Miksi minä tahdon vaurastua?

Tämä onkin kysymys, jota ei kovin usein tule pysähdyttyä miettimään ajatuksen kanssa. Miksi tahdon lisää rahaa ja muuta omaisuutta? Miksi monet muutkin tahtovat lisää kaikkea? Joku voi haluta uuden paidan tai puhelimen vanhan rikkinäisen tilalle. Toinen taas voi haluta uuden sijoitusasunnon ja puskuriin useamman kuukauden menot. Lähestulkoon kaikki asiat ovat nykyään sidoksissa rahaan. Et saa tänä päivänä kovinkaan montaa asiaa ilmaiseksi, joten voidaan sanoa, että rahaa tarvitaan aina. Siinä onkin jo yksi syy, miksi ihmiset yleisesti tahtovat lisää rahaa.

Passiivisesta tulosta puhutaan paljon, mutta miten sitä voisi saada omasta osaamisestaan? Lue vinkkimme tästä.

Miksi juuri minä haluan vaurastua?

Voisin vastata tähän kysymykseen hyvinkin lyhyesti, mutta paneudutaan asiaan hieman syvemmin. Pääasiassa yleisesti ottaen arki koostuu siitä, että herätään aamulla aikaisin, lähdetään töihin tekemään kahdeksan ja puolituntinen työpäivä, jonka jälkeen tullaan kotiin. Töiden jälkeen käydään kaupassa, tehdään ruokaa ja harrastetaan omia juttuja. Päivän rakenne on arkena kuitenkin yleisesti se, että tehdään noin 8 tuntia töitä, 8 tuntia omia juttuja ja 8 tuntia nukutaan. Kaikilla on päivässä samat 24 tuntia käytettävänä, joten millä keinolla päivään saataisiin lisää aikaa tehdä mielekkäitä, omia juttuja? Itse olen ”kokeillut” kuinka se toimii, jos nukuttua aikaa lyhentää parilla tunnilla. Reilun vuoden verran elin jatkuvassa univajeessa, enkä suosittele tätä kenellekään. Vähiin uniin tottuu ajan kanssa, mutta kun saa kunnolla nukuttua, niin on ihan eri mielellä uudessa päivässä. Joten unesta emme mielellään ota aikaa lisää omiin juttuihin.

Töistä taas saamme rahaa, millä katamme elämisemme menoja. Jos emme tee töitä, niin emme saa rahaa. Eihän tämä voi näin olla – eikä olekaan. Keinoja rahan tekemiseen on muitakin kuin normaali päivätyö, mihin meitä valmistellaan peruskoulusta lähtien. Jos saisimmekin rakennettua itsellemme muita tuloja, niin että tienaisimme enemmän rahaa vähemmällä työnteolla, lisäisi tämä vapaa-aikaamme huomattavasti. Voimme siis siirtää tämän hetken nautintoa ja tehdä jotain sen eteen, että tulevaisuudessa voimme viettää nautinnon moninkertaisena.

Mihin kannattaa sijoittaa nyt?

Kuitenkaan vieläkään en ole suoraan vastannut miksi tahdon vaurastua. Vastausta voi ylempää lukea rivien välistä, mutta tässä se nyt tulee. Tahdon vaurastua, koska haluan olla vapaa. Tahdon vaurastua, jotta minun ei välttämättä tarvitse enää käydä töissä lainkaan, vaan voin viettää vapaapäivän, jos siltä tuntuu. Tahdon, että voin elää sellaista elämää kuin haluan – ilman, että minulla on siinä rahallisia rajoitteita. En tiedä kuinka moni voi kanssani samaistua ja tämä on henkilökohtainen mielipiteeni, mutta en todellakaan tahdo tehdä loppuelämääni töitä jollekin toiselle ja samalla rikastuttaa jotakin toista. Itse tästä saisin palkaksi kuitenkin vain palkkatyöläisen elämän, jollaiseen en itse ole tyytyväinen. Jossain vaiheessa duunarillakin tulee katto vastaan tulojen kanssa. Siksi olen opiskellut ja laittanut rahaa itseni kehittämiseen. Olen opiskellut, kuinka rahalla tehdään lisää rahaa sekä tehnyt töitä tämän eteen. Tahdon saada tuloja muualtakin kuin palkkatöistä.

Vaurastuminen lähtee liikkeelle oman ajattelutavan muuttamisesta – vaurastuminen on nimittäin 80 prosenttisesti psykologiaa! Toinen vaihe on budjetointi – kun teet budjetin oikeanlaisella mindsetillä, alkaa prosessi toimimaan ja vaurastut! Lue tästä upea tarina, miten budjetointi voi muuttaa elämän totaalisesti!

Pelosta viis, päätin tehdä konkreettisia asioita unelmieni toteuttamiseksi

Viimeisimpänä kokeiluna tällä matkallani päätin jättää työni kokonaan. Irtisanouduin vakituisesta työstäni niin sanotusti tyhjän päälle. Maailmantilanne kun on nyt mitä on ja kukaan ei voi olla varma huomisesta, niin heräsin itsekin ajattelemaan, olenko nyt tehnyt kaikkeni omien unelmieni eteen. Harkitsin asiaa pitkään, mutta lopulta vain päätin pelosta huolimatta, että nyt on toimittava. Nyt kaikki tuloni ovat oman toimintani varassa.

Joona Varis
Artikkelin on kirjoittanut Joona Varis.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €