Huomaatko matkan, minkä olet jo kulkenut?

Elämässä yleensä asetat tavoitteita, kun haluat saavuttaa tai saada jotain. Sitten lähdet ottamaan askeleita tavoitteesi suuntaan yksi kerrallaan ja jossain vaiheessa huomaat, että olet päässyt tavoitteeseesi. Huomaatko tänään, mitä kaikkea olet jo saanut ja saavuttanut vaikka viimeisen vuoden aikana? Tai viimeisen puolen vuoden aikana, jos se on sinulle juuri nyt sopivampi ajanjakso tarkasteltavaksi?

Yleensä elämässä haluamme mennä eteenpäin, saada ja saavuttaa asioita, mitä meillä ei vielä ole tai koemme ettei meillä vielä ole. Joskus myös ympäristö ja muut ihmiset saattavat saada meitä haluamaan asioita, joita yleisesti pidetään saavuttamisen arvoisena. Tällaisia asioita voivat olla parisuhde, perhe, omistusasunto, auto, hyvä työ ja niin edelleen. Tärkeää on kuitenkin huomata, mitkä toiveet ja tavoitteet tulevat ympäristön paineesta – ovatko ne todella omia haaveita, jotka itse koet tärkeiksi? Vai tavoitteletko esimerkiksi edellä lueteltuja asioita vain koska “niin kuuluu olla”? Kun koet tavoittelevasi asioita, jotka ovat sinulle oikeasti tärkeitä ja merkityksellisiä, elät elämää omien arvojesi mukaan. Silloin elät tyytyväisenä ja onnellisena.

Pysähdy miettimään, mitä sinulla jo on

Kaiken haluamisen keskellä on hyvä huomata myös se, mitä olemme jo saaneet ja saavuttaneet. Kun huomaat, mitä olet jo saanut tai saavuttanut, kiitollisuus lisääntyy ja todella näet, kuinka ponnistelusi on tuottanut tulosta. Tämä toki motivoi sinua jatkamaan myös eteenpäin. Matkan aikana sattuneista asioista voi myös oppia, siksikin on hyvä välillä katsoa taaksepäin ja todeta, miten olet tähän pisteeseen päässyt. Mitkä ovat kenties olleet ne ratkaisevat askeleet? Onko se ollut jonkin konkreettisen asian tekeminen vai kenties muutoksen tapahtuminen ajattelussa tai jokin oivallus, minkä olet saanut ja sen myötä asiat ovat vain loksahtaneet oikealle kohdalleen? Usein saatamme olla jumissa ajatuksen tasolla ja kun katsomme asioita uudesta näkökulmasta, ajatus voi avautua ja esteet etenemisen tieltä poistua kuin itsestään. Tässä voit käyttää apunasi vaikka ystävää tai valmentajaa, jonka kanssa pohdit asioita ääneen. Usein tällainen sparraus on silmiä avaavaa ja hedelmällistä, ja jatkat matkaasi keskustelusta voimaantuneena.

Kun nyt lähdet miettimään mitä olet jo saavuttanut, voit kysyä itseltäsi seuraavia kysymyksiä

Missä sinä olit vuosi sitten? Mitä tai millaista työtä teit, millaiset tulot sinulla oli? Onko tilanne nyt jotenkin erilainen, oletko kehittynyt matkan varrella? Vai oletko kenties onnellinen ja tyytyväinen työssä ja siinä tulotasossa, jossa olet? Se on täysin oikein ja sallittua. Jos taas et ole tyytyväinen, mieti mitä todella haluat?

Millaisia ihmissuhteita sinulla oli ja millaisia sinulla nyt on? Oletko tavannut vuoden aikana uusia ihmisiä, oletko pyytänyt tai saanut apua muilta? Avun pyytäminen ja vastaanottaminen on tärkeä taito. Kukaan ei saa isoja asioita aikaiseksi yksin tai ainakin niiden tekeminen ja saavuttaminen on yhdessä muiden kanssa hauskempaa ja helpompaa. Millainen on suhteesi omaan itseesi? Tunnetko itsesi nyt paremmin kuin vuosi sitten? Muistatko kiittää myös itseäsi välillä?

Millainen taloudellinen tilanteesi oli vuosi sitten? Oletko säästänyt tai sijoittanut rahaa, millaista tuottoa olet mahdollisesti saanut tai oletko maksanut oppirahoja, jotka nekin kuuluvat olennaisesti vaurastumisen matkalle? Oletko opiskellut lisää raha-asioista, oletko vienyt uudet tiedot ja taidot käytäntöön? Tärkeää on, että todella teet asioita käytännössä, sillä vain tekemällä asiat todella muuttuvat. Säännöllisesti sijoittamalla vaikka pienemmänkin summan kuukaudessa, huomaat varmasti, miten se vaikuttaa vaikka vuoden tarkastelujakson aikana. Huomaatko ajattelusi muuttuneen talousasioiden suhteen? Ymmärrätkö paremmin, miten oma ajattelusi vaikuttaa talousasioihin ihan arkipäivän tasolla?

miten-saastaa-rahaa

Oletko opiskellut ja saanut tutkinnon tai kurssin suoritettua? Oletko haaveillut aiemmin kuuluvasi tiettyyn porukkaan ja nyt huomaat saaneesi samanhenkisiä ihmisiä ympärillesi? Se, millaisessa ympäristössä ja seurassa vietämme aikaamme vaikuttaa suuresti meidän mahdollisuuksiimme ja etenemiseemme. Samanhenkisessä porukassa on valtava eteenpäin vievä voima, kun kaikki kannustavat toisiaan ja kulkevat samaan suuntaan. 

Miten fyysinen ja henkinen terveytesi on muuttunut tai kehittynyt kuluneen vuoden aikana? Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu monista eri asioista ja on tutkittu tosiasia, että fyysinen ja henkinen hyvinvointi vaikuttavat positiivisesti toisiinsa. Jos voit hyvin fyysisesti, jaksat paremmin töissä sekä kotona ja saat haluamiasi asioita aikaiseksi. Ja kun voit hyvin henkisesti, sinulla on sopivasti sosiaalisia suhteita, olet onnellinen ja koet tekeväsi merkityksellisiä asioita, se heijastuu myös fyysiseen terveyteen. Nukut yösi hyvin, olet elinvoimainen ja nautit elämästä! 

Elämänmuutos vaatii sinulta sitoutumista ja itsekuria. Lue kirjoituksemme tiestä vapauteen täältä.

Elämässä on monia eri osa-alueita ja tiedät itse parhaiten millä osa-alueella olet kenties kehittynyt ja mennyt eteenpäin ja saavuttanut tavoitteita. Huomaa pienetkin asiat, sillä jokainen isokin muutos alkaa ensin yhdestä askeleesta. Unohdamme helposti jo saavutetut asiat ja suuntaamme katseen eteenpäin jo seuraaviin haasteisiin. Mieti nyt hetki, mitä olet jo saanut ja saavuttanut ja kiitä itseäsi!

Lyhyt kooste omasta viimeisimmästä vuodestani

Vuosi sitten olin jäänyt pois työstä, joka oli ylikuormittanut minut, voin sekä henkisesti että fyysisesti todella huonosti. Nyt olen työssä, jossa viihdyn ja se on juuri sopiva tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni. Koen työni olevan merkityksellistä ja vaikuttavaa.

Kuluneen vuoden aikana olen saanut verkostooni useita ihania ihmisiä, joiden kanssa koen olevani samalla matkalla. Olen myös oppinut pyytämään ja vastaanottamaan apua, sekä tiedän olleeni myös muille ilona ja valona.

Vaurastumisen matkalla olen opiskellut uusia asioita ja laittanut niitä käytäntöön. Sijoitukset ovat kivasti plussalla ja uusia ideoita ja ajatuksia syntyy jatkuvasti. Olen viimeistelemässä yli vuosi sitten alkaneita opintojani ja opiskelu on ollut antoisaa monella tavalla. Sekä se tuottaa myös jatkossa paljon hyvää elämääni.

Vuosi sitten ylikuormitustilassa olin huonossa kunnossa fyysisesti, nukuin huonosti ja minulla oli jatkuvasti kipuja. Nyt voin todella hyvin, nukun hyvin ja olen terve ja elinvoimainen!

Suhde omaan itseeni on parempi kuin koskaan ennen, se heijastuu myös muihin ihmissuhteisiin. Tunnen itseni paremmin kuin ennen ja se lisää onnellisuutta ja tyytyväisyyttä elämään merkittävästi! Kiitän itseäni siis kaikesta tästä ja muistan jatkossakin katsoa välillä taaksepäin ja huomata sen matkan, minkä olen jo kulkenut! Tee sinäkin samoin!

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville