Keskity siihen, mitä SINÄ haluat – niin saat sen!

Monelle menestyksen matkalla pahimmat takapakit tulevat ympäristön negatiivisesta vaikutuksesta. Tuntuuhan se todella pahalta, kun ystävät tai muut läheiset eivät usko sinuun ja unelmiisi. He saattavat loukata sinua sanallisesti – pahimmassa tapauksessa myös sabotoida matkaasi menestykseen. Miten päästä tällaisesta yli loukkaamatta ystävää takaisin? Mitä tehdä, kun läheisesi eivät ymmärrä miksi haluat menestyä? Kuinka niellä ne kommentit, että olet ahne, koska haluat elämältäsi enemmän?

Tee menestyksesi heidän huomaamattaan

Ajaudutko aina puolustamaan ja selittämään itseäsi, kun puhut läheisillesi halustasi menestyä tai rikastua? Kaikki ihmiset eivät halua menestyä ja he viihtyvät mukavuusalueellaan – kun taas menestyminen vaatii sinulta epämukavuusalueelle hyppäämistä ajoittain. Vaikka haluaisitkin keskustella heidän kanssaan rahasta tai menestyksen suunnitelmistasi – älä keskustele.

Ota se eräänä hyppynä epämukavuusalueelle. Sinusta tuntuu pahalta olla keskustelematta aiheesta, onhan kyseessä sinulle tärkeä asia! Jos huomaat, että keskustelut ajautuvat kärkkäiksi tiettyjen ihmisten kanssa, älä keskustele heidän kanssaan samaisesta aiheesta. Silloin kun olet heidän kanssaan, keskustelkaa jostain aivan muusta ja tee menestyksesi eteen töitä edelleen samalla draivilla – ikään kuin heidän huomaamattaan. Mieti keskusteluhetket heidän kanssaan eräänlaisina ”hengähdystaukoina” menestystyöstä.

Lue lisää ympäristön vaikutuksesta vaurastumiseesi tästä.

näytä unelmasi toteen

Selittelyn sijaan, näytä olevasi kaikkea muuta kuin ahne

Se, että haluaa lisää rahaa, ei tee kenestäkään ahnetta – tai ainakaan sellaista negatiivista ahnetta, millaisena me määrittelemme ahneuden. ”Ahneella on p*skainen loppu” on eräänlainen sanonta, jota olen itse kuullut aiheesta riippumatta ja tämä jo melkein antiikkinen lause saakin ahneuden kuulostamaan vain ja ainoastaan negatiiviselta asialta vaikka aina se ei sitä ole.

Positiivistakin ahneutta on olemassa. Holokaustista kertova elokuva Schindlerin lista on hyvä esimerkki tästä. Herra Schindler suorastaan ahnehti omalle tehtaalleen juutalaisia turvaan ja elokuvan lopussa vielä pohtiikin, että hän olisi vielä pystynyt muutaman kymmenen pelastamaan. Vaikka esimerkin aihe ei olekaan kovin positiivinen – niin tässä tapauksessa ahneus oli positiivista, toisten ihmisten pelastamista.

Kun ajattelet rahaa ja osaat käsitellä sitä oikein, tiedät myös rahalla voivan tehdä hyvää. Lue lisää aiheesta täältä.

Osoita, että rahanahneus ei aina tarkoita stereotyyppistä ylpistymistä, nokkavuutta tai ylipäätään pahaa asiaa. Auta esimerkilläsi muita murtamaan tuo iänikuinen rahauskomus. Näytä heille, että raha tekee hyvää ja sinä pystyt tekemään rahalla hyvää. Älä selittele itseäsi tai sitä, miksi haluat lisää rahaa. Tuo se kaikki hyvä todeksi ja huomaat, ettet enää saa näitä kommentteja.

miten olla positiivisempi

”Mikset ole kiitollinen siitä, mitä sinulla jo on?”

Kuulostaako otsikko tutulta? Jos olet opiskellut vaurasta mindsettiä, tiedät, että siihen kuuluu myös kiitollisuus. Kiitollisuus siitä rahasta ja menestyksestä, joka sinulla jo on. Jos et ole kiitollinen nykytilanteesta, ei se voi paremmaksi muuttua.

Kohtaamme tässä lauseessa taas yhden vanhan rahauskomuksen. Ikään kuin kiitollisuus nykyhetkestä sekä paremman tavoittelu sulkisi toisensa pois? Ei, ne eivät sulje toisiaan pois – sinä voit olla kiitollinen nykytilanteestasi ja silti haluta elämältäsi enemmän. Suuremman tavoittelu tarkoittaa sitä, että tiedostat omassa alitajunnassasi pystyväsi vieläkin suurempiin tekoihin. Ja kun tiedät tämän, on sinulla myös voimavaroja jatkaa matkaasi.

Jonain päivänä huomaat, että olet saavuttanut tavoitteesi etkä koe, että saavutettavaa enää olisi sillä saralla. Jos sinulla edelleen on voimavaroja, saatat kohdistaa katseesi uuteen ”projektiin” ja tehdä jotain muuta niin kauan, kunnes olet taas maalissa.

Tästä hyvänä esimerkkinä Cheekin ura. 20 vuotta levyttävänä rap-artistina, kirja, sekunneissa loppuunmyyty stadion -keikka & elokuva. Cheek ei halunnut lähteä valloittamaan ulkomaiden musiikkimarkkinoita vaan sai henkilökohtaisen tavoitteensa täyteen ja päätti uransa. Hän on kuitenkin edelleen mukana musabisneksessä, mutta työskentelee ”toisella puolella” mikrofonia.

Opi lukemaan ihmisiä, hyvis vai pahis?

Will Smith on aikanaan todennut, että raha & menestys eivät itsessään muuta ihmistä, ne vain tuovat sen ihmisen ”todellisen minän” esiin. Tämä pätee myös siihen tilanteeseen, kun sinä rikastut ja läheisesi eivät – vaikka sinä olet edelleen sama henkilö rahoistasi huolimatta, saattaa läheistesi käytös muuttua, koska he eivät ole tietyllä tapaa enää samalla aaltopituudella kanssasi. He eivät välttämättä edes halua ymmärtää sitä työn ja vaivan määrää, jonka olet menestyksesi ja rahojesi eteen tehnyt!

miten tsempata itseään

Rikkaat viettävät aikaa vielä itseäänkin rikkaampien ja menestyneimpien ihmisten kanssa, koska he jakavat saman mindsetin ja tietävät, ettei toisen vauraus ja menestys ole itseltä pois. Ja koska rikkaita voidaan sanoa ”laumaeläimiksi”, heidät myös leimataan helposti – onhan rikkaita ainakin toistaiseksi vähemmän kuin vähävaraisia tai köyhiä. Sitä ei turhaan sanota, että itsensä pitäisi ympäröidä samalla tavalla ajattelevilla ihmisillä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun pitäisi joku rahasta tai menestyksestä eri tavalla ajatteleva läheinen sulkea täysin pois elämästäsi.

Haluatko tietää lisää rahauskomuksista? Lue artikkelimme aiheesta tästä.

Ihmiset ovat eri mieltä asioista, haluamatta toisille pahaa ja se on enemmän kuin okei. Siksi on tärkeää tunnistaa omasta lähipiiristään nimenomaan ne ihmiset, jotka mahdollisesti rikkauksiesi tai kovan menestyksesi myötä paljastavat todellisen luonteensa ja tahtovat sinulle pahaa. He saattavat katkeroitua tai suuttua, joku voi myös yrittää käyttää sinua hyväkseen. Silloin on tärkeintä pysyä itselleen lojaalina ja muistaa, että raha tai menestys ei ole muuttanut sinua – vaan häntä. Olen huomannut, että monesti nämä ihmiset lähtevät itse menestyjän elämästä ja polttavat sillat takanaan. Silloin et voi tehdä muuta, kuin antaa heidän mennä ja jatkaa itse matkaasi.

Jasmin Kylliäinen
Artikkelin on kirjoittanut Jasmin Kylliäinen.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €