroja. Aloitan aina sanomalla ”Olen taloudellisesti vapaa” ja ”rahan avulla voin luoda vapautta”. Olen kirjoittanut karttaani samankaltaisia sanontoja noin kymmenen kappaletta ja sanon kaikki ääneen joka aamu. Ilmoitan näin alitajunnalle asioita, joita haluan saavuttaa. Olen oppinut tämän talousvalmentajaltani Sanna Kinaselta ja aika näyttää, miten nämä vaikuttavat alitajuntaani. Jotenkin olen huomannut, että jokaisena aamuna on parempi mieli lähteä töihin, kun olen sanonut rahamantrat ääneen.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €