Miten saada 1000€ lisätuloa kuussa?

Oletko koskaan miettinyt summissa lisärahan hankkimista? Millaisia konkreettisia keinoja sinulla on saada 1000€ kuukaudessa ekstraa? Käytän tässä kirjoituksessa osittain pohjana aiempaa kirjoitustani ja avaan tässä lukuina erilaisia vaihtoehtoja ja niiden yhdistämistä.

Tästä pääset lukemaan suositun kirjoitukseni, jossa kerron kattavan listan erilaisista lisätulonlähteistä, joilla voit saada lisätuloja muutamista euroista satasiin!

Helpoin ja ajallisesti järkevin on mennä keskustelemaan oman esimiehesi kanssa palkankorotuksesta. 1000€ palkankorotusta pyytäessä sinun täytyy osata perustella palkankorotus esimerkiksi lisääntyneillä työtehtävillä tai työn vaativuudella. Hyvillä perusteluilla voit onnistua saamaan samalla työajalla tuon tuhat euroa lisää rahaa! Ylitöiden tekeminen on myös erinomainen vaihtoehto. Mikäli palkankorotus tai ylityöt eivät ole sinulle vaihtoehto, mikä sitten olisi?

Ehkäpä lisätyö? Kymmenen euron tuntipalkalla 25 lisätyötuntia tuo sinulle 1000 euroa ekstraa kuukaudessa. Tämä vaihtoehto vaatii tosin aika paljon joustoa vapaa-ajastasi. Mitä muita vaihtoehtoja voisi olla?

Miten saisit 1000€ lähestulkoon ilman pääomaa?

Harrastatko jotain, jolla voisi tienata? Askarteletko, teetkö käsitöitä, kuten koruja? Korjaatko autoja tai tietokoneita? Oletko valmis kouluttautumaan lisää ja hankkimaan uuden sivuammatin esimerkiksi hierojaksi, kosmetologiksi, atk-tukihenkilöksi? Jos ei oteta laskelmaan mukaan mahdollisia materiaalikuluja, saat tuon 1000€ kutomalla 50 paria villasukkia, pipoja, lapasia, jotka voit myydä 20e kappalehintaan – eli keskimäärin 12 sukat viikossa ja tonni on kuin onkin kasassa! Voit opiskella hierojaksi ja ottaa hieronnasta 20-40€ per asiakas, jolloin 30 euron keskihinnalla saat 1000€ kasaan 34 asiakkaalla kuukaudessa, tarkoittaen 8-9 asiakasta viikossa. Auttaisitko ihmisiä tietokoneiden kanssa esimerkiksi etänä? Siitäkin voit laskuttaa puolen tunnin avusta tuon 30€. Ei kuulosta ihan mahdottomalle – vai mitä?

Lisätulojen vaikutus tukiin

Erinomainen vaihtoehto on perustaa oma yritys ja toteuttaa omat haaveesi. Silloin voit omalla työpanoksellasi hyvin pitkälle määrätä oman tulotasosi ja tätähän voit tehdä myös omien töidesi ohella. Mietitäänpä vaikka vaihtoehtoa, että olet tehnyt jo vuosia töitä sekä saanut monenlaista kokemusta. Mitäpä jos kasaisitkin osaamisesi yhteen ja auttaisit jotain toista yrittäjää asiantuntijana ja saisit laskuttaa kerrasta 500€? Voisit pitää yritysvalmennusillan ja laskuttaa 1000€ yhdestä illasta. Tilanne olisi win-win – sinulla olisi tuhat euroa ja yrittäjä/yritys on saanut asiantuntemustasi kehittääkseen omaa liiketoimintaansa.  Huomioithan, että tämä vaihtoehto ei vaadi yhtään pääomaa! Ainoastaan osaamistasi ja ammattitaitoasi.

Kävisitkö siivoamassa kiireisten ihmisten koteja ja laskuttaisit 25€/h? 10 tunnin siivouksilla viikossa tavoitteesi on jälleen saavutettu.

Tee tai teetä nettisivut ja nettikauppa. Etsi hyvin myyviä tuotteita myyntiin tai valmista ne itse ja markkinoi nettikauppaa. Tällä tavalla sinulla on mahdollista saada helpostikin tuhat euroa kuukaudessa ekstraa! Tulevaisuudessa voit sitten myös myydä tämän toimivana liiketoimintana ja saada isomman potin kerralla.

Affiliate-markkinoinnilla voit päästä tuohon tuhanteen euroon hyvinkin vähällä työllä.

Airbnb on myös vaihtoehto, jos kotonasi on vieras-/työhuone tai matkustelet itse ja kotisi on tyhjillään. Yhden huoneen vuokrauksesta voit saada parista kympistä ylöspäin ja 50 euron yöhinnalla tuhat euroa tulee 20 yön vuokraamisella. Muista tässä huomioida taloyhtiösi mahdolliset säännökset.

Tai mitäpä jos laittaisit rahan töihin puolestasi?

Sijoittamalla 15 000€ ja saamalla sille 7 prosentin kuukausituoton, sinulla on jälleen 1000€ kasassa. Tämä vaihtoehto vaatii tuon sijoitettavan pääoman lisäksi opiskelua, jotta pääset tuohon tuottotavoitteeseen ja opit samalla hallinnoimaan riskejä, koska sijoittamisessa tulee aina muistaa, että ellet hallitse riskejä, voit menettää pahimmassa tapauksessa koko sijoittamasi pääoman!

Olen itse perehtynyt paljon asuntosijoittamiseen ja kirjoittanut suositusta BRRRR-strategiasta aiemmin – tästä pääset lukemaan kirjoitukseni.

Vielä muutama vinkki tonnin kasaan saamiseksi

Onko sinulla osaamista autojen kanssa? Mitäpä jos hakisit auton Ruotsista tai Saksasta, rekisteröit sen Suomeen ja myyt eteenpäin. Näin saat jo edullisemmastakin autosta 500-1000€ lisätulon. Muista selvittää säännökset ja tehdä taustatyöt huolella.

Moni harrastaa kauppojen alelaareja ja tekee sieltä erinomaisia löytöjä. Vuosia sitten, kun olin lasten kanssa hoitovapaalla, harrastin tätä bongailua. Kuvasin tuotteet, laitoin niitä myyntiin nettiin ja sain kuin sainkin pientä tuloa kuukausittain, että saimme laskut maksettua rahan ollessa tiukilla. Ahkeralle bongaajalle tälläkin tavalla saattaa kerääntyä tuhannen euron voitto!

Paljonko minun pitää maksaa veroa

Muista, että pienistä puroista kasvaa suuri virta. Voit yhdistellä erilaisia tapoja hankkia tuhat euroa kuukaudessa. Loppujen lopuksi ainoastaan mielikuvituksesi on rajana ja jos olet asettanut itsellesi kunnollisen tavoitteen, miksi haluat saada 1000€ kuukaudessa ekstraa ja pidät tavoitteen kirkkaana mielessäsi jatkuvasti, niin tulet varmasti keksimään keinot saavuttaaksesi tavoitteesi juuri itsellesi toimivalla tavalla!

Kirjoituksessa ei ole huomioitu veroja ja muita mahdollisia kuluja, vaan tarkoituksena on ainoastaan antaa erilaisia näkökantoja 1000€ lisätulon hankkimiseksi kuukausittain.

Soile Finskas
Artikkelin on kirjoittanut Soile Finskas.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €