Mistä aloittaa rikkaan mindsetin tavoittelu?

Olet varmaan joskus ajatellut, miksi toisilla vain menee paremmin ja miten rikkaat jatkavat rikastumistaan. Oletko ajatellut mistä se voisi johtua? Olisiko ajatusmaailmassasi eroa rikkaan henkilön ajatusmaailman kanssa? Uskon vahvasti, että on. Sinun ei tarvitse kuitenkaan olla taloudellisesti rikas, että voisit olla mindsetiltäsi rikas. Mindsettiä kehittämällä voit tulla rikkaammaksi kuin henkilö, johon nyt itseäsi vertaat.

Kirjoitin aiemmin myös ajanhallinnasta – jos kaipaat vinkkejä, miten voisit olla tuottavampi ja tehokkaampi, käy lukemassa Ajanhallinnan ABC tästä.

”Normaali” mindset

Perinteinen mindset, mikä meille opetetaan, on seuraavanlainen: käy koulu, hanki itsellesi ammatti, työskentele toiselle (ja kovaa), maksa verot ja sitten jää eläkkeelle. Tähän päälle elämänmatkalla annetaan heikot eväät rahan käyttöön ja varsinkin sijoittamiseen. Ei tässä mitään väärää ole, mutta jos tahdot vaurastua ja päässäsi on tämä perinteinen ajatusmalli, aloita mindsettisi kehittämisestä. Kaikki lähtee liikkeelle siitä, mitkä ”asetukset” ovat sinun pääsi sisälle asennettu. Miten näitä ”asetuksia” sitten pääsee muuttamaan?

Mindsetin kehittäminen

Avaa mielesi uusille ajatusmalleille. Älä ole ennakkoluuloinen, niin matkasi vaurauteen helpottuu. Ajattele asioista ennemmin positiivisesti kuin negatiivisesti.

Mikäli haluat vaurastua, on sinun ensimmäiseksi uskottava siihen, että sinä todellakin pystyt vaurastumaan. Sano se itsellesi ääneen ja usko siihen. Toista ääneen sanomista joka päivä. Mikäli tahdot, että sinusta tulee rikas, ajattele, että olet sitä jo nyt. Tämä kehittää päähäsi mindsetin siitä, mitä tahdot olla, vaikket sitä vielä tässä hetkessä olisikaan.

Ole tarkka ihmisistä, joiden kanssa olet tekemisissä. Olet varmaan joskus huomannutkin, miten joukon tuottama paine tehdä päätös tiettyyn suuntaan vaikuttaa päätöksentekijään. Sama pätee myös ajatusmalleihin. Tiedosta tämä. Ei ystäviään tarvitse vaihtoon laittaa, mutta tiedosta, ettei sinun tarvitse toimia tai ajatella samalla tavoin kuin he.

Somen vaikutus on suuri ja se vaikuttaa todella paljon siihen, mitä ajattelemme. Aloita esimerkiksi Instagramissa seuraamaan motivoivia tilejä, joista saat hyviä eväitä mindsettisi kehittämiseen.

Miten aloitetaan sijoittaminen?

Mielen kehittämistä voit opiskella myös lukemalla kirjallisuutta ja kuuntelemalla podcasteja. Suositukseni luettavaksi kirjaksi on Napoleon Hill – Ajattele oikein, menesty. Täältä löydät listan myös muista kirjasuosituksistamme.

Sinun ei tarvitse olla loppuelämääsi sitä, mitä olet tänä päivänä. Aina voi oppia uutta ja kehittää ajatusmaailmaansa. Mikäli toteutat ylläolevat neuvot, huomaat, että olet ympäröinyt itsesi tiedolla, joka kehittää mindsettiäsi koko ajan.

Monella meistä on ohjelmoituna todella painaviakin asetuksia mieliimme. Nuo ohjelmoidut uskomukset ohjaavat meitä, ellemme me ota itse ohjia käsiin. Lue lisää uskomusten voimasta täältä.

Opeta mieltäsi päivittäin ja muista, että kertaus on opintojen äiti

Kun annat mielellesi käskyjä, se alkaa niitä hiljakseen toteuttaa. Tämä ei tietenkään toimi niin, että kerran sanot itsellesi näin: ”Säästä 2000€”. Sen sijaan, sano tämä itsellesi niin usein, että se pinttyy päähäsi. Kirjaa myös tavoitteesi paperille ja tee tavoitteistasi riittävän tarkkoja, jotta tiedät tarkalleen, mitä oikeasti tavoittelet. Pikkuhiljaa alat huomata miettiväsi: Miten voisin tämän summan saada säästöön? Mistä saisin lisätuloja, jotta saan säästöön menevät rahat? Tällä tavoin voit käskeä itsellesi mitä vain ja kehittää itsellesi uuden mindsetin. Mieti, mikä voisi olla nyt tilanteeseesi sopiva asia, mitä lähtisit toteuttamaan?

Joona Varis
Artikkelin on kirjoittanut Joona Varis.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €