Mitä tekisin jos voittaisin lotossa?

Kaikki haaveilee lottovoitosta, eikö niin? Minä ainakin. Voittaminen toisi vapautta. Vapautta tehdä mitä haluaa, missä haluaa ja milloin haluaa.

Jos olisin lottovoittaja…

Mitäs minä sitten tekisin, jos voittaisin lotossa? Tämä riippuu paljolti siitä, paljonko voittaisin, mutta oletetaan nyt summan olevan yli miljoonan. Jos voittaisin lotossa, palkkaisin itselleni henkilökohtaisen avustajan raha-asioiden hoitoon. Palkkaisin samalla myös ihmisen, joka opettaisi minulle, kuinka niitä raha-asioita hoidetaan. Ehkäpä tuo voisi olla yksi ja sama henkilö, jolloin säästäisin rahaa.

Minä pihinä ihmisenä nautin siitä, jos saan rahaa säästöön tai pystyn ostamaan jonkun tuotteen tai palvelun halvemmalla esimerkiksi alennusmyyntien takia. Jos voittaisin lotossa, muuttuisikohan tuo säästämisvimmani/pihiyteni? En usko. Tuhlaisin tietysti osan rahoista, mutta ottaisin voittosummasta vain pienen osan ja antaisin palaa. Sallisin itselleni tuon pienen osasen verran, että ostaisin, mitä haluaisin. Kävisin syömässä, missä haluaisin. Ottaisin alkupalan, pääruuan, jälkiruuan ja viinin ja tarjoaisin saman setin kaikille ystävilleni. Olisi varmaan vapauttavaa kerrankin olla ajattelematta rahan käytön seuraamuksia oman talouden varmuuden kannalta.

Päättömän rahan käytön jälkeen maksaisin olemassa olevat velkani pois. Maksaisin myös puolisoni velat. Velkoja ei onneksi ole paljon, joten aika pieni osa menisi niihin. Antaisin myös vanhemmilleni osan voitosta sekä sisaruksilleni. Ystävilleni järjestäisin ulkomaan reissun, minne kaikki menisimme yhdessä, ja minä kustantaisin kaiken. Matkustelua ei voi unohtaa, sillä se on intohimoni. Olisin varmasti usein reissussa yksin ja yhdessä.

Totta kai rakennuttaisin ihanan hirsitalon jokirantatontille, ostaisin itselleni uuden auton sekä puolisolleni oman. Haluaisin myös oman mökin, joten sellaisenkin ostaisin. Olisin myös järkevä ja sijoittaisin osan rahoista sen aiemmin palkkaamani rahastonhoitajan oppien mukaisesti. Ostaisin myös muutaman sijoitusasunnon, sillä olen aina halunnut tehdä niin.

Samat asiat voi toteuttaa ilman lottovoittoakin


Mikäs minua sitten estää tällä hetkellä tekemästä asioita, jotka mainitsin? Kaikki tuo tulee varmasti tapahtumaan jossakin määrin, mutta pidemmällä aikavälillä. En tienaa hetkessä niin paljoa, että voisin kuitata minun ja puolisoni velat. Se vaatii vielä pari vuotta aikaa.

Matkustelemaan tulen varmasti, vaikka en lotossa voittaisikaan, mutta tuskin niin usein kuin miljonäärinä. Jos rakennuttaisin nyt hirsitalon, olisin veloissa vielä ainakin 20 vuotta eteenpäin. Velkaantuminen ei ole kuitenkaan este sille, että talon rakennuttaisin. Olisi vain todella paljon huolettomampaa asua velattomana omassa talossa kuin velallisena.

Saattaisin tarjota ystävälleni illallisen silloin tällöin. Hassua, että jo tuon lauseen kirjoittaminen tuntui vaikealta. En osaa antaa omastani, jos koen, että minulla ei ole itselleni tarpeeksi. En osaa jakaa. Pienissä määrin kyllä, mutta jos puhutaan yli 30 euron “anna, kun mä maksan” -teoista, ne tuntuvat tosi isoilta. Siinähän menee puolen viikon ruokarahani! En ole mielessäni budjetoinut rahaa muiden iloksi. Onko se väärin? Haluaisin osata antaa, jotta joskus saisin takaisin.

Jos voittaisin lotossa, oppisinko antamisen ilon? Uskon niin. Toisaalta tarvitseeko sen antamisen aina olla rahaa? Osaan kyllä antaa aikaa. Olen tosi hyvä kuuntelija. Kuuntelen, ja välitän aidosti läheisteni asioista. Kyselen, ja paneudun heidän ongelmiinsa, huoliinsa ja murheisiinsa todella syvästi, sillä haluan auttaa. Uskon, että kuuntelun taitoa ei voi rahassa mitata, ja monesti se on tärkeämpää kuin raha. Vai selittelenkö nyt vain itselleni tätä asiaa? Otapa siitä sitten selvää.

Mitä tehdä lottovoitolla?

Raha antaisi mahdollisuuden panostaa itseensä ja yrittää


Ehkä alkaisin myös käydä psykologilla, jos voittaisin lotossa. Elämäni muuttuisi taloudelliselta puolelta huolettomammaksi, mutta ei raha muuta sisäisiä ongelmia mihinkään. Olisi ehkä turvallisempi kohdata omat sisäiset mörkönsä, kun tietäisi, että jokin elämän pilareista on vahvalla pohjalla.

Uskaltaisin myös paremmin toteuttaa itseäni. Olen haaveillut yrittäjyydestä. En vain tiedä, mitä, missä ja milloin. Vahvalla pohjalla haaveeni, eikö? Toki suuntaa olen pohtinut sen verran, että ihmisen hyvinvointi, erityisesti henkinen hyvinvointi, kiinnostaa minua ja uskon, että omalla esimerkilläni ja kuuntelevalla sydämellä osaisin auttaa monia. Kuinka tämän valjastaisin yritykseksi? Se jää nähtäväksi.

Jos voittaisin lotossa, minun ei tarvitsisi miettiä, menestyykö yritykseni niin, että voisin jättää päivätyöni ja panostaa hulluihin ideoihin. Raha-asioiden ollessa kunnossa, antaisin mennä. Joten kyllä, lottovoitto muuttaisi elämääni. Se nopeuttaisi asioita. Mutta miten lohdullinen ja tsemppaava ajatus se toisaalta onkaan, että voin saavuttaa kaikki mainitsemani asiat, kunhan jaksan niihin uskoa ja antaa niille aikaa.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €