”Korkotilit tuottivat hyvin”

Olen ollut aina innokas säästäjä ja aloitin säästämisen korkotileistä aikana jolloin korot tuottivat hyvin. Myöhemmin kun sain henkilökohtaisen pankkineuvojan, hän perehdytti minut rahastoihin, indeksilainoihin, säästövakuutuksiin ja eläkesäästämiseen.
Tällä hetkellä pääasiassa pankki hoitaa sijoituksiani varainhoitorahastojen kautta, mutta itsenäisesti olen sijoittanut myös suoriin osakkeisiin. Viimeisen parin vuoden ajan olen valinnut yhtiöt osinkotuoton perusteella ja nyt olen sijoittanut säännöllisiä lisätuloja hankkiakseni ainoastaan kuukausittain osinkoja maksaviin yhtiöihin, koska ansiotuloni ovat pienet ja ansiosidonnainen päiväraha on nykyään epävarmaa saada.
Sen tähden käytän tällä hetkellä rahaa ainoastaan välttämättömiin asioihin kuten ruokaan. Säästän ruokaostoksissa valitsemalla alennuksessa olevia  sekä kaupan omia merkkituotteita. Arjessa säästän välttämällä maksullisia harrastuksia, joten enää en  juurikaan osta kirjoja vaan lainaan ne kirjastosta. Osalla harrastuksista olen kerryttänyt pientä lisätuloa, kuten marjankeruulla ja kirpputorimyynnillä.
Rahauskomukseni on aikojen saatossa muuttunut niin, että liikaa nuukailua olen alkanut välttää ja sen sijaan olen pitänyt mieleni runsaustietoisena ja mieltänyt rahan energiaksi, jonka kuuluu päästä vapaasti kiertämään. Tästä näkökulmasta katsoen olen lahjoittanut rahaa hyväntekeväisyyteen itselle tärkeäksi pitämiin kohteisiin, kuten Romanian kodittomia koiria auttavalle yhdistykselle.
Rahasta kertovan kirjallisuuden lukeminen on hyödyttänyt minua, koska esim. kirja Raha ja elämäntehtävä tuo valoa ja uskoa, että nykyisestä oravanpyörästä on mahdollista päästä ulos. Mielen valmentamisesta on ollut myös hyötyä, koska olen huomannut, miten visualisoimalla ja keskittymällä täysin haluamaansa asiaan, voi saada mahdottomalta tuntuvan asian toteutumaan.
Elämäni suurin hankinta tulee olemaan kodin remontointi ja laajentaminen, jonka kustannan omilla säästöilläni.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €