Miten vaurastuminen näkyy arjessani?

Tavoitteeni on elää mahdollisimman vapaata ja oman näköistä elämää. Tämän vuoksi vaurastuminen on minun tavoitteeni ja motivaattori tehdä lisää rahaa. Vaikka rahalla on tärkeä rooli vaurastumisessa, niin täytyy muistaa miten paljon oma henkinen pääoma vaikuttaa siihen, miten vauraita meistä tulee. Myös se miten valmis olet vastaanottamaan asioita, vie sinua koko ajan eteenpäin.

Mikään asia ei palvele meitä, jos pakotamme itsemme jatkuvasti tekemään jotain asioita. Täytyy muistaa, että kaikki asiat tapahtuu silloin, kun olet niille valmis. Toisin sanoen olet valmis vastaanottamaan juuri ne asiat, mitkä itse olet valmis prosessoimaan. Ei kannata kuitenkaan ajatella, etteikö olisi hyvä tulla välillä pois sieltä mukavuusalueelta.

Voi olla, että jokunen vuosi sitten olet ajatellut, että haluat raha-asiasi kuntoon ja haluat tehdä asialle jotain. Silloin ei kuitenkaan ole tapahtunut mitään tai et ole tehnyt niiden asioiden eteen mitään. Ja nyt vuosia myöhemmin olet taas saman asian äärellä – ja lähdet oikeasti tekemään jotain konkreettista. Huomaat, että sinun on paljon helpompi katsoa tulevaisuuteen ja tehdä suunnitelmia. Ja olet muutenkin vastaanottavaisempi. Mieli on silloin avoimempi tälle ajatukselle ja oletkin sitä jo varmasti alitajuntaisesti ehtinyt työstämään.

Vaurastuminen on siis hyvin pitkälle kypsymistä ja henkistä kasvua. Kukaan ei voi sinun puolestasi päättää, että nyt sinä opit nämä asiat tai kukaan muu ei voi sinua muuttaa tekemään asioita toisin.

Vuosia sitten tuskailin itse näiden asioiden äärellä ja en tiennyt mistä ottaa tarttumapintaa tai miten pääsen eteenpäin. Kun löysin oikeita ihmisiä ja valmennuksia – asiat lähtivät etenemään ja löysin elämälleni oikean suunnan. Kompastuksia on tullut aina välillä eteen tai minusta on tuntunut siltä, ettei missään asioissa etene. Mutta kun antaa turhien epäluulojen mennä pois – eikä kuuntele niitä – sitä vaan on jatkanut matkaa.

Pienet ja suuret askeleet

Vaurastuminen näkyy omassa arjessani pieninä askelina. Olen pyrkinyt siihen, että joka päivä teen tai luen tai seuraan ihmisiä ja kanavia, joissa puhutaan tai kirjoitetaan vaurastumisesta. Seuraan Instagramissa henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneet samoista asioista ja jakavat omia ajatuksiaan muille. Näissä raha ja sijoittaminen on isosti esillä. Näin voin joka päivä herätellä itsessäni uusia ajatuksia ja pitää mieleni vauraana.

Toinen asia minkä olen opetellut, on manifestointi ja rahamantrat. Muistutan itseäni joka päivä niistä asioista, mitä tavoittelen. Sanon asioita ääneen tai annan ajatuksille oman hetken päivästä. Olen huomannut miten tärkeää tämä on ja miten paljon se vaikuttaa asioihin. Rahamantra voisi olla vaikka “Olen rikas ja vapaa” tai “Ansaitsen kaiken vaurauden”. Mantrassa tärkeää on olla enemmänkin uhmakas kuin nöyristelevä. Vaikka muuten rahaan tulee suhtautua mielestäni arvostaen.

Onko-vaurastuminen-todella-kiinni-mindsetista

Kolmas asia – varmasti kaikista tärkein – on muistaa olla kiitollinen kaikesta siitä, mitä meillä jo on. Joskus vain joku asia tulee mieleen ja liikutun ihan siitä, että miten onnekas sitä on monella tapaa. Kiitän joskus ääneen tai ihan vain mielessäni. Usein nämä asiat tulee pintaan juuri silloin, kun saan olla rauhassa omien ajatuksieni kanssa. Ulkoilen paljon luonnossa, koska se on mielestäni hyvin terapeuttista. Juuri lenkillä koirien kanssa ajatukset on vahvasti kiinni päivän tapahtumissa. Ja aina lopulta ajatukset kulkeutuu siihen, mitä on nyt ja mikä on hyvin nyt.

Ja neljäs asia mikä kannattaa muistaa, on pitää samanhenkiset ihmiset ympärilläsi. Jos lähelläsi on kovin negatiivisia ihmisiä – voi olla parempi pitää niihin ihmisiin vähän etäisyyttä.

Ja onhan aina kivempaa ja helpompi olla ihmisten kanssa, joiden kanssa on keskusteltavaa. Ihan parasta on tutustua uusiin ihmisiin ja kuulla heidän tarinansa ja miten heidän tiensä etenee matkalla vaurauteen.

Vaurastuminen on tekoja ja valintoja

Vaurastuminen on siis tällä hetkellä minulle jotain muuta kuin konkreettisia asioita. Vaurastuminen on elämässäni tekoja ja valintoja. Joka päivä teen jotain sellaista mikä pitää ajatukseni keskittyneenä siihen, mitä haluan elämältä. Kun luen kirjoja – yhden kirjan parissa saattaa mennä aikaa. Sillä saatan palata kirjassa johonkin kohtaan, jota jäin miettimään.

Aika usein kirjoitan itselleni muistiinpanoja kirjasta. Olen huomannut miten paljon paremmin asiat jäävät mieleeni. Ja mikä parasta, voin aina palata omien huomioideni äärelle. Tuntuu todella hassulta se, että nykyään pidän todella paljon lukemisesta. Kun olen elämäni aikana lukenut aika vähän ja lukeminen oli minulle aina hyvin pakollista tekemistä.

Lenkille lähtiessäni voin taas ottaa kuunteluun jonkun äänikirjan – jos en halua olla vain omien ajatuksieni parissa. Minusta on todella huikeeta, miten tehokkaasti oman aikansa voi käyttää. Minulla on viikkoja, etten katso mitään elokuvia tai ylipäätänsä televisiota. Ennen saatoin katsoa lempisarjaani monta tuntia putkeen. Nyt en edes kaipaa vastaavaa viihdykettä. Luen mieluummin vaikka kiinnostavia blogeja tai kiinnostavia artikkeleita sijoittamisesta.

Opiskelun sietämätön keveys

Opiskeleminen on aina tuntunut minusta tylsältä. Nyt kun mietin asiaa, niin en ole opiskellut riittävän kiinnostavia aiheita tai opiskelun tavoitteet ovat olleet väärät. Opiskelussakin tarvitsee olla tavoitteita – mitä asioita haluat oppia ja mitä kaikkea voit tehdä oppimallasi tiedolla. Peruskoulu ja lukio olivat minulle vain asioita, jotka täytyi suorittaa joko oppivelvollisuudesta tai kun tutkinto muuten vaan oli “hyvä olla olemassa”. Peruskoulun jälkeen kävin myös kauppakoulun, joka tuntui menevän enemmänkin ilottelun merkeissä – vaikka en kiellä ettenkö olisi saanut sieltä jo kipinää ja ajatuksia yrittäjyydestä.

Nykyään opiskelen rahaan liittyvistä aiheista ja sijoittamisesta. Olen aivan pyörällä päästäni, miten en ole ennen näistä asioista kiinnostunut. Ja sitten muistan, että en varmaan ole ollut valmis vastaanottamaan edes tätä tietoa. Jos näistä asioista puhuttaisiin jo koulussa, niin voi olla, että olisin lähtenyt toteuttamaan joitakin asioita paljon nuorempana. Ja tässä kohtaa haluan muistuttaa jokaista teistä, ettei koskaan ole liian myöhäistä. Minä olen muutenkin päättänyt elää vähintäänkin 120-vuotiaaksi. Joten tässä on vielä aikaa nauttia elämästä täysin rinnoin.

Nautintoa voi siirtää, mutta muista nauttia matkasta

Tällä hetkellä vaurastuminen ei konkreettisesti näy arjessani mitenkään. Tämä johtuu jo pitkälti siitä, että en ole päässyt vielä siihen pisteeseen mihin haluan. En ole vielä saanut edes täydellistä taloudellista turvaa tai että olisin taloudellisesti vapaa. Minun on vielä tehtävä asioita sen eteen, että vaurastuminen näkyisi konkreettisesti elämässäni. Matkalla päämäärään on aina välitavoitteita. Nämä pienemmät tavoitteet helpottavat matkaa ja antavat lisää itsevarmuutta. Silloin tavoitteet eivät tunnu niin suurilta ja kaukaisilta.

Matka vaurauteen ei saa olla pelkkää puurtamista, lue tästä, miten myös itse matka on tärkeä.

Tiedän kuitenkin mitä minun pitää tehdä ja se on sijoittaa rahani viisaasti. Tätä opiskelemalla päivä päivältä olen vauraampi. Pienetkin rahasummat jotka laitan kasvamaan, auttavat minua eteenpäin. Olen siis valmis siirtämään nautintoa tulevaisuuteen. Nyt haluan laittaa kaikki rahani johonkin tuottavaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö nauttisi elämästä ja pitäisi hauskaa. Elämästä nauttimiseen ei ylipäätänsä tarvitse rahaa. Elämästä nauttimiseen tarvitaan oikea asenne. Jos olet onnellinen elämässäsi, niin voit myös nauttia siitä. Ulkoile, liiku ja syö hyvin. Naura paljon ja rakasta. Nämä on ihan perusasioita, jotka meidän pitää aina muistaa.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €