Edistymiseni vuoden matkallani

Täältä voit lukea miten oma Rahastoorini alkoi.

Reilu vuosi on kulunut siitä, kun päätin, että jotain on keksittävä millä raha-asioitani saisi muuttumaan ja elämää helpottumaan, jottei jokainen kuukausi tarvitsisi miettiä kuinka taas selvitään seuraavaan palkkapäivään. Tavallaan en voi sanoa, että elämä olisi helpottunut. Töitä olen tehnyt oikeastaan enemmän, kaikki vapaa-aika menee kodinhoitoon ja lapsen sekä koiran kanssa, ja näiden lisäksi olen yrittänyt löytää aikaa opiskeluille sekä kuten itse sanon, ”bisneksille”. Bisneksiini kuuluu kyllä tuo opiskelu, sillä sitä riittää, oppimista. Lisäksi siihen kuuluu omien liiketoimieni suunnittelu, verkostomarkkinointi, budjetin seuraaminen ja siitä huolehtiminen, sijoitukset ja niiden seuraaminen ja niin edelleen.

Kuten huomata saattaa, paljon on tullut asioita lisää elämääni. Jos elämäni ennen oli kiireistä, niin nyt se on sitä vielä enemmän, mutta mikä mahtavinta, on monia asioita mitkä innostavat ja inspiroivat niin paljon, että niitä tekee mielellään vaikkei vapaa-aikaa jää. Ja mikä ehkä vielä parempaa, tiedän että joku päivä helpottaa ja saan viettää enemmän vapaa-aikaa kuin koskaan, tai saan myös tehdä pelkästään niitä töitä, joita oikeasti rakastan ja saan täyttää työpäivät omien valintojeni mukaan. Ajatusten ja mielen kanssa on pitänyt tehdä paljon töitä ja nämä työt jatkuvat edelleen. On silti mahtavaa ollut huomata, kuinka eri tavalla voi asioita ja mahdollisuuksia nähdä. Maailmani on avautunut paljon jo tämän vuoden aikana.

kuinka-muuttaa-elamansa

Usein minulta kysytään ”No, oletko nyt rikas?”, ”Oletko saanut paljon rahaa?” ja niin edelleen. Voin todeta, että ei, en ole tullut vuodessa rikkaaksi ja saanut paljon rahaa, ”lottovoittoa”. Näen silti, että olen saanut rikkautta elämääni, paljon uusia asioita, ihmisiä, ideoita, joiden avulla voin vaurastua päivä päivältä enemmän, mutta ei se tapahdu välttämättä yhdessä yössä, eikä vuodessakaan. Ainakin minulla on vielä niin paljon opittavaa siihen, että tuon onnistuisin toteuttamaan. Toki rahatilanteessani on tapahtunut muutoksia, sillä olenhan vähän kyllä kantapäidenkin kautta, opetellut budjettimallia ja laittanut rahani sen mukaan. Ja se on totta, että se muuttaa asioita. Edelleen huomaan käyttötililläni olevan likelle se 0€ kuukauden lopussa, ja toisinaan jopa itse mietin, että eihän tässä mikään ole muuttunut – mutta on aivan järjettömän mahtavaa löytää omia rahojaan eri sijoituskohteista. Nämä rahat edelleen ovat minun rahojani, ja veikkaan ettei niitä olisi, mikäli ne olisivat entiseen tapaan käyttötilillä. On myös esimerkiksi ollut ihanaa toteuttaa pari reissua, jonne aiemmin olisin lähtenyt viimeisillä rahoilla ja syönyt seuraavat viikot hernekeittoa. Nyt olen voinut ottaa rahat huvi- ja hauskanpitotililtä, minne ne on juurikin näitä varten kerätty.

Tuntuu, että on paikallaan, vaikka on edistynyt jo hurjasti

Toisinaan tuntuu, ettei muutoksia matkalla tapahdu millään. Tottahan on, että sitä väliin toivoisi jo olevansa paljon pidemmällä. Minä olen onneksi oppinut myös siitä, että jokainen etenee omalla tavallaan, omaa tahtia ja omien mahdollisuuksien mukaan. Tämäkin on ollut minulle suuri asia. Miten helposti sitä vertaa itseään muihin, vaikka ei välttämättä ajattele sitä konkreettisesti. Sekin on vain opittava asia. Ja oppimista on valtava määrä. Uusia tavoitteita on tullut matkallani paljon. Haluan olla mukana verkkokauppatoiminnassa, sekä parissa erilaisessa verkostomarkkinoinnissa. Nämä ovat hyvällä alulla, mutta eteneminen myös vaatii opettelua.

Sijoitussalkkuani haluan kasvattaa entisestään, ja etenkin asunnot kiinnostavat, kunhan budjettini on sillä mallilla, että se sallii tämän toteuttamisen. Aiemmin varmaan olisin vain marssinut ”ostoksille”, onneksi nyt tiedän enemmän ja osaan harkita ja tehdä laskelmia kannattavuudesta. Ja niin, eihän minulla ennen ollut tietoa edes mahdollisuudesta, että minullakin voisi olla ”sijoitussalkku”. Vuosi sitten minulla ei ollut mitään tietoa myöskään kryptovaluutoista, paitsi huijausbitcoineista olin kuullut tai lukenut. Nyt olen pieniä summia sijoittanut sekä bitcoiniin, että kolmeen muuhunkin kryptovaluuttaan. Niiden seuraaminen onkin todella mielenkiintoista, ja kyllä olen kiitollinen, että olen saanut näistä vuoden aikana oppia. Uusia asioita on elämään tullut niin paljon, että ehkä pian seuraava vuosi menee ihmettelemiseen ja haaveiden toteuttamiseen. Onneksi päätin tehdä muutosta elämässäni ja löysin siihen mahdollisuuden.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €