Kirja-arvostelu: Ajattele ja menesty! -Napoleon Hill

Luin kirjan mielenkiinnolla ja avoimin mielin, tarkoituksenani saada oppeja ja ajatuksia menestyksestä. Kirja siis kertoo Napoleon Hill:in tutkimuksesta, joka kesti 20 vuotta. Tutkimuksen kohteena hänellä oli menestyneet ihmiset ja millaisia yhtäläisyyksiä heidän välillään on. Voisikin sanoa, että kirja käsittelee menestyksen reseptiä.

Kirja on jaettu 15 lukuun, joissa käsitellään eri osa-alueita mielen maailmasta. Alueitten kertomuksista ja tiedoista voi ottaa oppeja itsensä kehittämiseen ja se haastaa sinut miettimään omia ongelmakohtia. Lukujen välillä kehotetaankin välillä palaamaan ja kertaamaan aiemmin kerrottuja asioita, kun luo omaa suunnitelmaansa.

Menestyskirjallisuutta etsimässä? Käy lukemassa toinenkin lukusuosituksemme liittyen rahaan ja menestykseen tästä.

Itselleni parhaiten mieleen jäänyt luku oli sinnikkyys. Kun ei ikinä anna periksi, tulet saavuttamaan tavoitteesi. Näinhän se myös on, kun riittävän paljon jotain haluat ja olet valmis tekemään töitä sekä uhrauksia, niin tulet sen saavuttamaan. Myös negatiivisten ajatusten muuttaminen kohti positiivista oli mieleenpainuvaa tekstiä.

Kirjassa käydään läpi kertomuksia menestyneiden elämästä, joista voi ottaa itselleen neuvoja. Kertomukset Henry Fordista jäivät itselleni mieleen hyvin. Tarina, jossa mies perusti kultakaivoksen, josta aluksi saatiin louhittua hyvin kultaa. Yhtenä päivänä kulta tuntuikin loppuvan kokonaan. Kyseisen tarinan mies kuitenkin otti kokemuksestaan opiksi, joka myös lukijan on hyvä tiedostaa.

Kenelle kirja sitten sopii luettavaksi?

Minusta kirjassa on niin monta eri aluetta, että sen sisällöstä voi ottaa oppia kuka tahansa. Mikäli olet kiinnostunut menestyksestä ja olet valmis tekemään asioita sen eteen, niin lukukokemus on varmasti antoisa. Vaikka kirja on julkaistu ensimmäistä kertaa jo vuonna 1937, niin samat ohjeet pätevät meihin yhä tänäkin päivänä. Minulle kirja loi uskoa siihen, että voin ja pystyn mihin vain jos oikeasti haluan jotain. Lukeminen haastoi ajattelemaan ja vaikutti minuun niin, että olen alkanut tekemään asioita, jotka ovat aiemmin jääneet lojumaan ja painamaan mieltä. Nämä asiat myös sitovat minua tämän hetkiseen elämääni, joten jos haluan päästä eteenpäin niin koen, että haluan hoitaa hommani loppuun. Annan kirjalle vahvan suosituksen!

Mistä kirjan voi hankkia luettavaksi?

Itselleni kirja löytyi lainaksi kirjastosta, joten jos et välttämättä suoraan halua ostaa sitä itsellesi, niin käy ihmeessä katsomassa ensiksi kirjaston tarjontaa. Toki voit myös ostaa kirjan suoraan itsellesi netistä tai kirjakaupastasi. Itse aion hankkia kirjan hyllyyni vielä joku päivä ja palata kertaamaan oppeja.

Tiukkasanaista asiaa kulutuksesta ja nykyisestä rahamaailmastamme: Lue myös kirja-arvostelumme ”Kaikki rahasta”.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €