Miljonäärien 3 yksinkertaista askelta vaurauteen

Kuka olisikaan parempi kertomaan, miten saavuttaa vauraus kuin miljonääri itse? Tässä artikkelissa kerromme lyhyesti, mitkä 3 simppeliä asiaa johtavat vaurauteen monien miljonäärien mielestä.

1. Kasvata ansaintamahdollisuuksiasi

Vaikka moni miljonääri ei enää käy töissä, ovat he tajunneet jälkikäteen miten tärkeää ensi alkuun oli käydä töissä ja saada sitä kautta tuloja. Vaikka olisit nyt minimipalkatussa työssä, voit aina kehittää itseäsi kohti suuremman palkan töitä.

Lisäksi he painottavat sivutulon merkitystä: mitä aiemmin & nopeammin saat ansiotulon lisäksi jotakin lisätuloa (esimerkiksi pieni lisätyö), sitä nopeammin pääset käsiksi vaurauteen. Miljonäärit myös muistuttavat, että lisäansiot on tarkoitus sijoittaa – ei tuhlata!

Sinusta saattaa siis aluksi tuntua, että teet mielettömästi töitä, mutta luota miljonääreihin – he tietävät myös, että alku on työntäyteisintä ja vaikeinta aikaa, mutta kova työ palkitaan kyllä lopulta. Raha ei vanhan sanonnan mukaan tipu taivaalta ja maltti on valttia tässäkin asiassa.

2. Hallitse kulutustasi

Miljonäärit eivät budjetoi, enää. Heidän ei tarvitse, mutta se ei tarkoita, etteikö he olisi budjetoineet koskaan. Budjetointi on miljonäärien mielestä paras työkalu, jolla saa oman kulutuksensa hallintaan. Kun oma budjetti on hallinnassa, saatat huomata, ettei sinun enää tarvitse niin täsmällisesti budjetoida vaan tietynlainen budjetointi tulee sinulta jo automaattisesti alitajunnasta.

Vaikka miljonäärit eivät enää virallisesti budjetoikaan, he kuitenkin tietävät missä heidän rahansa ovat ja minne ne menevät. Tarkoituksena heilläkin on säästää ja sijoittaa mahdollisimman paljon sekä pitää kulutus matalana suhteessa omiin tuloihinsa.

3. Sijoita NYT!

Aika on puolellasi sijoittamisessa. Mitä enemmän rahaa ja mitä aiemmin sekä useammin sijoitat, sen paremmin sekä tehokkaammin saat rahan työskentelemään puolestasi.

Miljonäärit suosivat alkuun yksinkertaisia sijoituksia, kuten indeksirahastoja. Ne eivät vaadi niin paljoa aikaa kuin osakemarkkinoiden päivittäinen tutkiskelu. Indeksirahastot ovat usein myös matalakuluisia verrattuna aktiiviseen kaupankäyntiin.

Kun yksinkertaiset sijoitukset ovat hanskassa, kannattaa sijoittamista lähteä laajentamaan, esimerkiksi asuntosijoittamisen muodossa. Kun annat itsellesi ja sijoituksillesi aikaa, huomaat eräänä päivänä herääväsi vauraana!

Artikkelin on kirjoittanut Jasmin Kylliäinen.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €