Kuka sinusta on tulossa?

Menneisyytesi ei voi kertoa sinulle, mihin kaikkeen pystyt. Koska se mihin pystyt, on vielä näkemättä.

Miksi et ole tehnyt sitä, mitä on tarpeen luodaksesi sen tuloksen, jonka haluat? Vastaat: ”No kun en ole koskaan tehnyt sellaista…” Siksi juuri sinun pitääkin tehdä se. Sinun pitää harjoitella sitä. Sinun täytyy kompuroida ja kaatua, sillä tavalla opit.

Sinun tulevaisuutesi voi olla ihan mitä tahansa. Eikä sinun tarvitse kysyä siihen keneltäkään lupaa. Voit määritellä itse itsesi sen perusteella, mihin olet menossa ja kuka sinusta on tulossa. Erityisesti jos menneisyytesi ei ole ollut sellainen kuin haluat. Jos haluat, että tulevaisuutesi on parempi kuin menneisyytesi, sitten määrittelet itsesi sen paremman tulevaisuuden perusteella.

Kun kuvittelet suurempaa, parempaa, erikoisempaa tulevaisuutta, tunnet ikään kuin tulevasi itse suuremmaksi, paremmaksi ja erikoisemmaksi tällä hetkellä. Koska ajatuksesi luovat tunteesi ja mielikuvituksesi ja se mitä kuvittelet, on kokoelma ajatuksia.

Mitä mindfulness on?

Kun pystyt kuvittelemaan jotain suurta sekä ihmeellistä ja uskomaan siihen, luot ne tunteet nyt

Sinun tulee ymmärtää, että sinun elämäsi sekä nykyinen, että tuleva, on kaikki luotu sinun mielessäsi ja on siksi täysin vapaavalintainen. Voit toki pitää menneisyyttäsi oletuksena, kun luot tulevaisuutta. Voit pitää muiden ihmisten valittavaa ja tekosyitä keksivää energiaa oletuksena. Tai sitten voit päättää juuri nyt, että se ei ole sinun tulevaisuuttasi. Ehkä olet itsekin ollut sellainen menneisyydessä, mutta et enää tulevaisuudessa.

Sillä hetkellä, kun päätät, että se et ole tulevaisuuden sinä ja alat ajatella erilaisia ajatuksia tulevaisuudestasi, alat muuttumaan nykyhetkessä. Alat tulla siksi henkilöksi, joka haluat olla tulevaisuudessa, yksinkertaisesti ajattelemalla tuota uutta upeaa tulevaisuutta.

Minusta on tulossa joku, joka on… Voit jatkaa lausetta miten vain: mukavampi, menestynyt, miljonääri, rakastava, positiivisempi, itsevarma…

Kun alat ajattelemaan, kuka sinusta on tulossa, alat olla se henkilö jo nyt. Päätä kuka haluat olla. Kun päätät olla joku toisenlainen, alat tuntemaan kuin se, joka ajattelet olevasi.  Sinulla on mahdollisuus ohjelmoida aivosi mahdollisella tulevaisuudellasi ja keneksi olet tulossa, sen sijaan kuka olet ollut ennen.

Sinun tulee opetella ulkoa uuden minäsi rooli. Sen, joksi olet tulossa. Kuvittele olevasi pääosan näyttelijä, joka näyttelee jotakuta, joka on menestynyt. Kuvittele se tulevaisuus itsellesi. Sinun pitää päättää olla menestynyt. Tässä on 100% kyse mindsetistä. Päätä olevasi se, kuka haluat olla äläkä kyseenalaista sitä. Astut ikään kuin rooliin ja ajattelet niin kuin se henkilö ajattelee, joka haluat olla.

Unelmien toteuttamisen tueksi on saatavilla paljon materiaalia – yksi todella suosittu tapa on Goal Mapping. Pääset tutustumaan Goal Mappingiin tarkemmin tästä.

Kirjoita uudelle itsellesi käsikirjoitus

Mitä ajatuksia sinulla on? Mitä tunteita sinulla on? Mitä asioita teet? Sinun tulee kirjoittaa mahdollisimman yksityiskohtainen käsikirjoitus. Kun olet kirjoittanut käsikirjoituksen ja tiedät, millaista tulee olemaan olla uusi sinä, opettele sitten käsikirjoituksesi ulkoa. Tunne käsikirjoituksesi itsessäsi. Voit myös kirjoittaa omaan The Käsikirjoitusvihkoosi uuden käsikirjoituksesi joka ilta ennen nukkumaan menoa, aina uudestaan ja uudestaan.

Olet ikään kuin oman elämäsi metodinäyttelijä. Tiedäthän, niin kuin Robert De Niro harjoitellessaan osaansa elokuvassa Taksikuski. Hän hankki itselleen taksiluvan ja alkoi ajamaan taksia New Yorkissa, jotta pääsisi sisälle näyttelemänsä hahmon päähän. Hän todellakin oli yhtä kuintaksikuski Travis Bickle.  Sinun pitää toimia samoin. Kirjoitat käsikirjoituksen siitä, millainen tulevaisuuden minäsi on. Jotkut voivat sanoa että se on teeskentelemistä ja itselleen valehtelemista. Mutta mitä sitten? Valehtelet itsellesi jo nyt väittämällä ettet ole tarpeeksi hyvä, et pysty tai et osaa. Eivät nämäkään väittämät totta ole. Kukaan ei ajattele sinusta noin, paitsi sinä itse. Lakkaa kertomasta itsellesi tällaista tarinaa.

Miten hyvin tunnet itsesi?

Onko aitoa sanoa: ”Olen tällainen, enkä voi muuksi muuttua?” Onko vain se aitoa, mikä tulee luonnostaan? Ei, vaan se, mikä sinulta tulee luonnostaan, ovat vain tavat ja kaavat sekä uskomukset, joita sinulla on ollut menneisyydessäsi. Eivätkä ne välttämättä ole eteenpäin vieviä. Ne ovat helppoja ainoastaan siksi, koska olet harjoitellut niitä vuosia. Olet elänyt tämän käsikirjoituksen mukaisesti vuosia.

Eläminen siinä totuudessa, joka todella haluat olla – se on aitoutta

Se, että sanot itsellesi totuudenmukaisesti, millaisen elämän haluat, kuka eniten haluat olla eikä se, jonka joku muu tai ihmiset ympärilläsi haluavat sinun olevan. Eli kirjoita käsikirjoitus, opettele ajatukset ulkoa, tunne ne tunteet ja tee ne teot, jotka tuntisi ja tekisi se henkilö, joksi olet tulossa.

Tässä on se ero: et ajattele niin, että alat toimia kuin henkilö, joksi olet tulossa. Alat toimia ollaksesi se henkilö, joksi olet tulossa. Nyt sinä olet se versio sinusta, jolla on jo se, mitä haluat. Joka on jo se, joka haluat olla. Ja alat ajatella, tuntea, olla ja käyttäytyä kuin se paras versio sinusta. Tällä hetkellä olet sellainen, joksi sinut on ohjelmoitu ja useimmat meistä on ohjelmoitu toisten ihmisten toimesta.  

Mutta nyt olet siinä tilassa, jossa voitkin itse ohjelmoida itsesi. Voit ohjelmoida aivosi uskomaan, ajattelemaan ja muistamaan kaiken mitä haluat niiden uskovan, ajattelevan ja muistavan. Sinä olet aivojesi johtaja. Sinä kontrolloit mitä teet ajatuksillasi. Sinä olet aina johdossa.

Vähän kuin joku lähettäisi sinulle uuden iPhonen etkä ottaisi sitä edes laatikosta pois. Useimmat ihmiset toimivat näin eivätkä käytä edes murto-osaa siitä upeasta tekniikasta, joka on saatavilla. Jonka avulla voisivat olla oman elämänsä johtajia. Siellä se luuri vaan odottelee ottajaansa laatikossa.

Aivojen uudelleenohjelmointi ja jokapäiväinen työ vaaditaan luomaan juuri sellainen elämä kuin haluat, mutta useimmat eivät vaivaudu edes avaamaan puhelinlaatikkoa, saati kytkemään sitä lataukseen. Sinun ei tarvitse kantaa mitään menneisyydestäsi mukanasi, ei yhtään mitään. Voit jättää sen kaiken taaksesi jos vain haluat.

Voit muuttaa kaiken elämässäsi juuri nyt, jos niin haluat

Mielikuvituksessasi. Missä asuisit? Kuka olisit? Mitä tekisit? Mitä lakkaisit tekemästä? Mihin käyttäisit rahojasi? Se mitä sinä tahdot, on aitoa ja voit haluta ihan mitä tahansa haluat. Sinun ei tarvitse perustella tai selittää kenellekään. Sillä se mitä sinä haluat, on tärkeää ihan vain, koska haluat sen. Tee näin koko päivän, päivästä toiseen.

Kunhan vain pystyt kuvittelemaan sen, se on jo tullut mahdollisuudeksi. Se on olemassa heti, kun kuvittelet sen. Kun ajattelet mahdollisuutta itsellesi, olet luonut jotain, jota ei ennen ollut olemassa. Nyt se on idea, joka on olemassa ja odottaa tulevansa ymmärretyksi. Kaikki luomasi alkaa tällä askeleella, mahdollisuudella.

Kun harjoittelet ja opettelet näitä mahdollisuuksia, luot niitä. Alat olla se, joksi olet tulossa. Käsikirjoituksesi tunteella harjoiteltuna antaa sinun tulla siksi. Tätä tarkoittaa tulevaisuudesta käsin eläminen, lopusta käsin eläminen. Kaikki muutokset elämässäsi tapahtuvat ensin mielessäsi. Luot mielessäsi jollekin mahdollisuuden olla olemassa ja sitten se on olemassa.

Mikä on menestyksen salaisuus?

Se, millaiseksi päätät luoda tulevaisuutesi, määrittää miten reagoit kaikkeen

Se auttaa sinua myös tekemään kaikki päätöksesi. Jos käyttäydyt ja ajattelet, ikään kuin haluamasi tulevaisuus on totta, silloin se on sinulle totta juuri nyt. Mahdollisuus on totta juuri nyt, joten se saa sinut elämään siinä mahdollisuudessa olemalla se henkilö, joka luo todellisuutesi. Jos pysyt tehdasasetuksissa etkä luo itse tuota mahdollisuutta itsellesi, elät menneisyyden mahdollisuudesta käsin. Ja se on sääli, koska siellä ei ole mahdollisuutta kasvuun. Jos kaikki unelmasi olisivat jo toteutuneet, jos olisit jo luonut haluamasi todellisuuden itsellesi, miten reagoisit tiettyihin tilanteisiin? Miten reagoisit kaikkeen? Elä sieltä käsin.

Se mihin uskot, on totta heti kun uskot mahdollisuutesi olevan totta ja kun elät siitä käsin, on ihan väistämätöntä että luot sen. Mitä upeampi haluamasi lopputulos on, mitä enemmän uskot siihen, sitä upeampaa elämäsi tulee olemaan.

Lisää asiaa autopilotista – eli alitajunnastamme, löydät täältä.

Sinun pitää todistaa itsellesi, että olet jo nyt paras versio itsestäsi

Päätä olla jo nyt se, joka haluat olla. Se henkilö, joka olet tällä hetkellä, ei pysty saavuttamaan sitä, mitä sinä haluat. Sen vuoksi sinun täytyy muuttua siksi henkilöksi, joka haluat olla.

Yleensä olemme tottuneet ajattelemaan näin: Kun saan tämän asian elämääni, sitten voin tehdä näin ja sitten olen tällainen. Esimerkiksi kun saan tutkinnon valmiiksi, sitten voin alkaa tienaamaan ja olen varoissani sen verran, että voin ostaa haluamani asian.

Kuitenkin sinun pitäisi ajatella lopusta käsin. Eli: minusta tulee henkilö, joka minun täytyy olla, jotta voin tehdä mitä pitää, jotta voin saada mitä tahansa haluan.

Kun sinä muutut, sinun maailmasi muuttuu. Se elämä, joka sinulla on tällä hetkellä, on peilaus sisäisestä maailmastasi. Se on peilaus siitä, mitä olet oppinut tähän mennessä.

Kaikki lähtee sinun sisältäsi. Aina.

Keneksi sinä olet tulossa? Tee itsellesi täysin selväksi vastaus tähän kysymykseen. 

Mervi Palomäki
Artikkelin on kirjoittanut Mervi Palomäki.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €