Kuka on Larry Ellison?

Kyseessä on mies, joka oli vuonna 2009 tituleerattu maailman kolmanneksi rikkaimmaksi mieheksi 27 miljardin suuruisella omaisuudellaan. Häntä ennen listalla oli vain Warren Buffet sekä Bill Gates.

Larry Joseph Ellison syntyi 17. elokuuta 1944. Hän on amerikkalainen liikemies ja yrittäjä, joka oli ohjelmistoyritys Oracle Companyn yksi perustajista ja toimitusjohtaja vuosina 1977-2014.

Hänen äitinsä Florence Spellman oli 19-vuotias yksinhuoltaja. Hän sairastui keuhkokuumeeseen Larryn ollessa 9 kuukauden ikäinen. Tämän jälkeen hänen äitinsä lähetti hänet asumaan äitinsä tädin ja sedän (Lillian ja Louis) luokse Chigacoon ja he lopulta adoptoivat hänet. Larry opiskeli Illinoisin yliopistossa vuodet 1962–1964. Vuonna -64 Larry lopetti opiskelun pian kasvattiäitinsä kuoltua. Hänellä oli ollut erittäin lämmin ja läheinen suhde Lillianiin, mutta paljon hankalampi suhde Louisiin, joka usein sanoi, ettei hänestä tulisi ikinä mitään.

Larry meni Kaliforniaan ja toimi muutamat seuraavat vuodet ohjelmoijana useissa yhtiöissä. Vuoden 1973 alussa hän työskenteli elektroniikkayhtiö Ampexissa, jossa hän tapasi ohjelmoijatoveri Ed Oatesin ja hänen johtajansa Bob Minerin. Ellison lähti Ampexilta 1976 ja myöhemmin työskenteli Precision Instrumentsilla tutkimus- ja kehitysosaston varapääjohtajana.

Eräästä toisesta menestyneestä Yhdysvaltalaisesta liikemiehestä, nimeltään Donald Trump, pääset lukemaan lisää täältä.

Larry ellison

Vuonna 1977 hän perusti Oatesin ja Minerin kanssa Software Development Laboratories (SDL) nimisen yhtiön, joka perustettiin tarjoamaan ohjelmointipalveluita muille yrityksille. Ellison halusi yrityksen tekevän enemmänkin ja he havaitsivat kaupallista potentiaalia tietojenkäsittelytavassa, joka mahdollisti suuren tietomäärän tallentamisen ja sen nopean hakemisen. He rupesivat kehittämään ja markkinoimaan tällaista ohjelmistoa ja saivat sopimuksen CIA:n kanssa ohjelmiston kehittämiseksi. Vuonna 1979 yhtiö julkaisi Oracle-ohjelman, joka nousi nopeasti suosituksi.

Kekseliäästä ja aggressiivisesta markkinoinnistaan tunnettu yhtiö, joka oli uudelleennimetty vuonna 1982 Oracle Systems Corporationiksi, kasvoi nopeasti läpi 80-luvun. Vuonna 1987 Oraclesta tuli maailman suurin tietojenkäsittely-yhtiö.

1990-luvun puolivälissä Ellison näki mahdollisuuden kilpailla Microsoftin kanssa kehittämällä halvemman vaihtoehdon kotitietokoneille. Nämä tietokoneet eivät olleet niin täydellisesti varusteltuja ja tukeutuivat servereihin tietojen ja ohjelmistojen osalta. Tämä oli aikainen versio myöhemmin kehittyneestä pilvipalvelusta. Näiden tietokoneiden kehityksen viivästykset ja tavanomaisten kotitietokoneiden jatkuva hinnan lasku johtivat lopulta niiden häviämiseen.

Ellison sai parempaa menestystä aikaisesta internetin käytöstä. Oracle kehitti tuotteita, jotka toimivat WWW-teknologian kanssa ja tämä auttoi yhtiötä kasvamaan. 2000-luvun alussa Ellison aloitti Oraclen aggressiivisen strategian ostaa kilpailevia yrityksiä, mikä johti useiden kymmenien yritysten ostoon.

Ellison oli yksi Piilaakson mielipiteitä jakavimmista persoonista, jota ihailtiin hänen loistavasta menestyksestään ja paheksuttiin hänen toisinaan säälimättömistä liiketoimistaan ja huomiota herättävästä kulutuksesta.

Vuonna 2014 Ellison jättäytyi pois Oraclen toimitusjohtajan paikalta jääden kuitenkin hallituksen puheenjohtajaksi ja teknologiseksi johtajaksi.

Robert Kiyosaki on tullut suosituksi ”Rich Dad, Poor Dad” -kirjastaan, josta hän lopulta rakensi erittäin menestyneen brändin. Lue lisää hänen menestystarinastaan täältä.

Moottorit ja huvilat hyväntekeväisyyden lisäksi lähellä sydäntä

Ellison omistaa monia eksoottisia autoja, joista hänen suosikkinsa on Acura NSX. Hänen tiedetään lahjoittaneen sellaisen vuosittain. Ellison on intohimoinen purjehtija ja oman purjehdusuran lopetettuaan on osallistunut lajiin perustamalla menestyksekkään purjehdusjoukkueen.

Ellisonilla on koteina useita luksushuviloita ympäri Amerikkaa. Vuonna 2012 Ellison osti Hawaijin Lanai-saaresta 98%, mikä on historian suurin yksityinen tonttikauppa. Tuona vuonna hänet arvioitiin maailman kuudenneksi rikkaimmaksi ja USA:n kolmanneksi rikkaimmaksi ihmiseksi Bill Gatesin ja Warren Buffetin jälkeen.

Ellison on vuosien varrella lahjoittanut hyväntekeväisyyteen useaan eri kohteeseen. Hän on mm. auttanut perustamaan lääketieteellisen laitoksen, tukenut eri yliopistoja ja lahjoittanut varoja Israelin puolustuksen tukemiseksi. Vuonna 2010 hän oli yksi 40 miljardööristä, jotka allekirjoittivat The Giving Pledgen, joka on lupaus, jossa todella rikkaat ihmiset ovat luvanneet lahjoittaa valtaosan omaisuudestaan hyväntekeväisyyskohteisiin.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 19 €