Minun rahatarinani alku

Ajatella, miten pienestä ajatuksesta voi elämän suunta joskus muuttua. No, niinhän se usein on. Sitä ei vain usein millään ymmärrä, tajua, edes osaa tai pysty ajatella siinä huonossa tai vaikeassa hetkessä/tilanteessa, kuinka helposti asioita voisikin muuttaa tai ainakin kääntää niiden kulkua toiseen suuntaan, jos vain itse haluaa. Ja miten ihmeellistä on, että kaikki saattaa lähteä vain siitä aivan pienestä ajatuksesta.

Muistan kerran kuulleeni tositapahtumasta, jossa alkoholisoitunut mies oli joutunut sairaalaan juotuaan useita päiviä. Sairaalassa oli hoitaja keskustellut miehen kanssa ja kertonut hänelle, että ellet lopeta alkoholin käyttöä, sinulle voi käydä huonosti – voit kuolla siihen. Mies oli ollut ihmeissään, säikähtänyt ja todennut, että oletko aivan tosissasi, ei minulle ole koskaan kertonut kukaan tuollaisesta, että siinä voi niin pahasti käydä. Ja siihen päivään oli mies lopettanut alkoholin juomisen.

Paula kertoi meille myös rahatarinansa, kuinka hän muuttui tuhlarista vaurastujaksi – käy lukemassa hänen tarinansa tästä.

Uskomukset hallitsivat elämääni kauan

Joskus ajatus voi siis tulla myös ulkopuolelta, mutta sen voi löytää myös itse opiskelemalla, tutkimalla ja keskustelemalla erilaisten ihmisten kanssa. Minä olen elänyt yli 37 vuotta. Elämässäni on tapahtunut monenlaista. Kuten aika usein, raha on ollut melko vaiettu asia. Siitä on puhuttu sen verran, että sitä täytyy ansaita, jotta pystyy elämään. Ja jonkin verran olisi hyvä myös säästää – etenkin jos joskus haluaa jotain suurempaa hankkia. Noh, ehkä minä olen tuon oppinut ja sen mukaan kasvanut. Rahat ovat juuri ja juuri riittäneet siihen elämiseen, vaikka jo nuoresta lähtien olen aina töitä tehnyt ja siinä sivussa myös useampia ammatteja opiskellut.

Aika helppoa, kyllähän tuon nyt osaa. Pienistä tuloista on silti ollut vaikeaa säästää. Jos joskus on onnistunut vähän laittamaan sukanvarteen, on sen kohta joutunut sieltä käyttämään yllättävään pakolliseen menoon ja jälleen aloittamaan alusta säästämisen. Pidemmän päälle aika raskasta ja rasittavaa. Ja voi katkeruus, kun toisilla on paljon enemmän sitä rahaa – he voivat matkustella, ostella kaikkea kivaa laskematta jokaista senttiä riittääkö vai ei. Noh, nyt tiedän, että heistäkään kaikilla ei oikeasti välttämättä ole sitä rahaa niin paljoa huolettomasti käytettäväksi. Osalla toki on, jotka ovat oppineet sitä oikein käyttämään.

Miten rikastua nopeasti?

Tähän asti elämää tai tarkemmin viime kevääseen saakka ajattelin aina, että ”minä nyt vain olen köyhä ja kuulun siihen köyhien ihmisten joukkoon, eikä sille mitään mahda”. Rahaa kun ei minun pihan puissa kasva eikä tulorikkaampaa työtä tunnu löytyvän minun opinnoillani millään. Elämässä vain on taisteltava ja sinniteltävä päivä kerralla eteenpäin. Sitten yhtenä päivänä voisi sanoa, että ”hermot meni” tuohon edellä mainittuun – rahan kanssa sinnittelemiseen. Päätin, että tämä ”köyhistely” loppuu nyt. Onhan tälle asialle jotain voitava tehdä, sillä en jaksa olla enää köyhä.

Heidin rahatarina on koskettanut monia lukijoitamme – hyppää lukemaan tämä koskettava rahatarina tästä.

Miten kaikki lähti muuttumaan?

Uskomuksista en ollut kuullutkaan tai ehkä joskus, mutta en niiden olemassaoloa osannut ajatella. Nyt olen kuullut ja voin sanoa, että kyllä niillä on suuri merkitys. Kuin ihmeen kautta internettiä selatessani, tuli eteeni mainos Bisnesnaisen Kuukauden rahatreenistä. Mietin hetken – lopulta todella pienen hetken ja ajattelin, että tämä on nyt mun mahdollisuus, en voi varmasti kovin paljoa enempää ainakaan menettää enää. Ostin Kuukauden rahatreenin, enkä ole katunut päivääkään.

En olisi koskaan uskonut tai osannut ajatella, että siitä yhdestä pienestä ajatuksesta saattoi elämäni suunta muuttua. Nyt uskon. Sillä vaikka kuljen pienen pieniä askelia eteenpäin, olen oppinut ajattelemaan asioita eri tavalla, käsittelemään uskomuksiani, kysymään ja pyytämään apua sekä mikä parasta, näen raha-asiat aivan uudella tavalla. Tiedän myös sen, että minullakin on mahdollisuus vaurastua, eikä minun tarvitse olla enää köyhä. Kaikki asiat eivät muutu hetkessä, eivät välttämättä edes vuodessa tai useammassakaan, mutta uskon, että olen saanut kasan uusia avaimia, joilla voin avata uusia ovia, kun opin ensin tutustumaan itseeni ja näihin uusiin asioihin pala kerralla. Ajatella, että onhan meillä kaikilla mahdollisuus vaurastua, jos vain haluamme niin ajatella.

Pirjo Ruhkala
Artikkelin on kirjoittanut Pirjo Ruhkala.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €