Onko sinulla unelma?

Vuosi sitten minä en juuri unelmoinut enkä miettinyt tulevaisuutta. Olin juuttunut omaan oravanpyörään ja arki tuntui aika harmaalta ja samanlaiselta päivästä päivään. Mietin tosissani, että tätäkö on elämä? Näinkö tylsää elämän pitäisi olla, pelkkää puurtamista päivästä päivään, selviytymistä maanataista perjantaihin odottaen, että viikonloppu tulee vastaan ja saa hengähtää?

Rupesin aamulenkillä unelmoimaan toisenlaisesta elämästä. Elämästä, joka on nautinnollista ja minun kannaltani etenkin vähemmän stressaavaa. Unelmoin elämästä oravanpyörän ulkopuolella. Unelmista tuli yksityiskohtaisempia ja elävämpiä, mutta edelleen ne olivat vain siellä minun päässäni. Näin kaiken kuvina ja mietin, että nämä pitää saada paperille.

En ole piirtäjä, mutta tykkään kuvista, joten tein oman unelmakarttani kuvista, jotka löysin netistä. Huomasin, miten paljon kevyemmältä minusta tuntui, kun olin saanut omat ajatukset ulos päästäni. Minä en ole unelmakarttaani uskaltanut näyttää kenellekään, mutta vaikka pidän unelmakarttani itselläni, niin minulla on tunne, että minulla on suunta elämässäni – nyt tiedän mihin olen menossa. Samalla huomaan, että kaikki elämän askeleet, mitkä nykyään otan melkein huomaamatta, suuntaa kohti näitä unelmia, mitä minulla on. Pikkuhiljaa ja melkein huomamatta, unelmat muuttuivat tavoitteeksi.

unelmakartta

Minkälainen minun unelmani on?

Minun unelmani rakentuu oman hyvinvointini ympärille. Minä tarvitsen tasapainoa elämään sekä työn että vapaa-ajan välillä. Tarvitsen myös perhettä ympärilleni, mutta samalla tarvitsen myös omaa aikaa. Minun elämäni visio on antaa kaikille maailman ihmisille harmoninen elämä kaikilla osa-alueilla. Unelmakartassani olen miettinyt läpi viisi aihetta: työ, vapaa-aika, perhe, talous ja minä itse. Olen poiminut sinne itselleni unelmieni talon, perheen, paikkoja missä voin hyvin – kuten luonto, asioista mistä saan energiaa kuten ruoanlaitto, valokuvaaminen ja metsästys. Kartallani on myös unelmieni ammatti. Haluaisin olla kirjailija ja valmentaja. Päädyin myös laittamaan kartalleni tärkeitä voimalauseita, jotka kuvaavat minun voimakkuuksiani tai asioita, jotka haluan lisätä elämääni.

Jotta minun elämässäni olisi tasapaino niin sekä minun henkinen että fyysinen hyvinvointini pitää olla kunnossa. Mutta tämän lisäksi myös minun talouteni pitää olla kunnossa. Unelmakartan myötä oivalsin, että minun pitää ottaa tiukempi ote myös taloudestani. Luonteeltani en ole tuhlaaja, mutta en myöskään mikään tiukka säästötäti. Joka kuukausi laitan rahaa säästöön ja sijoitan.

Lue täältä, mitä mieltä Robert Kiyosaki on – olemmeko me kaikki todella syntyneet rikkaina?

Miksi kaikkien pitäisi tehdä oma unelmakartta?

Unelmoimisesta ja oman unelmakartan katsomisesta tulee minulle hyvä mieli. Synkkäkin päivä muuttuu valoisammaksi kun muistutan itseäni siitä, että mitkä olivat ne minulle tärkeät asiat. Mitä kohti minä kuljen?

Unelmoiminen on alitajunnan tapa kertoa meille, mitä meidän elämästä puuttuu. Kuten minä oman talouteni kohdalla. Tämän asian korjasin osallistumalla Bisnesnaisen kuukauden rahatreeniin. Siinä opeteltiin budjetoinnin salat.

Parasta on, että unelmoiminen on ilmaista ja jokaisen oikeus. Joistakin unelmista ei välttämättä tule mitään, mutta sitten löytyy taas niitä, jotka voivat toteutua. Unelmat eivät itsestään automaattisesti toteudu, vaan niiden eteen pitää tehdä töitä. Voit huomata, että alitajuntasi ohjaa sinua kohti unelmaa, kunhan olet ne avannut itsellesi.

miten toteutan unelmani

Taloudellinen vapaus on meille kaikille mahdollista, lue täältä lisää!

Unelmat vievät ja kantavat meitä pitkälle, joten..

– Unelmoi suuresti – se ei maksa mitään

– Tee unelmista konkreettisia, lausu ne ääneen, tee unelmakartta tai jaa ne ystävän kanssa

– Tee unelmista tavoitteita

– Tee töitä unelmiesi eteen

Ja muista, että hyvät unelmat saavat sinut hyvälle mielelle.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €