Miksi vaurastuminen on suurimmaksi osaksi psykologiaa?

Rikkaat ihmiset ajattelevat täysin eri tavalla, kuin vähävaraiset ihmiset. Heidän ajattelutapansa määrittää heidän tekemisensä ja teot taas määrittävät tulokset, joten on tärkeää huomata, että sinun omat ajatuksesi saattavat pitää sinut köyhänä.

Jos haluat siirtyä elämässä seuraavalle tasolle, sinun tulee hylätä joitakin vanhoja ajattelutapojasi ja korvata ne uusilla

Muista aina, että ulkoinen maailmasi on heijastus sisäisestä maailmastasi. Jos haluat muuttaa ulkoisen maailmasi, sinun pitää ensin muuttaa sisäinen maailmasi. Ajatukset johtavat tunteisiin, tunteet johtavat tekoihin ja teot johtavat tuloksiin.

Sinun alitajunnassasi on jo lapsuudessa saamasi automaattiasetus päällä ja tämä saa sinut käyttämään rahaa tietyllä tavalla ilman, että edes pahemmin ajattelet asiaa. Tunteet asuvat alitajunnassa ja aina kun alitajunnan pitää valita tunteiden ja logiikan välillä, tunteet voittavat melkein joka kerta, jos et ole niistä tietoinen. Muutoksen ensimmäinen askel on siis tietoisuus. Sinun tulee ensin tulla tietoiseksi omista ajatuksistasi ennen kuin voit alkaa niitä muuttamaan.

Kaikki lähtee sinun sisältäsi. Aina. Sinun ajattelutapasi, mindsettisi, on se, jota muuttamalla saat aikaan muutoksia elämässäsi. Muutos ei tapahdu hetkessä, mutta mitä aikaisemmassa vaiheessa alat kiinnittämään ajatteluusi huomiota ja muuttamaan sitä niin, että se tulee matkaasi kohti vauraampaa elämää, sen pikemmin astut rikkauksien valtatielle.

Tästä pääset lukemaan aiemman postauksen 10 yleisimmästä rahauskomuksesta ja miten saat ne murrettua!

Ihmiset eivät luota riittävästi siihen, että ajattelu voisi muuttaa elämää

Useimmat ihmiset eivät usko, että heillä on kyky muuttaa elämäänsä. Hei eivät usko, että he voivat rikastua. Ja koska he uskovat, että heillä ei ole toivoakaan rikastua, he jatkavat elämäänsä ajatellen ja käyttäytyen tavoilla, jotka varmistavat, että heidän elämänsä pysyy aina samanlaisena. Vaurastumisessa on enemmänkin kyse mielikuvituksesta enemmän kuin mistään muusta. Kaiken lisäksi mielikuvitus on ilmaista ja se löytyy kaikilta. Mielikuvitus on se salainen ainesosa, joka erottaa vauraat ihmiset muista.

Albert Einstein jo aikoinaan totesi: ”Mielikuvitus on tärkeämpää kuin tieto”. Hän ymmärsi mielikuvituksen ja alitajunnan voiman. Se on voima, joka voi kääntää maailmasi nurinpäin.

vauras mindset

Kaikki lähtee mielikuvituksesta

Kaikki, mitä maailmassa on luotu, on ensin ollut vain jonkun mielikuvitusta. Meillä kaikilla on kyky kuvitella asioita, joita voimme luoda. Voit kuvitella vaikkapa mitä teet elämälläsi kolmen vuoden kuluttua? Missä asut? Mitä teet? Kenen kanssa? Voit kuvitella mielessäsi itsellesi juuri sellaisen elämän kuin haluat.

Toisilla ihmisillä kaikki tuntuu sujuvan kuin itsestään. Luultavasti he ovat oppineet käyttämään mielikuvitustaan päästäkseen sinne mihin haluavat. He tietävät, että kunhan olet vapauttanut mielikuvituksen voiman, kaikki tuntuu loksahtavan helposti paikalleen.

Vauraudessa ei ole niinkään kyse konkreettisista asioista, vaan kyse on enemmänkin siitä, mitä ajattelet itsestäsi ja mitä ajattelet rahasta. Kaikki alkaa mielikuvituksestasi ja miten osaat luoda mielessäsi sen mitä haluat. Vaurastumiseen ei vaikuta niinkään se mitä teet, vaan 80% vaurastumisesta tapahtuu sinun omissa ajatuksissasi.

Siis anteeksi kuinka? Ihmiset eivät usko tai eivät halua uskoa tätä, koska se kuulostaa liian yksinkertaiselta tai jotenkin yliluonnolliselta ja ihan humpuukilta. Miten muka kuvittelemalla voisi vaurastua? Mutta mielikuvitus yhdistettynä tunnetilaan on yksi luomisen mahtavimpia voimia.

Oikeastaan vielä suurempi salaisuus vaurastumisen taustalla kuin pelkkä mielikuvitus on tunne. Se mistä olet tietoinen, hallitsee tunteitasi ja alitajuntasi nappaa tunnetilastasi kiinni ja luo sitä mitä tunnet. Alitajunnan kieli on tunne ja tunteet eivät koskaan valehtele. Sen vuoksi jos sanot yhtä ja tunnet toista, tunne on se, joka merkitsee. Alitajunta asuu kehossa.

Luot elämääsi aina sitä mitä sinussa itsessäsi on. Tämän vuoksi on ensiarvoisen tärkeää tietoisesti tarkkailla omia ajatuksiaan ja reaktioitaan elämää kohtaan, koska nämä vaikuttavat ja jättävät alitajuntaasi jäljen. Ja alitajuntasi luo aina sitä, mitä sinussa on vahvimpana.

Menestyksen avaimet

Tuntemalla haluamasi tilan luot sen todeksi – kaikki mitä voit kuvitella mielessäsi on jo olemassa

Kun huomaat, että elämässäsi on alkanut tapahtua muutoksia, tiedät, että sisälläsi on tapahtunut muutos, joka vähitellen tulee näkyväksi. Olet alkanut avaamaan mielessäsi olevia tukoksia, joita myös uskomuksiksi kutsutaan. Ne ovat kuitenkin vain ajatuksia, joita olet ajatellut niin kauan, että uskot niiden olevan tosia. Uskomuksesi määrittävät sen, mitä uskot mahdolliseksi. Ja se mitä elämässäsi on nyt, on se mitä olet uskonut olevan sinulle mahdollista.

Jos elämästäsi puuttuu se mitä haluaisit, johtuu se ainoastaan siitä, ettet ole uskonut sen saamisen olevan mahdollista. Se on ainoa syy.

Jotta voit luoda itsellesi uuden elämän, sinun on pakko luopua vanhasta.

Kirjoitin aiemmin myös siitä. miksi me ihmiset koemme muutokset aina niin kovin hankalina ja negatiivisina asioina. Postaukseen pääset tästä.

Mervi Palomäki
Artikkelin on kirjoittanut Mervi Palomäki.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €