Kuusi hauskaa tapaa säästää perheenä

Taloudellisten tavoitteiden saavuttaminen perheenä voi olla haastavaa. Mutta perheesi inspiroiminen auttamaan ja osallistumaan taloudellisen tavoitteen saavuttamiseksi ei tarvitse olla kivulias prosessi, varsinkin kun lopputulos on jännittävä lomamatka, auto tai säästöt koulua varten. ”America Saves Weekin” innoittamana jaan joitakin ideoita miten säästää perheenä kaikkia yllämainittuja asioita ja unelmalistan täyttöä varten.

Tee se peliksi!

Minun perheessäni me usein teemme pelin siitä, kuka laittaa rahaa yhteiseen perhepottiin, jolla kustannetaan sen kuun hauska aktiviteetti. Monopolin pelaaminen saattaa muodostua todelliseksi kisaksi kun se, joka häviää pelin laittaa pienen summan sen kuun tai viikon aktiviteettia (kuten illallinen ulkona tai elokuva leffateatterissa) varten. Maksujen pitää tietysti olla oikeassa suhteessa
ansioihin – teini-ikäiset voivat osallistua 5 dollarilla heidän osa-aikatyöstään tai taskurahoistaan, kun taas aikuiselta voidaan odottaa suurempaa summaa. Joka tapauksessa pelin henki keskittyy jakamiseen ja yhdessä nauttimiseen ja koska jokaisella on panos, nautimme siitä paljon enemmän.

Rahan tekeminen voi olla hauskaa

Joka vuosi joulupyhien aikaan, minun koko perheeni haluaa lähteä lomalle jonnekin lämpimään, joten me aloitamme suunnittelun ja säästämisen vuotta aiemmin. Kun jokainen osallistuu lomakassan kerryttämiseen, riittävät rahamme pidemmälle ja olemme usein matkustaneet siisteihin paikkoihin, joihin meillä ei olisi muuten varaa. Tottakai silloin, kun meillä on varaa säästää enemmän, säästämme, mutta kun raha tiukassa me etsimme hauskoja tapoja kerryttää rahaa osuuttamme varten. Esimerkiksi viime vuonna jotkut serkkuni myivät leipomuksiaan. Toiset myivät omia käsitöitään, taidettaan ja niin edelleen. Kaikki tuotot menivät suoraan perhelomarahastoon.

Myy, myy, myy!

Autotallikirppis voi olla miellyttävä ja palkitseva tapa saada lisää rahaa yhteisiin aktiviteetteihin tai ostoksiin. Jos perheesi haluaa uuden television, pelikonsolin tai muun teknisen laitteen tai huonekalun – miksi ette aloittaisi myymällä sen, mikä teillä jo on ja mitä ette tarvitse? Perus autotallikirppis on hyvä tapa saada rahaa kuten myös turhien tavaroiden myyminen netissä (netissä myyminen on usein parempi vaihtoehto elektroniikan ja muiden vehkeiden myyntiin).

Haasta se!

Usein lasten ainoat rahat, joita he voivat säästää tulevat joululahjoina tai syntymäpäivälahjaksi. Lapsille voi olla haastavaa säästää, koska he usein haluavat päästä tuhlaamaan ja nauttimaan rahoista välittömästi, joten on tärkeää tarjota kannustimia säästämiseen. Yksi idea on antaa lisädollari dollarista, jonka he säästävät lahjarahoistaan. Näin varmistetaan, että lapsi saa välittömän palkinnon säästäessään ja tuplatessaan säästönsä, mutta se myös antaa lapselle mahdollisuuden tuntea olevansa oikeutettu säästämään ja täten edistämään perheen yhteisiä tavoitteita.

Kirjekuorimetodi

Kun säästetään useisiin tavoitteisiin, kirjekuorimetodi on erinomainen tapa pitää kaikki rahat erillään omiin tarkoituksiinsa. Yksinkertaisesti kirjoita jokaiseen kirjekuoreen tavoite ja lisää niihin rahaa kunnes sitä on riittävästi tavoitteen toteuttamiseen. Pienille lapsille voi olla helpompaa säästää pienempiin perheen tavoitteisiin, kuten jäätelöön tai vuokraelokuvaan. 10 tai 15 dollarin tavoite voi tarkoittaa yhden tai kahden dollarin sijoitusta heidän taskurahastaan. Tämä auttaa lapsia oppimaan säästämisen tärkeyden ja luo heille luottamusta kykyihinsä säästää.

Pankki voi auttaa

Paikallinen pankki voi olla avuksi perheenne säästäessä yhdessä. Perinteisistä säästötileistä luotonvaihtoihin ja lomasäästötileihin – paikallinen pankki voi auttaa sinua valitsemaan rahoitustuotteen, joka auttaa perhettäsi saavuttamaan taloudelliset tavoitteenne nopeammin. Suurempien tavoitteiden saavuttamiseksi voi jaettu perhetili olla mainio tapa pitää perheenne ajan tasalla realisoidessanne taloudellisia tavoitteitanne.

Hauskaa säästöä!


Alkuperäinen artikkeli: https://americasaves.org/blog/1707-six-fun-ways-to-save-as-a-family

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €