Kuinka rahaa tehdään luovuudella?

Rahaa ei tehdä pelkästään rahalla vaan pääasiassa luovuudella. Yhteiskunta on kuitenkin opettanut meille peruskaavan, kuinka leipää saadaan pöytään; opiskellaan itsellemme ammatti ja mennään töihin kyseiselle alalle ja ansaitaan palkka joka kuukausi. Näin tehdään, tähän uskotaan ja pysytään siellä boxin sisäpuolella. Olen huomannut työelämässä sen, että uskomukset ja ajattelu siitä, kuinka rahaa voi saada, rajoittavat ihmisiä hyvin paljon. On toki ihmisiä, joita ei kiinnosta tienata enempää. Kuukausipalkka riittää ja se on täysin ok, jos siihen on tyytyväinen.

Lue täältä, miten ajattelutapasi vaikuttaa siihen, millaiseksi elämäsi muodostuu.

Valitettavasti ainakin terveysalalla ihmiset ovat harvoin tyytyväisiä saamaansa palkkaan ja sitten siitä nuristaan kahvihuoneessa. Kun kiinnostuin rahasta ja valmentauduin, puhuimme valmentajani kanssa paljon rahan tekemisestä luovuudella. Ymmärsin, että lähes mistä tahansa, mitä ympärillä näen, voi tehdä rahaa. Rahaa voi tehdä myös omilla taidoilla! Tiedän ihmisiä, jotka ovat hyviä neulomaan, virkkaamaan, maalaamaan ja niin edelleen. Jos he ovat tyytymättömiä palkkaansa, miksi ihmeessä he eivät käytä hyväkseen omia taitojaan ja ala tienaamaan niillä?

Mielen höpötykset sivuun ja luovuus kehiin

Kysymykseen oikeastaan voin vastata niin, että meidän mielemme rajoittaa luovuutta. Mietitään yksinkertaisesti liikaa. Olenko tarpeeksi hyvä? Onko tuotteeni tarpeeksi hyvä? Entä, jos kukaan ei osta? Onneksi omaa mieltä voi harjoittaa. Täytyy vain tunnistaa oman mielen liikkeet ja katkaista sen höpinä. Luovuus ja sen esiin tuominen ja sillä ansaitseminen vaatii rohkeutta. Asiaa voit ajatella myös siltä kantilta, että entä jos omilla taidoillasi, luovuudella, voisit saada sen leivän pöytään? Entä, jos omalla harrastuksella voisit tienata? Entä, jos työn teko ei tuntuisi työltä? Voit pohtia asiaa vieläkin syvemmin.

Tuolla jossain saattaa nimittäin olla henkilö, joka tarvitsee juuri sinun palveluitasi tai tuotteitasi. Henkilö, joka on etsinyt kyseistä tuotetta tai palvelua pitkään, eikä ole löytänyt. Juuri sinä saatat olla se, joka voi tarjota tälle henkilölle sen, mitä hän tarvitsee. Näin kävi meille yrityksenä, kun löysimme ensimmäisen jälleenmyyjän. Hän oli etsinyt pitkään kynttilöitä, jotka ovat erilaisia kuin muilla. Olemme siskoni kanssa hyvin luovia ja visuaalisia ihmisiä ja se näkyy kynttilöissämme. Jälleenmyyjä totesi, että näitä hän haluaa omaan liikkeeseensä.

Mieti, missä sinä olet hyvä

Omalla kohdallani voin todeta, että alussa oli hankalaa miettiä missä olen hyvä. En harrasta mitään sellaista, mistä voisin tienata. Lapsena soitin poikkihuilua ja pianoa, mutta niiden avulla en voi tienata, koska en enää muista koskettimien paikkoja. Käsitöissä olin ihan hyvä, tykkäsin virkata. En kuitenkaan koe sitä sydämen asiaksi. Pohdin ja mietin pitkään, miten voisin saada lisätuloja. Vastaus oli lopulta kirjoittaminen.

miten-tienata-bloggaamalla

Lukiossa mietin joskus, että lähtisin opiskelemaan äidinkieltä. Tykkäsin jo silloin kirjoittaa ja olin yksi harvoista, jotka odottivat äidinkielen tunteja. Lukion jälkeen kirjoitushommat ovat olleet lähinnä esseiden ja lopputöiden kirjoittamista. En koskaan ajatellut, että kirjoittamisesta ja omien ajatusten jakamisesta voisin tienata. Onneksi heräsin ajatukseen valmennuksen avulla ja nyt kirjottelen blogeja aiheista, jotka minua todella kiinnostaa.

Olen myös hyvä töissä, jotka vaativat tarkkaa kädenjälkeä. Tämä on harjaantunut suuhygienistin työssä vuosien varrella. Suuhygienistinä olin tarkka työstäni ja koin todella helpoksi pientenkin hammaskivenmäärien rapsuttelun. Tämä taito näkyy nyt kynttilöiden viimeistelyssä. Hoidan ne meillä, koska silmien ja käsien yhteistyö vain sujuu minulta. Pienessä ”piiperrystyössä” olen myös perfektionisti. En pysty jättämään työtä kesken ennen kuin se näyttää hyvältä.

Mieti siis rohkeasti, missä olet hyvä. Anna mielikuvituksen lentää. Ota paperia ja kynä ja heitä hullujakin ajatuksia ilmoille. Niistä voi lähteä vaikka millainen bisnesidea liikkeelle. Kun tiedät, minkä taidon tai ajatuksen avulla voisit tienata, voit tehdä työtä kevytyrittäjänä, tai jos haluat niin tietysti perustaa oman yrityksen.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €