Haluatko saada lisäansioita? Hyödynnä nämä kullanarvoiset vinkit!

Riippumatta siitä, etsitkö hieman lisäansioita vai onko sinulla ajatuksena vaikkapa tuplata tulosi – tästä jutusta löydät vinkkejä itsellesi.

Yksinkertaisin tapa saada lisää rahaa, on kävellä esimiehen juttusille ja pyytää palkankorotusta. Korotusta voit perustella esimerkiksi lisääntyneellä vastuulla tai työmäärällä. Mieti etukäteen korotuksen perusteet, niin keskustelu esimiehen kanssa sujuu helpommin. Kun olet käyttänyt tämän kortin onkin aika miettiä muita vaihtoehtoja.

Pienet lisäansiot järjestyvät helposti. Voit auttaa tuttaviasi tai sitä naapurin vanhaa rouvaa, jonka on hankala liikkua esimerkiksi ulkoiluttamalla hänen koiraansa, käymällä kaupassa heidän puolestaan, tekemällä lumitöitä, haravoimalla pihaa, kantamalla takkapuita, hoitamalla lapsia, leipomalla tai valmistamalla ruokia. Kaikenlaisia arkisia juttuja, joista vanhukset, kiireiset ura-ihmiset sekä ruuhkavuosia elävät lapsiperheet saavat todelliseen tarpeeseen apua ja he mielellään maksavat siitä. Huomioi, että tämän tapaiset työt lisääntyvät päivä päivältä ja näillä voi myös täysin työllistää itsensä yrittäjänä jos into riittää niin pitkälle.

Lisäansioita saat myös myymällä omia käsitöitäsi tai leipomuksiasi. Jonkin verran lisärahaa saat myös myymällä kotoasi kaikkea tarpeettomaksi jäänyttä. Sinulla on todennäköisesti vaatekaapissasi vaatteita, joita et ole käyttänyt vuosiin. Viemällä ne kirpputorille tai myymällä erilaisilla nettikirppareilla saat rahan lisäksi tilaa ja järjestystä vaatekaappiisi. Käy läpi kaappi ja huone kerrallaan. Astioita, koristeita, tarpeettomia huonekaluja ja kodinkoneita, koruja ja kenkiä. Saatat yllättyä kuinka paljon tarpeetonta tavaraa onkaan kertynyt vuosien saatossa!

Kotoa käsin saatavat lisäansiot

On myös erilaisia tapoja hankkia lisäansioita. Kotoa käsin voit tehdä todella monipuolisia töitä. Perustaisitko verkkokaupan? Etsi sopivat tuotteet myyntiin. Verkkokaupan perustan luominen käy kätevästi asiansa taitavalta. Markkinoilta löytyy myös erittäin edullisia ellei jopa ilmaisia valmiita verkkokauppa-alustoja. Nettikauppapohjan valinnassa on tärkeää se, että voit itse helposti hallinnoida sivuja ja lisätä tuotteita sekä muuttaa tekstejä, ettet joudu maksamaan jokaisesta muutoksesta ja korjauksesta sivuston ylläpitäjälle.

Kuvaa (tai kuvauta) tuotteet, hinnoittele ne, kirjoita myyntitekstit ja lisää tuotteet nettikauppaan. Tee myös sopimus postin kanssa, jolloin pakettien lähettäminen on hieman edullisempaa. Laadukas ja helppokäyttöinen sivusto tuo luotettavan mielikuvan ja laadukkailla tuotteilla sekä hyvällä ja nopealla palvelulla asiakas palaa nettikauppaasi uudelleen ja uudelleen. Markkinointi on varsinkin aluksi tärkeää, jotta asiakkaat löytävät sivullesi. Huomaa, että jos et tiedä miten jokin vaihe tehdään, löydät siihen apua tai voit ulkoistaa jonkun toisen tekemään tämän kaiken puolestasi, jolloin lähennellään jo passiivisia tuloja.

Tiedätkö, mitä passiivinen tulo on? Lue täältä lisää!

Voit hankkia lisäansioita myös bloggaamalla tai vloggaamalla. Mainoksilla ja kaupallisilla yhteistöillä voit päästä hyviin lisäansioihin samoin kuin affiliate-markkinoinnilla, jossa palkkiot voivat olla hyvinkin huomattavia jo yhdestä toteutuneesta kaupasta. Blogiin voit lukijamäärän kasvaessa lisätä myös nettikaupan, jolloin lukijasi löytävät kauppaasi vaivattomasti. Muista kuitenkin, että blogissasi tulee olla sisältöä eli ei vain tuote-esittelyjä ja myyntitekstejä.

miten lisätuloja saa

Useamman kielen taitajana voit tehdä myös käännös- ja tulkkaustöitä tai toimia matka-oppaana turisteille tai jopa viettää lomasi etelän lämmössä luotsaten suomalaisturisteja mitä mielenkiintoisimpiin kohteisiin.

Tiesitkö näistä, hieman erilaisista tulonlähteistä?

Voit laittaa valokuvasi myyntiin kuvapankkeihin tai valokuvata tilauksesta lapsia, eläimiä tai perheitä. Tuotekuvaukset onnistuvat myös helposti varsinkin pienellä harjoittelulla ja voit myös opetella käsittelemään niin omia, kuin toistenkin ottamia kuvia. Sisällöntuottaminen on helposti kotoa käsin paikkariippumatonta työtä – samoin toisten tekstien oikolukeminen.

Omaatko hyvät taidot tietokoneella? Voit tehdä nettisivuja ja verkkokauppapohjia tai toimia tukena muille. Monilla ihmisillä on haasteita erilaisten tietokone-ongelmien kanssa ja neuvontaa voi tehdä netissä tai puhelimitse. Voit myös etäyhteydellä hoitaa erilaisia ongelmia suoraan asiakkaan koneella. 

Miljonäärit painottavat lisäansioiden tärkeyttä vaurastumisessa. Lue lisää miljonäärien ajatuksista täältä.

Lehtien jakaminen nostaa kuntoa ja saat siitä myös lisätuloja. Erilaisten mainoskampanjoiden hoitaminen lihottaa myös tilisi saldoa – teetpä sen sitten netissä tai heität mainoskeikkaa lähimarketissa Ressu-koiraksi pukeutuneena. Kotosalla onnistuu myös erilaisiin markkinointitutkimuksiin osallistuminen. Niistä voit saada lahja-/alennuskortteja tai rahaa tilillesi.

Onko sinulla kotonasi se yksi vierashuone, jossa vieraat harvakseltaan yöpyvät? Voisitko hyödyntää sitä vuokraamalla Airbnbssä tai muussa vastaavassa palvelussa? Vuokraisitko koko kotiasi sillä välin, kun olet itse reissussa? Nämä ovat myös käteviä tapoja ansaita lisätuloja tai voit hankkia sijoitusasunnon ja laajentaa asuntovuokraukseen. Näin saat kuukausittain passiivisia tuloja, kun vuokralainen maksaa vuokraa.

Lisäksi ovat erilaiset sesongit. Jouluna voit tarjota joulupukin palveluita ja kesällä poimia mansikoita läheisellä mansikkafarmilla. Keväällä voit myydä vappuilmapalloja torilla ja syksyllä kerätä marjoja ja sieniä ja myydä ne.

miten saada lisätuloja

Tee niin kuin Warren Buffett ja hanki flipper ja sovi läheisen kaupan, koulun tai ravintolan kanssa ja kerää vuokra-/pelituloilla tuloja tilillesi. Tämä toimii myös muille pelikoneille sekä ruoka- ja juoma-automaateille.

Verkostomarkkinointi on myös hyvä tapa lisäansioihin. Useat yritykset kouluttavat myös myyntityöhön ja mielestäni siihen tärkeimpään eli oman itsesi kehittymiseen. Toimijoita on monia niinkuin toimintatapojakin, eli valitse huolella juuri sellainen yhteistyökumppani, joka on todella valmis panostamaan siihen, että sinä menestyt haluamallasi tavalla.

Sijoittamisen jätin tarkoituksella tämän kirjoituksen loppuun, sillä niin kuin tämä koko lisäansioaihe itsessään, myös sijoittaminen on valtavan laaja kokonaisuus. Voit sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin, asuntoihin ja valtavaan määrään kaikkea muuta äärettömän mielenkiintoista sekä voit saada passiivisia tuloja osinkoina, vuokratuloina (tästä jo aiemmin hieman kerroinkin), myyntivoittoina yms. Sijoittaminen vaatii hieman opiskelua, mutta helpoiten pääset alkuun aloittamalla esimerkiksi osakesäästämisen, johon tarvitset minimissään 10e/kk eli hyvin pienellä alkupääomalla pääsee mukaan.

Aloita säästäminen helposti ja nopeasti – lue lisää artikkelistamme.

Ansaintamahdollisuuksia siellä, täällä ja tuolla!

Lisäansiomahdollisuuksia on ympärilläsi koko ajan valtavasti, kun vain kiinnität huomiota eri vaihtoehtoihin ja mahdollisuuksiin. Luin juuri vähän aikaa sitten erään yrittäjän tarinan. Hän kertoi, että aina saadessaan huonoa palvelua tai todetessaan jossain vikaa, hän mietti miten asiat voisi tehdä paremmin ja perusti uuden yrityksen tekemään asiat niin hyvin, kuin ne vain on mahdollista tehdä. Hän menestyi loistavasti. Pidä sinäkin silmäsi auki niin alat huomaamaan mahdollisuuksia ympärilläsi.

sijoittamalla rikkauksiin

Mihin sitten käyttää kertyneet lisäansiot? Karkaako ne käsistä kuukausittain? Budjetoi myös näistä tuloista osa sijoittamiseen ja kasvata varallisuuttasi pikku hiljaa. Kirjoitan lähiaikoina lisää myös tästä aiheesta.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville