Millaista on tehdä Vauras Elämä Instagram -livelähetystä?

Olemme Jasminin kanssa vetäneet Vauras Elämä IG -tilillä ”Rahastoori” -tuokiota kerran viikossa nyt noin kaksi kuukautta. Aloitimme livelähetykset kesäkuun 2020 alusta. Haastattelemme livelähetyksissä aivan tavallisia ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita rahasta ja oman talouden numeroista. Pyydämme ihmisiä haastatteluun tai meihin on otettu yhteyttä ihmisten toimesta, jotka ovat halunneet tulla jakamaan oman rahatarinansa.

Marjutin ajatuksia

Sanna Kinanen pyysi minua vetämään Jasminin kanssa IG -liveä. Hän oli katsonut minun oman tilini stooreja, joissa kerron näkemyksiäni rahasta. Olin aivan ihmeissäni tästä pyynnöstä. Omasta mielestäni en oikein handlannut videoiden tekoa, mutta hän kuitenkin näki niissä jotain ja päätti pyytää minua Jasminin kaveriksi Vauras Elämä -tiimiin. Päätin ottaa tarjouksen vastaan, vaikka jännitti todella paljon! En ollut koskaan ollut missään livelähetyksessä edes vieraana ja nyt minun tulisi vetää tällainen. Päätin kuitenkin, että en anna pelon ja jännityksen ottaa valtaa, on mentävä välillä epämukavuusalueellekin. Olen aina jännittänyt esiintymistä, vaikka siitä oikeastaan pidän. Suuhygienistinä kävin kouluttamassa kotihoidon henkilökuntaa välillä ja pidin siitä. Yleisössä oli aina noin 40 ihmistä ja minä äänessä. Ensimmäisen kerran toki jännitin, mutta jännitys hävisi aika nopeasti, kun pääsin vauhtiin.

Marjutin ensimmäinen livelähetys

Ensimmäisessä lähetyksessäni vieraana oli kotiäiti, joka halusi tulla kertomaan oman rahastoorinsa. Täytyy sanoa, etten ole koskaan jännittänyt niin paljon kuin silloin. Saman tien, kun painoin start -nappulaa ja live lähti käyntiin, jännitys valtasi minut täysin. Keräilin itseäni koko sen lähetyksen ajan, koska tällä kertaa se ei lähtenyt pois. Jossain vaiheessa lähetyksen aikana jännitys jopa kasvoi. En muista lähetyksestä paljon mitään. Muistan vain, kuinka vielä tärisin, kun lähetys loppui. Jännittäminen on kuitenkin normaalia, se on inhimillistä. Monet kokeneet esiintyjätkin jännittävät vielä lavalle menoa, vaikka heillä olisi takana useamman vuoden kokemus.

miten-valmistautua-suoraan-lahetykseen

Jännitys on vähentynyt nyt huomattavasti, kun livelähetyksiä on takana useampi. Kuitenkin joka kerta jännittää, kun sen liven aloittaa. En tiedä häviääkö se koskaan kokonaan, oli esiintymistilanne tai -tapa mikä tahansa. Kysymykset ovat tuttuja, se mitä sanot lähetyksen alussa ja lopussa alkaa jo luonnistua, eikä sitä kameraa tai omaa tapaa esiintyä enää niinkään mieti. Pidän IG -livelähetyksistä ja siitä, että saa kuulla ihmisten rahatarinoita ja kuinka ovat esimerkiksi aikoinaan kiinnostuneet sijoittamisesta.

Jasminin ajatuksia

Olen aina tykännyt esiintyä ja olla esillä – vaikka se hieman jännittääkin. Mutta esiintymisestä tuleva jännitys on mielestäni sellaista eteenpäin vievää energiaa eikä niinkään lamauttavaa omalla kohdallani. Huomasin jälkikäteen miettineeni paljon sitä, miltä näytän ja miltä kuulostan, vaikka todellisuudessa luonnollisuus sekä ulkonäössä että sanoissa on vain ja ainoastaan tällaisissa liveissä kaiken A ja O.

Kun minua kysyttiin vetämään livelähetyksiä, en empinyt hetkeäkään, vaan suorastaan halusin lähteä tekemään niitä mahdollisimman pian! Näin jo tuolloin livelähetysten tuoman arvon, vaikka ovatkin ilmaisia kaikille katselijoille. Mielestäni ne toimivat oivina tapoina saada kannustusta ja haastateltaviin ihmisiin on helppo samaistua aina jollain tavalla, vaikka he olisivat erilaisessa elämäntilanteessa kuin vaikka itse olen.

Mitä haastattelut ovat antaneet minulle?

Haastattelijan rooli on tuonut minulle rohkeutta puhua ja toki esiintyminen on kerta kerralta luontevampaa ja se alkaa tulemaan jo ”selkärangasta”. Vaikka valmistaudunkin IG-liveihin aina noin puoli tuntia ennen lähetystä varmistellen, että kännykässä on akkua, kuvanvakaajakolmijalka toimii (ja latailen sitäkin vielä hetken ennen liveä kaiken varalta) ja katson, että tausta on OK – eikä siellä esimerkiksi näy sohvan selkänojalla olevia vaatteita. Niin, tunnustan: minun paha tapani on puolipyörtyneet vaatteet sohvan selkänojalla.

Olen saanut todella paljon uusia ajatuksia sekä ideoita haastateltavilta. Olin pitkään pohtinut sitä, että miksi teen töitä aina kuin vain voin – eli aina lapseni nukkuessa – enkä esimerkiksi löhöä sohvalla ja katsele televisiota joka kerta, niin tajusin Sinellan haastattelussa, että minulle tulee töiden tekemisestä sen verran hyvä, tehokas ja tuottoisa fiilis, että ei niitä malttaisi millään lopettaa! Ja siinä se syy – minulle tulee hyvä mieli, kun saan työt tehtyä. Toki rentoudun minäkin joskus siellä sohvan pohjalla.

Mitä me toivomme sinulta, katselija ja kuuntelija?

Me Marjutin kanssa haluamme jokaisen Rahastoori -tuokioita katselevan ja kuuntelevan saavan sen oivalluksen, että jokaisella on mahdollisuus lähteä vaurastumisen matkalle. Vaikka rahastooreihin voi helposti samaistua, täytyy muistaa, että jokaisella meistä on oma matkamme kuljettavanaan – ja ihan varmasti jokaiselle meistä mahtuu niitä kompastuskiviä ja pysähtymisen hetkiä matkallemme niiden onnistumisien lisäksi. Ja mikä tärkeintä, on muistettava, että kaikki onnistumiset lasketaan. Niin pienet, kuin suuretkin!

Löydät kaikki jo pidetyt Rahastoori -tuokiot Instagramista @vauraselama IG-TV:n puolelta. Tiedotamme aina tulevista Rahastoori -tuokioista feedissämme, joten tule ihmeessä mukaan myös livenä!

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €