Miksi minä valitsen vaurastumisen?

Halusin kirjoittaa pohdiskellen aiheesta, miksi minä valitsen vaurastumisen. Raha ja vauraus aiheuttavat ihmisille erilaisia ajatuksia ja mielipiteitä asioista aiheeseen liittyen. Kuten varmasti on tullut jo esille, esimerkiksi uskomukset ja elämäntavat, sekä jopa geeniperimä vaikuttavat ajattelutapoihimme. Myös kateudesta rahan suhteen on puhuttu paljon, ja varmasti tullaan puhumaan.

Nyt kun elämme erikoisia aikoja, puhumme ehkä hieman enemmän rahasta ja sen vaikutuksista. Se aiheuttaa toisissa pelkoa, ahdistusta, toivottomuutta ja niin edelleen. Toiset taas kokevat kaiken uusina mahdollisuuksina, voimauttavana ja käänteitä tekevänä ilmiönä. Kaikki, jokaisen mielipiteet ja tunteet ovat onneksi sallittuja enkä itse ymmärrä miksi niitä pitäisi kieltää. Useimmiten on kuitenkin todistettu, että negatiivisuus lisää negatiivisuutta ja päinvastoin positiivisuus lisää positiivisuutta. Miksi et siis haluaisi yrittää mennä eteenpäin positiivisin mielin – siitä kuitenkin uskoisin ihmisten pitävän enemmän ja se auttaa meitä kaikkia pääsemään paremmin eteenpäin.

Itsellenikin vaurastuminen on melko uusi aihepiiri. Enhän vielä reilu vuosi sitten osannut kuvitella koko sanaa, saati sen merkitystä, omaan elämääni. Toisaalta vuosi on pitkä aika, mutta toisaalta se on lyhyt. Kun aloittaa pienestä, ei suuria muutoksia välttämättä tapahdu hetkessä, vaikka sitähän me ihmiset useimmiten odotamme. Kun vain saisi kaiken äkkiä ja helposti. Harvoin tämä on mahdollista, ja yleensä suuremmat ja uudet saavutukset vaativat opiskelua sekä työtä sen eteen. Toiset haluavat yrittää, opiskella, kokeilla, tutustua ja saavuttaa unelmia ja haaveitaan, ehkä jotain mistä he eivät ole joskus tienneet yhtään mitään.

Mihin tahansa ryhdytkin, muista sitoutua siihen, jotta varmasti onnistut. Lisää sitoutumisesta, sen merkityksestä ja mitä se oikeasti on – pääset lukemaan tästä.

Vaikka pelottaa, olen päättänyt voittaa pelkoni

Nuorempana haaveilin usein niin sanotuista miesten aloista, mutta pelotti lähteä koska pojat, miehet, kokemattomuus – minulla oli niistä niin vähän mitään tietoa. Alatkin vaihtuivat mielessä monesti, kunnes kerran mielessäni vain kirkastui ajatus, että haluan metallialalle. Tunne oli vahva ja vaikka pelotti, olin valmis kohtaamaan ne pelkoni. Seuraavaksi haasteiden viidakossa vastassa oli mielipiteitä joka suunnasta. ”Ethän sinä nyt nuori tyttö sellaiselle alalle.” ”Miten sinä sinne, kun ei sinulla ole mitään kokemusta?” ”Mahtavaa, olet melko rohkea!” ja näitähän riitti. Jokainen kosketti herkkää, vaikkakin jo vahvempaa naista, omalla tavallaan ja ne piti käsitellä. Mutta voi niitä tunteita, kun sinne kouluun pääsi – vanha sanonta on osuva: ”alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo”. Näin se meni.

Nainen ja raha

Ei se aina helppoa ollut ja sanoin monille, että menen sinne kouluun oppiakseni. Jos jo osaisin, en kokisi sitä niin tarpeelliseksikaan. Nyt olen saanut kouluajoista lähtien yli kymmenen vuotta tehdä alalla töitä. Olen tykännyt töistäni ja kokenut oppineeni niin koulussa kuin työpaikoilla, vaikka ihan varmasti opittavaa riittää yhä edelleen. Kaikesta mitä opimme elämämme varrella, voimme ottaa haluamamme mukaan tulevaisuuteen, mistä ei koskaan ole varmaa tietoa mitä se tuo tullessaan. Kaikki, mitä olen elämässäni oppinut, on vaurautta minulle.

Tie vaurastumiseen avautui vuosi sitten

Noin vuosi sitten, löysin mahdollisuuden opiskella rahasta Kuukauden Rahatreenin avulla. Tätä ennen tuskailin jo ties kuinka monetta kertaa köyhyyttäni, tilanteita, kun jokainen kuukausi on tilipäivän odottamista. Ja kun se tili viimein tulee, se myös menee. Kuinka monia kertoja olin koittanut säästää, mutta koskaan siinä kunnolla onnistumatta. Noh, nyt tiedän, että eihän sitä rahaa edes kannata säästää, ainakaan pankkitilillä. Rahatreenin jälkeen halusin opiskella lisää ja vielä lisää ja sain kuin sainkin ihan mahtavan mahdollisuuden päästä opiskelemaan vielä lisää ihan parhaan valmentajan tiimissä ja ihan parhaassa ryhmässä.

Sain silti valita lähdenkö mukaan vai en. En edes uskaltanut puhua asiasta monille, sillä kokemukseni mukaan vastassa olisi taas mielipideviidakko ja olin päättänyt, että kuitenkin teen itse valintani. Valitsin mukaan lähtemisen, vaikka perhoset pyörivät vatsassa ja jännitti kamalasti. Olin kuitenkin niin innoissani, etten pitkiin aikoihin mistään. Koin, että tämä tulee olemaan vielä niin mun juttu. Uskoin, että nyt jos koskaan minulla on mahdollisuus saada muutoksia aikaan elämässäni etenkin sen tuskastuttavan raha-asian suhteen, mutta lisäksi paljon muuta.

Opiskelumatka on ollut ehkä kivikkoisempaa ja ainakin paljon pelottavampaa kuin vaikkapa metallialan koulun käyminen. Sanoisin, että tämä on mennyt tunteisiin lopulta vielä enemmän. Niin sen on tarkoituskin. Mutta olen vahvistunut jälleen kerran, useita kertoja. Vastaan tulee edelleen mielipideviidakkoa ja huomaan kahlaavani omassa tunneviidakossani. Nämä ovat kai niitä itseni työstämisen esteitä polullani, kohti päämäärää minne olen päättänyt mennä. Vaikka itseänikin hirvittää sanoa tätäkin ääneen, olen päättänyt, että joku päivä minäkin olen taloudellisesti vapaa.

Kuinka kauan kestää rikastua?

Matka kestää varmasti vielä, koska minulla on niin paljon opittavaa ja tehtävää, mutta ilman tätä matkaa en oppisi kaikkea mitä tarvitsen. Ehkä matka on elämän mittainen, vaikka saavutuksia välille on suunniteltuna. Koitan siis olla kiitollinen jokaisesta hetkestä. Unelmoin tulevasta. Opiskelen ja opettelen, omaa vauhtiani. Pyrin kuitenkin eteenpäin, uskallan kysyä neuvoa niiltä, jotka tietävät ja haluavat auttaa. Onneksi näitäkin ihmisiä on ympärillä. Sillä minä haluan vaurastua, en saada ainoastaan paljon rahaa, vaan haluan elää sellaista elämää, mistä haaveilen, mistä pidän ja missä voin olla avuksi muille. Haluan olla kiitollinen itselleni, että olen toteuttanut suunnitelmiani, uskaltanut kokeilla ja opetella jotain ihan uutta ja rakentanut sen myötä elämää missä minun on hyvä olla.

Tästä pääset lukemaan tarkemmin siitä, mikä on minun lähtötilanteeni vaurastumisen matkalla.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €