Mitä sinä tilaat elämältäsi?

Meillä kaikilla on joka päivä ajatuksia, jotka vievät meitä eteenpäin elämässä. Mietimme aina mitä seuraavaksi tapahtuu tai mitä pitäisi tehdä. Mutta miten pitkälle sinä mietit tulevaisuuttasi? Ajatteletko, että elät vain päivä kerrallaan ja sinun ei tarvitse tai et halua miettiä aikaasi pidemmälle?

Jos kuitenkin haluaa menestyä elämässä ja päästä eteenpäin, niin ei riitä, että elää vain hetkessä. Jokaisen tulisi asettaa tavoitteet ja päämäärä ja useimmiten nämä tavoitteet löytyvät viikkojen, kuukausien tai vuosien päästä.

Meillä on varmasti matkan varrella useita tavoitteita – toisella nimellä voitaisiin puhua välitavoitteista. Ja lisäksi nämä tavoitteet saattavat matkan varrella muuttua, mutta usein se päätavoite tai päämäärä pysyy samana. Rikas mieli ajattelee vieläkin pidemmälle – jopa sinne tulevaisuuteen, mikä jatkuu sukupolvelta toiselle.

Jokainen, joka tietää miksi on valinnut juuri nämä tavoitteet – voivat myös saavuttaa ne. Nimittäin se, mitä tilaat elämältäsi tulee eteesi ennemmin tai myöhemmin. Se, miten se tulee ja koska, sitä et voi tietää etukäteen.

Mistä löytää inspiraatiota?

Uskon itse siihen, että elämä on monien sattumien summa ja kaikki mitä sanomme tai teemme muuttuu energiaksi. Ja tämä energia vie meitä eteenpäin ja kohti sitä mitä haluamme olla. Mutta tätä energiaa ei synny, jos yritämme liikaa tai emme tee asioita sydämestä. Jos ne asiat eivät tule meistä luonnollisesti ja kuulu osaksi meitä – ei ole myöskään energiaa.

Jokainen voi kuunnella itseään ja kysyä itseltään “Mitä minä haluan?” tai “Mikä on minun miksi?”. Ja sen kyllä tietää, kun oikea vastaus löytyy. Mutta tämä vastaus ei aina löydy meiltä ihan automaattisesti.

Tästä pääset lukemaan lisää siitä, miten pienillä asioilla voit olla vielä parempi versio itsestäsi!

Mistä johtuu, ettei vastaukset tule vaikka niitä kuinka etsii?

Voi olla, ettet ole valmis näkemään päämäärääsi tai toisin sanoen et ole valmis ottamaan vastuuta siitä. Nimittäin jos tiedät mitä haluat, niin olet myös valmis sitoutumaan siihen.

Meidän ajatuksiin vaikuttaa alitajunta, joka ohjaa meidän käyttäytymistä ja päätöksiä koko ajan. Jos emme ole riittävästi työstäneet omaa tiedostamatonta mieltämme, niin se ei tiedä mitä me haluamme. Meidän tulee kertoa mielelle, mitä oikeasti ajattelemme ja mitä oikeasti haluamme elämältä.

Miten meditoidaan?

Miten sitten voimme kouluttaa tai ohjata omaa mieltämme toimimaan niin kuin haluamme?

Harjoittelemalla säännöllisesti ja kuuntelemalla itseämme tai kääntymällä sisäänpäin. Toiset onnistuvat tässä esimerkiksi meditoimalla. Meditointi tarvitsee aina hiukan perehtymistä, mutta varmasti jokainen pystyy siihen.

Toinen helpompi tapa on manifestointi. Sillä, että toistamme päivittäin niitä asioita itsellemme, joita haluamme oppia, niin mieli alkaa uskoa niihin. Tällä tavalla koulutamme mieltämme oppimaan uusia asioita ja unohtamaan vanhat tavat, jotka eivät enää palvele meitä.

Joskus vaikka kuinka mietit asioita ja haluat oppia uutta – mieli ei kuitenkaan seuraa perässä. Jotkut vanhat opitut asiat ovat meissä todella tiukasti kiinni. Silloin uuden oppiminen vaatii enemmän aikaa. Jos taas omassa elämässä on jokin asia, jota et ole käsitellyt loppuun saakka, niin tämä voi olla esteenä uuden oppimiselle. Nämä asiat ovat usein hyvin henkilökohtaisia ja niiden käsittely voi olla hyvin vaikeaa – jopa ahdistavaa.

Mutta jos haluat päästä eteenpäin ja et ole käsitellyt kaikkia ikäviä asioita elämässä, niin nämä tuntemukset pitävät sinusta kiinni, etkä pääse eteenpäin. Joten silloin pitäisi sukeltaa syvemmälle ja “konkreettisesti” tarttua tunteesta ja miettiä, mikä siinä pidättelee.

Mistä nämä tunteet tulevat, kun ajattelet asiaa?

Kysy itseltäsi “miksi tunnen näin?”, “mistä tämä tunne tulee?” tai “miksi annan tämän tunteen ohjata minua?”. Vain sinä itse voit hallita tunteitasi ja joudut varmasti menemään tunnetasolla epämukavuusalueellesi ja kohtamaan siellä ei niin kivoja asioita. Ota tunteet hallintaan ja kun ne on käsitelty – päästä niistä irti. Päästä irti niistä tunteista tai asioista, jotka eivät palvele sinua ja sinun matkaasi sinne päämäärään.

Minulla on ollut pitkään tunnepuolella asioita, joita en ole halunnut tai osannut käsitellä. Nyt kun aikaa on kulunut, niin olen uudelleen ja uudelleen kohdannut nämä epämukavat tunteet. Alan saamaan niistä kiinni ja ne tunteet, joista en ollut varma tai luulin niitä erilaisiksi – ovat nyt muuttuneet. Pystynkin kohtaamaan ne ikävät tunteet ja kysymään itseltäni oikeita asioita.

Olenkin antanut menneisyyden ohjata mieltäni toimimaan, kuten olen lapsuudestani asti oppinut. En ole nähnyt sitä koko kuvaa ja sitä, että minä voin vielä muuttaa suuntaa. Kaikki ei ole vielä menetetty, jos vain uskon siihen että asiat järjestyy ja olen nyt ja tässä hetkessä läsnä.

Oma vaurastumiseni matka on vielä aika alkumetreillä, mutta joka päivä opin uutta itsestäni. Mitä enemmän opin itsestäni – sitä viisaammaksi tulen. Tunnen, miten lukot aukeavat toinen toisensa perään ja tiedän, että nyt opiskelemalla lisää – olen siellä missä minun pitää olla. Sillä sen, mitä haluat elämältä – sen tulet myös saamaan.

Vaikka vaurastuminen saattaa vaatia myös luopumisia ja matka voi olla ajoittain rankkaa, kannattaa matkasta nauttia! Lue täältä lisää, miksi.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €