Mitä tekisit, jos et tiedä, mitä tekisit?

Usein kuulee jopa aikuisten sanovan, kuten lapset usein sanovat, etteivät he keksi mitään tekemistä. Toki päivään saattaa kuulua töitä työpaikalla ja kotona, harrastuksia ja niin edelleen, mutta jotain puuttuu. Toisilla riittää tekemistä aamusta iltaan, mutta toisten on vaikeampi keksiä itselleen aktiviteettia ja usein aika kuluu vaikkapa vain pelaillessa pelejä tai surffaillessa netin sivuja, joita aina lukee. Voisitko, tai uskaltaisitko kokeilla jotain ihan muuta? Oletko koskaan ajatellut, että elämäsi voisi olla aivan toisenlaista? Oletko tottunut siihen tavalliseen arkeen ja kuljet vain virran mukana päivästä toiseen ajatellen, ettei elämässä voi olla muuta? Olisitko kiinnostunut rahasta, tai onko oma taloutesi sellainen mitä toivot sen olevan?

Opiskelun kautta muutin omaa ajatteluani

Tiedätkö, opiskellessani rahasta, olen oppinut kiinnostumaan myös monista muista asioista aivan eri tavalla kuin ennen, varsinkin itsestäni ja omista ajattelutavoistani. Nuoruudessani olin usein negatiivinen monien asioiden suhteen ja löysin aina sen huonon puolen. Toki tähän vaikutti lapsuuteni, kasvatukseni, ihmiset ympärilläni ja moni muu asia, mutta onneksi olen saanut mahdollisuuden alkaa muuttamaan asioita. Valmistuttuani käymistäni kouluista, muistan päättäneeni, etten enää koskaan opiskele. Se oli aina yhtä haastavaa ja jotenkin vastenmielistä.

Miksi opiskelu on tärkeää?

Mutta tänään olen niin innoissani, että voisin vain opiskella, opiskella ja opiskella. Olen ehkä vihdoin löytänyt niin mielenkiintoisia asioita, joista haluan oppia tosi paljon lisää. Olen myös huomannut sen, että opiskelu voi olla paljon muutakin, kuin pelkkää lukemista ja kokeiden suorittamista. Yksi tavoitteeni onkin saada tulevaisuudessa ”perus palkkatöiltä” lisää aikaa opiskeluun ja samalla aivan uusille ideoille ja töille. Miten tämä onnistuu? Kuulet siitä varmasti vielä.

Korona vapautti monelle aikaa ja olemme aiemmin kirjoittaneet, miten voisit käyttää tämän vapautuneen ajan hyödyksi. Lue artikkelimme tästä.

Mistä sinä voisit sitten aloittaa?

Yksi huikea valmennus, jota voin sydämestäni suositella ja joka muutti minun elämäni suunnan, on Rahatreeni. Se on noin kuukauden kestävä valmennus ja vie vain pienen hetken päivästäsi, mutta voi muuttaa silti koko elämäsi. Kannattaa kokeilla, sillä siinä on juuri sopivasti ainakin kuukauden ajaksi tekemistä. Melko varmasti keksit jotain myös tämän jälkeen.

Ota aikaa itsellesi ja mieti, mitkä asiat kiinnostavat sinua. Kirjoita ne vaikka paperille ja seuraavana päivänä etsi näistä tietoa. Haluaisitko oppia niistä lisää, voisitko saada niistä uusia ideoita, harrastuksia – jopa uuden työn elämääsi? Etsi tietoa eri lähteistä. Voit laittaa hakusanoja Googleen, etsiä kuunteluun podcasteja, luettavaksi blogeja tai vaikka liittyä erilaisiin ryhmiin esimerkiksi facebookissa. Tiesitkö, että tänä päivänä löytyy paljon ihmisiä, jotka ovat tehneet ison työn päästäkseen ns. huipulle, mutta jotka ovat myös valmiita kertomaan sinulle, kuinka sinäkin voit sen huipun saavuttaa. Etsi näitä ihmisiä ja sellaista seuraa itsellesi, mikä kannustaa sinua toteuttamaan haaveitasi. Nämä kannustavat ihmiset eivät aina löydy lähipiiristä, vaikka niin toivoisi. Mutta, kun sinulla on nämä ihmiset vierelläsi, tehkää ja toteuttakaa yhdessä, se on usein mukavampaa ja helpompaa.

Jos pidät lukemisesta, nyt viimeistään kannattaa ottaa lukuun koko tämä nettisivumme. Täällä on todella paljon mielenkiintoisia tekstejä luettavaksi, joista voit oppia rahaan ja omaan talouteesi liittyviä asioita, sekä erilaisten ihmisten omia kokemuksia ja vinkkejä elämänmuutoksista raha-asioiden suhteen. Ja usein opit paljon myös itsestäsi näitä asioita lukiessasi ja ainakin opiskellessasi.

Miten saada rahat riittämään?

Yksi tärkeä asia on ainakin se, että mikäli haluat muutosta elämääsi, se ei tapahdu yleensä itsestään, vaan sinun tulee tehdä muutoksia arkisiin askareisiin. Aloita vaikka sillä, että teet jonkin asian aivan toisin, mitä yleensä teet. Ajattele asioita toisin. Kokeile. Itse esimerkiksi aina ennen ajattelin olevani köyhä – olin ja pysyin köyhänä, kunnes huomasin alkaa ajattelemaan, että minäkin voin olla rikas. Ja olenhan minä, elämässäni on paljon rikkautta ja jonain päivänä voin olla myös rahallisesti rikkaampi, kun opiskelen ja tiedän, mitä minä voin tehdä muuttaakseni asioita toiseen, vauraampaan suuntaan. Ajattelulla on suuri vaikutus elämässämme, suurempi kuin uskommekaan.

Mikäli olet tyytyväinen siihen elämääsi, mitä se nyt on, on se ihan ok. Nauti elämästäsi. Jos kaipaat muutosta, ota rohkeasti ensimmäinen askeleesi sitä kohti.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 19 €