Kirja-arvostelu: The Secret – Rhonda Byrne

Sattumalta pari vuotta sitten eräs ystävä kysyi minulta, olenko nähnyt elokuvan The Secret. ”En ole”, vastasin ja kysyin mikä leffa se on. ”Sitä on todella vaikeaa selittää”, hän vastasi ja sanoi että tuo sen minulle, jotta voin itse nähdä sen. Katsoin elokuvan ja kyllä se on elokuva, joka jää muistiin. Vuosi sitten kävin Suomalaisessa kirjakaupassa ja löysin kirjan, ”The Secret” ja tämä kirja on minulla aina yöpöydällä – olen sen lukenut parikin kertaa läpi. Se on muuttanut minun ajatusmaailmani.

Mistä The Secret kertoo?

The Secret kertoo Rhonda Byrnen matkasta, kun hän sai tietää elämän salaisuudesta. Hänen elämässään oli rankat ajat takana, kun hän sai tyttäreltään sata vuotta vanhan kirjan. Kirja kertoi elämän salaisuudesta, jonka monet suuret historian nimet olivat tietäneet ja käyttäneet. Hän löysi viitteitä siitä, että Platon, Shakespear, Newton, Hugo, Beethoven, Lincoln jne. olivat kaikki tienneet salaisuudesta ja hyödyntäneet sitä.

Rhonda mietti, että miksi tästä ei puhuta, miksi tätä ei opeteta kaikille maailman ihmisille? Hänelle tuli palava halu kertoa tästä asiasta koko maailmalle. Rhonda avaa kirjassaan salaisuuden eri ihmisten kertomana ja eri tarinoiden kautta.

EXIT tarkoittaa yritysmaailmassa menestyneen yrityksen myyntiä – ja yllättävän moni suomalainen yrittäjä on ennättänyt tehdä urallaan EXITin. Tästä pääset lukemaan kirja-arvostelumme näiden menestyneiden suomalaisten yrittäjien kirjoittamasta kirjasta.

Mikä on se salaisuus?

Salaisuus on vetovoiman laki. Sitä, mitä sinä ajattelet ja sen minkä sinä tunnet, vedät puoleesi. Se on luonnonvoima ja yhtä puolueeton kuin painovoiman laki. Sinä kutsut kaiken luoksesi ajatuksillasi ja tunteillasi, sekä huonot että hyvät asiat. Jotta sinä tiedät, mitä sinä oikeasti ajattelet – kysy itseltäsi miltä tämä tuntuu. Tunne koko kehollasi. Kun tunnet, niin tiedät myös mitä ajattelet.

Emme pysty välttymään negatiivisilta tunteilta ja ajatuksilta, mutta pystymme valitsemaan mitä ajattelemme. Joten muuta ajatusmaailmasi positiivisemmaksi, niin haluamasi asiat tapahtuvat elämässäsi. On mahdotonta tuntea kielteisiä tunteita ja samalla ajatella myönteisiä asioita.

Miten vetovoiman laki toimii?

Tässä on kyse energiasta ja millä taajuudella sinä elät. Kielteisillä tunteilla ja energioilla on oma taajuus ja positiivisilla ajatuksilla sekä tunteilla on oma taajuutensa. Kun tunnet myönteisiä tunteita, niin vedät puoleesi myönteisiä asioita. Aivojemme läpi menee päivässä noin 10 tuhatta ajatusta, joten on hyvä, että vetovoiman laki toimii hieman hidastettuna – ihan kaikki mitä ajattelet, ei toteudu heti.

Rakkauden tunne on korkein energia-aalto, minkä sinä voit säteillä ja tuntea. Mitä suurempi sinun rakkautesi on, sen suurempi voima sinulla on käytössä. Tämä koskee myös kiitollisuutta.

Miten salaisuus toimii?

Ensimmäinen askel on pyytää. Kun pyydät universumilta sitä, mitä sinä haluat, niin teet tämän myös selväksi itsellesi. Kun olet tämän asian kirkkaasti selvittänyt omassa mielessäsi, olet sen jo universumilta pyytänyt.

Toinen askel on uskominen. Usko siihen, että vetovoiman laki toimii. Usko siihen, että sinulla on jo se asia, mitä sinä olet pyytänyt. Tunne, toimi, puhu ja ajattele ikään kuin olisit jo pyyntösi saavuttanut. Vetovoiman laki tuo sinulle ihmiset, tapahtumat ja olosuhteet niin, että pyyntösi voidaan toteuttaa.

Kolmas askel on vastaanottaminen. Tunne jo nyt sen tunne, minkä tunnet, kun olet vastaanottanut pyyntösi. Kun keskityt siihen, että jo nyt tunnet myönteisen tunteen asiaa kohtaan, niin pääset toiveesi kanssa samalle taajuudelle.

Voit testata vetovoiman lakia pienillä asioilla. Visualisoi mielessäsi esimerkiksi vapaa parkkipaikka. Päätä, että kun tulet kaupan parkkipaikalle, siinä oven vieressä on sinulle vapaa paikka. Keskity hetki – visualisoi, pyydä ja usko prosessiin. Vetovoiman laki toimii niin suuriin kuin pieniin toiveisiin.  Kokeille luoda mielessäsi sellainen päivä, kuin haluat. Aamulla kun heräät, virittäydy oikeaan tunnelmaan ja taajuudelle niin saatat huomata, että sinä itse voit luoda oman elämäsi.  

Menestystarinat ovat todella suosittua luettavaa – mm. Melinda Niemen Menestyksen portaat on lämmöllä suosittelemamme kirja menestyksestä haaveileville. Käy lukemassa kirja-arvostelumme kyseisestä kirjasta tästä.

Tehokkaita menetelmiä käyttää tätä salaisuutta

Odotukset ovat tehokas menetelmä. Odota sitä, mitä sinä haluat – äläkä sitä, mitä et halua. Jos postilaatikolle kävellessäsi ajattelet, että siellä on vain laskuja, niin hyvin todennäköisesti siellä on vain valkoisia kuoria täynnä laskuja. Odotukset ovat tehokas puoleensavetävä voima.

Minä olen visualisoinut, että minun postilaatikossani on rahaa. Eräänä päivänä, kun tulin töistä kotiin, ulkona oli jo pimeää ja pihavalot olivat päällä. Ajattelin kävellessäni postilaatikolle, että olisipa siellä rahaa. Otin postin ja kun käännyin, huomasin autoni vieressä 5 sentin kolikon. Olin hämmästynyt, että miten minä sen edes noin hämärässä huomasin – nostin sen, katsoin sitä ja kiitin universumia kolikosta. Tämä on alku minun ensimmäiselle miljoonalleni, ajattelin.  

Mikä on vetovoiman laki

Kiitollisuus, ole kiitollinen jo nyt siitä, mitä sinulla on. Kun tunnet kiitollisuutta, houkuttelet puoleesi vielä enemmän myönteisiä asioita. Tällöin suuntaat energiaasi hyviin asioihin. Kun olet valmiiksi jo kiitollinen toiveistasi ja pyynnöistäsi niin vetovoiman laki on vielä vahvempi ja se lähettää voimakkaamman viestin universumille.

Visualisoi, tee mielikuvaharjoituksia. Näe, miten olet jo saavuttanut sen minkä haluat, tunne minkälainen tunne siitä tulee. Silloin sinun alitajuntasi työstää pyyntöäsi koko ajan ja lähettää pyynnön eteenpäin universumille.

Käytä vetovoiman lakia joka päivä. Aloita aamusi suunnittelemalla päiväsi ja lopeta päiväsi miettimällä, mikä meni hyvin ja mikä ei mennyt odotuksien mukaisesti. Ne tilanteet ja tapaamiset, jotka eivät menneet odotusten mukaisesti, niin visualisoi tilanteet uudelleen sellaisiksi, kuin olisit halunnut niiden olevan. Vetovoiman laki ei maksa sinulle mitään muuta kuin sen, että muutat oman ajattelutapasi. Se voi alussa viedä hieman sinun energiaasi, kun otat uusia tapoja elämääsi, mutta kun ajatusmaailma on muuttunut positiivisemmaksi, niin kaikki helpottuu. Uskallatko olla kokeilematta? Minä en.

Tove Sjöberg
Artikkelin on kirjoittanut Tove Sjöberg.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €