Kirja-arvostelu: Menestyksen portaat – Melina Niemi

Elä hetkessä, valitse asenteesi ja onnistu!

Melina Niemi tunnetaan menestyksekkään miljoonabisneksen luoneena yritysjohtajana ja lisäksi kaksi kertaa maailmanmestaruuden voittaneiden Nuorten Leijonien henkisenä valmentajana. Häneltä ilmestyi kirja ”Menetyksen portaat” vuoden 2017 lopulla.

Kirja on kannustava, käytännön vinkkejä ja harjoituksia tarjoava opas. Kirjassa kerrotaan minkälaisilla keinoilla voit päästä tavoitteissasi maaliin saakka. Kirja opettaa, että kaikkeen et voi tai pysty vaikuttamaan, mutta kirjasta saadut opit auttavat siinä, miten vastoinkäymiset voi ottaa vastaan paljon paremmin.

Pidin Melinan tavasta kertoa asioista rempseästi. Kirjassa hän korosti sitä, että asenne on se, joka vaikuttaa siihen pääsetkö maaliin vai et. Tätähän ei voi liikaa korostaa. Kirjassa on juuri näistä maaliin pääsijöistä kerrottu tosielämän esimerkkejä ja näin lukijalle viimeistään konkretisoituu Melinan pointit.

Olemme kirjoittaneet useammankin kirja-arvostelun kirjoista, jotka auttavat sinua varmasti menestymään ja/tai vaurastumaan! Pääset lukemaan kirja-arvosteluitamme tästä.

Hän kannustaa ihmisiä tavoittelemaan paljon isompia asioita, kuin mihin he itse uskovat kykenevänsä. Hän sanoo, että ihmiset helposti kuvittelevat pystyvänsä paljon vähempään. Ihmisissä on potentiaalia niin paljon enemmän, kuin moni itsestään uskoo – todella paljon enemmän. Myönnän, että olen itse myös sortunut joskus tähän ja vaatiikin kovasti harjoittelua, että saa tämänlaisen tavoitteiden asettamista haittaavan toimintatavan muutettua.

Olen myös sortunut itse siihen, että olen antanut toisten ihmisten mielipiteiden haitata omien tavoitteiden asettamisessa, mutta Melinan sanoin: ”Matkalla ei kannata miettiä muiden mielipiteitä. Sen sijaan pitää miettiä sitä, mitä oma sydämesi sanoo, mikä sinua innostaa ja mitä kaikkea tarvitset, että alat menestyä.”

Kirjasuositukset menestyjälle

Kirjassa kannustetaan olemaan avoimin mielin ja pohtimaan, mitä positiivista ja kivaa voi asioista löytyä, vaikka ne olisivatkin itselle vieraita. Asioita kannattaa opetella katsomaan eriväristen lasien läpi, eri näkövinkkelistä ja tällöin voikin oppia niin paljon uutta.

Minusta oli hauskaa lukea, minkälaisiksi eri persoonallisuustyypeiksi meidät ihmiset luokiteltiin – kuitenkin niin, että kaikki olemme yhä yksilöitä, mutta jokin piirre on vaan hallitsevampana meissä. Kun tunnistaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa, on helpompi lähteä tekemään korjausliikkeitä oman etenemisen parantamiseksi.

Kirjassa opetetaan myös, miten luodaan itselleen ja omaan tarkoitukseen sopivat menestyksen portaat. Portaat pilkkovat tavoitteet pienempiin palasiin, joten on helpompi edetä kohti sitä suurta päätavoitetta. Askelmissa otetaan huomioon ennalta mahdollisia vastoinkäymisiä, mutta myös kerrotaan, miten niiden kanssa tulee toimia.

Ajattelin laittaa välittömästi kokeiluun kirjassa mainitun rituaalin, joka nostaa hyvää fiilistä heti aamusta alkaen. Ohje kuuluu näin: Laita heti aamulla herättyäsi soimaan joku lempikappaleesi. Joku sellainen, joka nostaa väkisinkin fiiliksen kattoon ja saa sukat pyörimään jaloissa. Tanssi sen mukana ja hihkaise sitten, että ”tästä tulee hyvä päivä” ja kuuntele kappale vielä uudestaan matkalla töihin tai mihin kulkusi onkaan. Kuinka se voisi olla tekemättä päivästä parempaa?!

Olisi tärkeä oppia myös olemaan tässä ja nyt, keskittyä hetkeen, olla läsnä ja rentoutua. Näihin kirjasta löytyy myös hyviä harjoituksia. Unohtamatta tietenkään unta! Unitutkimuksetkin kertovat riittävän unen tärkeydestä, mutta joskus voi olla vaikea illalla rentoutua ja arjen kiireessä unohtaa tavallaan ne yksinkertaisetkin seikat, joilla uneen pääsemistä voi luonnollisesti helpottaa. Tässäkin aiheessa kirja huomioi lukijaansa.

Kuten aiemmin kerroin, kirjassa nousee vahvasti esille oman asenteen tärkeys, mutta on myös tärkeää ymmärtää, että meillä jokaisella on oma uskomusjärjestelmämme, jonka kautta maailman katselemme. Tästä myös kirjassa puhutaan. Välillä uskomukset ovat kovin vahvoja ja haittaavat eteenpäin menemistä tai huonossa tapauksessa estävät kulkumme kohti tavoitteita kokonaan. Tästä syystä suosittelen kaikkia, jotka haluavat saavuttaa elämässään asettamansa tavoitteet ja mennä ihan sinne maaliin saakka – tutustukaa aiheeseen enemmän.

Uskomusten vaikutuksesta pääset lukemaan lisää tästä.

Kirja sopii kaikille, jotka toivovat neuvoja eteenpäin pääsemiseksi ja haluavat rakentaa omat menestyksen portaansa. Suosittelen kirjaa vahvasti, koska sain itse taas uusia näkökulmia, joita pystyn helposti hyödyntämään matkallani kohti vaurastumista. Tsempistä puhumattakaan.

Susanna Koskinen
Artikkelin on kirjoittanut Susanna Koskinen.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €