Miksi sijoittaa metsään?

Metsä. Suomen pinta-alasta 78% on metsätalousmaata, eli meillä on metsää noin neljä hehtaaria jokaista suomalaista kohti (lähde metla.fi). Kuinka monta hehtaaria sinulla on?

Metsä on hyvä sijoituskohde. Tuoton siitä saa yleensä vain kerran elinaikanaan, mutta se kasvaa, vaikka maailman talous kuinka heittelehtisi. Metsä ei ole sijoituskohteena niin helppo, kuin rahastot tai osakkeet, vaan vaatii huolenpitoa. Jos ostat nuoren kasvatusmetsän, se täytyy harventaa ajallaan ja siitä tulee yleensä enemmän kuluja, kuin tuottoa. Osan töistä voi tehdä itsekin, raivaussahaa on helppo käyttää ja nykyään järjestetään paljon kursseja, joissa opetetaan puuvalintaa sekä sahan käyttöä. Raivaushommat ovat myös loistavaa kuntoilua ja mielenvirkistystä.

Oma metsä on myös hyvä tuntea, tiedäthän sinä sijoitusasunnostasikin kaiken. Kun itse tekee metsässä pieniä hoitotöitä, pitää rajat auki jne, niin kaikki on huomattavasti helpompaa, kun koneet joskus aikanaan tulevat tekemään harvennuksen/päätehakkuun.

metsään sijoittaminen

Mikäli haluat sijoittaa, mutta samalla vaalia luontoa, onnistuu sekin oman metsän avulla.

Jos metsässäsi sijaitsee luontokohteita (jyrkänteitä, lähde, puro, noro tms), niin metsän voi myös suojella. Suojelun voi tehdä osittain tai kokonaan. Suojelu on määräaikainen (10v) ja sinä aikana ei suojellulla kohteella saa tehdä metsänhoitotöitä, eli edes joulukuusta et saa hakea.

Mikäli oma aika ja osaaminen eivät metsänhoitotöihin riitä, on mahdollista myös ostaa kaikki palvelut. Ammattilaiset toki maksavat, mutta he myös osaavat työnsä, jolloin sinä saat parhaan tuoton metsällesi. Ei siis kannata pelästyä, että metsän omistaminen olisi jotenkin hankalaa ja vain ammattilaisten hommaa. Niinhän kaikki sijoittaminen tuntuu siltä ensin alkuun.

Jos tuntuu siltä, että oma tietämys ei riitä, niin ota metsäkaupoille mukaan ammattilainen ja palkkaa metsäpalveluja tuottava henkilö. Hän osaa kertoa sinulle kannaattako rahansa sijoittaa tarjolla olevaan kohteeseen ja mikä sen arvioitu tuotto olisi.

Rohkeasti siis tutustumaan vihreään kultaan sijoituskohteena tai jos sinua on lykästänyt ja olet vaikkapa perinyt metsää, niin tarkista metsäsuunnitelmasta, mikä on tilanne ja tee tarvittavat toimenpiteet.

Kun sitten siellä omalla palstalla, pirteässä pikku pakkassäässä, lauantai-aamupäivänä olet saanut raivattua pienen kulman ja päätät nauttia kupin kuumaa talitinttien lauleskellessa, niin voit miettiä tätä ikivanhaa filosofista kysymystä; jos metsässä kaatuu puu ja kukaan ei ole sitä kuulemassa, niin kuuluuko siitä ääni?

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €