Miten ajauduimme nykyiseen taloudelliseen sotkuun? Hyvä kysymys.
Näihin kysymyksiin vastaa Robert Kiyosaki.
Kaaosta tekemässä
Vuonna 1910 seitsemän miestä piti salaisen kokouksen Jekyll-saarella Georgian rannikolla. On arvioitu, että nuo seitsemän miestä edustivat kuudesosaa maailman vauraudesta. Kuusi heistä oli amerikkalaisia, jotka edustivat J.P. Morgania, John D. Rockefelleriä sekä Yhdysvaltain hallitusta. Yksi mies oli eurooppalainen, joka edusti Rothschildeja sekä Warburgsia.
Vuonna 1913 Yhdysvaltain keskuspankki perustettiin tämän salaisen tapaamisen tuloksena. Mielenkiintoista on, että Yhdysvaltain keskuspankki ei ole liittovaltiollinen, varoja ei ole eikä se ole pankki. Nuo seitsemän miestä, osa amerikkalaisia ja osa eurooppalaisia, loivat tämän uuden yksikön, jota yleisesti kutsutaan nimellä "Fed", hallitsemaan pankkijärjestelmää ja rahavaroja Yhdysvalloissa.
Vuonna 1944 kokous Bretton Woodsissa johti Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) ja maailmanpankin perustamiseen. Vaikka näiden kahden uuden organisaation merkitykset kuulostivat ihailtavilta, perustettiin ne tekemään maailmalle samaa mitä FED tekee Yhdysvalloille.
Vuonna 1971 Presidentti Richard Nixon allekirjoitti toimeenpantavan käskyn, ettei Yhdysvaltojen ei tarvinnut enää lunastaa paperidollareitaan kultaa vastaan. Sen myötä maailman pankkijärjestelmän vallankaappauksen ensimmäinen vaihe oli suoritettu.
Vuonna 2008 maailma on taloudellisessa kaaoksessa. Rikkaat rikastuvat, mutta useimmat ihmisistä köyhtyvät. Suurin osa tästä kaaoksesta on suoraan yhteydessä noihin tapaamisiin vuosikymmeniä sitten. Toisin sanoen, suuri osa tästä kaaoksesta on suunniteltua.
VALTA JA DOMINOINTI
Jotkut sanovat, että nämä tapahtumat ovat osa suurta salaliittoa ja niin voi hyvin ollakin. Jotkut taas sanovat, että tapahtumat edustavat kapitalistien, kommunistien ja sosialistien välistä taistelua - ja niinkin voi olla.
Salaliittoa tai ei, tämmöisten miettiminen on ajanhukkaa. Suurin taistelu on vallasta ja dominoinnista. Samalla kun tämä taistelu on tehnyt paljon hyvää - on se tehnyt myös paljon pahaa ja itse haluan vain tietää miten välttää sen uhriksi tuleminen. En näe mitään syytä olla hiiri, joka yrittää pysäyttää elefanttien lauman taistelun.
Tällä hetkellä monet ihmiset kärsivät nousevasta öljyn hinnasta, talouden taantumisesta, työpaikkojen menetyksestä, perhearvojen laskusta, lisääntyneistä konkursseista sekä yritysten lakkauttamisista, säästöjen käytöstä, laskevista osakemarkkinoista ja inflaation noususta. Nämä tosiasiat ovat kaikki taloudellisen vallan taistelun suoria seurauksia ja miljoonat ihmiset ovat sen uhreja tänäpäivänä.
Juttu jatkuu kuvan jälkeen.
ÄÄRIESIMERKKI
Olin Etelä-Afrikassa tämän vuoden heinäkuussa. Televisio- ja radiohaastatteluideni aikana minulta kysyttiin mielipidettäni maailmantaloudesta. Suoraan sanottuna kerroin, että eteläafrikkalaisilla on paremmat mahdollisuudet ymmärtää maailmanlaajuinen kaaos koska he ovat Zimbabwen naapureita - Robert Mugaben johtaman maan.
Haastatteluissani kerroin: "Mitä Mugabe on tehnyt Zimbabwelle, FED ja IMF tekevät maailmalle." Ilmeisesti sanomani häiritsi monia toimittajia. Tein parhaani rauhoittaakseni heidät vakuuttamalla etten ole anarkisti. Selitin niin hyvin kuin pystyin, että Zimbabwe on ääriesimerkki hallitsemattomasta valtataistelusta.
Kun he olivat vakuuttuneita, että käytin Zimbabwea havainnollistaakseni pointtini, sanoin: "Jos haluatte ymmärtää maailmantaloutta, ottakaa pakolainen Zimbabwesta lounaalle." Neuvoin heitä kysymään pakolaiselta seuraavat kysymykset: Kuinka nopeasti talous kääntyi? Milloin tiesit olevanne taloudellisissa vaikeuksissa? Milloin lopulta päätit lähteä Zimbabwesta? Jos voisit tehdä asioita toisin, mitä olisit tehnyt?
KOLME LÄHESTYMISTAPAA MURENEVAAN TALOUTEEN
Puhuin kolmelle nuorelle Zimbabwelaiselle pariskunnalle kun olin Etelä-Afrikassa. Kaksi pariskuntaa olivat tuoreita pakolaisia Zimbabwesta ja yksi pari asui vielä Zimbabwessa. Kaikilla kolmella parilla oli mielenkiintoisia tarinoita kerrottavana.
Yksi pari sanoi, että he olisivat irtisanoutuneet töistään aiemmin. Sen sijaan he roikkuivat vain mukana, toivoen talouden muuttuvan. Sitten käytännössä yön aikana Zimbabwen dollarin arvo laski ja inflaatio räjäytti katon. Vaikka he saivat palkankorotukset, pariskunta ei selvinnyt ja heidän oli käytettävä säästönsä. He lähtivät Zimbabwesta autolla, mukanaan heillä ei ollut oikeastaan mitään. Jos he olisivat voineet tehdä jotain toisin, he kertoivat, että he olisivat perustaneet yrityksen Zimbabween ja alkaneet viedä tuotteita Etelä-Afrikkaan, jotta heillä olisi ollut rahaa & pankkitili Etelä-Afrikassa ennen pakoaan.
Toinen pari, joka pakeni maasta kertoi, että he säästivät rahaa sekä maksoivat talonsa ja muut velat vaikka Zimbabwen dollari menetti arvoaan. Kun he ajattelevat asiaa nyt, he eivät olisi säästäneet mitään ja velkautuneet huolella Zimbabwessa, jolloin he olisivat voineet maksaa velkansa halvemmilla dollareilla. Sen sijaan he pakenivat kun menettivät työnsä jättäen talonsa ja omistivat siten 200 000 lähes arvotonta Zimbabwelaista dollaria.
Kolmas pari asuu edelleen Zimbabwessa. Kun he ymmärsivät tilanteen, he perustivat liiketoiminnan Etelä-Afrikassa ja hankkivat konkreettisia varoja Zimbabwessa yrityksen voitoilla. He usein ostivat omaisuutta Zimbabwessa ja maksoivat myyjälle Etelä-Afrikan valuutalla. He uskovat, että kunhan Mugabe on poissa ja järjestys palautettu, he ovat vahvassa taloudellisessa asemassa.
USEITA ONGELMIA, HARVOJA RATKAISUJA
Vuosien 1913, 1944 ja 1971 tapahtumissa on kolme merkittävää ongelmaa. Ensimmäinen on, että FED, maailmanpankki sekä IMF voivat luoda rahaa tyhjästä. Tämä on ensisijainen syy maailmanlaajuiseen inflaatioon. Globaali inflaatio devalvoi työtämme ja säästöjämme nostamalla välttämättömyyksien hintoja.
Esimerkkinä, kun kaasujen hinnat nousivat, sanoi moni ihminen, että öljyn hinta on nousussa. Todellisuudessa oikea syy korkeaan hintaan oli dollarin arvon laskeminen. FED, maailmanpankki sekä IMF, kuten Zimbabwe, massatuottavat hauskaa rahaa, täten nostaen hintoja ja devalvoiden elämänlaatuamme.
Toinen ongelma on, että talouskriisimme kasvavat koko ajan. 1970-luvulla FED kohtasi ja ratkaisi miljoonan dollarin kriisit. 80-luvulla ne olivatkin miljardien dollareiden kriisejä. Tänäpäivänä meillä on triljoonien dollarien kriisejä. Valitettavasti, nämä isonevat kriisit tarkoittavat enemmän "hauskaa rahaa" järjestelmään.
MAAILMANLOPPU TULEE PIAN
Kolmas ongelma on, että vuonna 1913 FED suojasi vain suuret, kaupalliset pankit kuten "Bank of America":n. Vuoden 1944 jälkeen FED, maailmanpankki sekä IMF alkoivat pelastaa kolmannen maailman kansoja, kuten Tansanian ja Meksikon. Sitten vuonna 2008 FED aloitti pelastamaan sijoituspankkeja kuten "Bear Sterns":n ja sen rooli Fannie Maen & Freddie Macin rikkoontumisessa tunnetaan hyvin.
Vuoteen 2020 mennessä kaikista suurin pelastustoimenpide tulee mahdollisesti tapahtumaan; Sosiaaliturvan ja terveyshuollon taloudellinen pelastaminen, joka maksaa vähintään 100 triljoonaa dollaria.
Vaikka löydämme lisää öljyä ja tuotamme lisää ruokaa, hinnat jatkavat nousuaan koska dollarin arvo jatkaa laskuaan. (Dollari on kansainvälinen reservivaluutta, joten sen heikkeneminen vaikuttaa maailmanlaajuisesti.) Dollari on menettänyt lähes 90 prosenttia sen arvosta FEDin perustamisen jälkeen. Yhdysvaltain dollari jatkaa laskuaan seitsemän miehen takia Jekyll -saarella vuonna 1910.
Toki, "hauskan rahan järjestelmä" on tehnyt paljon hyvääkin - se on kehittänyt maailmaa ja tehnyt monista ihmisistä rikkaita. Mutta se on tehnyt myös paljon pahaa. Uskon, että jossain nykyhetken (2008) ja vuoden 2020 välillä systeemi hajoaa. Olemme taloudellisen tuhon partaalla ja siksi luotan muihin sijoituksiin, kuten kultaan. Olisin mieluummin voittaja kuin uhri.
Alkuperäisen artikkelin löydät täältä: https://www.richdad.com/resources/articles/yf-11-24-2008?fbclid=IwAR3XcElxyZNTqQskLsOtifGO80-nOmGcfdIT0JiiKSOfmC5GwNHgaevrriE