Opi tuntemaan itsesi ja löydät menestyksesi

Mitä on menestys? Mitä sinulla tulee mieleen ensimmäisenä jos ajattelet, että joku on menestynyt?

Menestys on mielestäni kokonaisvaltaista hyvinvointia kaikilla elämän osa-alueilla. Ehkä ensimmäisenä mieleesi tuli rahallinen menestys, mutta se on vain yksi osa sitä. Menestystä voi mitata elämän eri osa-alueilla – kuten ihmissuhteet, työ ja ura, raha ja vauraus, hyvinvointi & terveys ja vaikka ajanhallinta. Käytätkö aikaasi sinulle tärkeisiin asioihin?

Oletko menestynyt ihmissuhteissa? Onko sinulla hyviä ystäviä, onko sinulla perheessäsi hyvä olla, oletko sellaisessa työssä, missä haluat olla ja oletko päässyt urallasi toteuttamaan asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä ja merkityksellisiä? Onko taloudellinen tilanteesi hyvä vai kokisitko enemmän tyydytystä ja turvallisuutta jos raha-asiasi olisivat paremmin hallinnassa?

Haluatko menestyä, mutta ihmiset ympärilläsi eivät ymmärrä tai tue sinua? Lue artikkelimme menestysmindsetistä täältä ja voimaannu!

Entä terveys; pidätkö itsestäsi hyvää huolta nukkumalla riittävästi, syömällä ravitsevaa ruokaa ja liikkumalla riittävästi? Entäs sosiaalinen elämä – vietätkö aikaa sinulle rakkaiden ihmisten kanssa?

Kaiken ei tarvitse, eikä voikaan olla aina täydellisessä kunnossa, mutta oletko tilanteen tasalla ja tiedät, mitä haluat ja mitä voit tehdä, jos jollakin osa-alueella sakkaa pahasti?

Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja jos esimerkiksi terveys pettää, se vaikuttaa väistämättä myös muihin elämän osa-alueisiin negatiivisesti. Sama on rahan kanssa. Jos sinulla on taloudellisesti turvaton olo – olet velkaantunut, etkä tiedä miten selviät ja mitä sinun pitäisi tehdä selvitäksesi. Tämä huoli ja stressi saa sinut voimaan huonosti ja se vaikuttaa ihmissuhteisiin, työhön sekä terveyteen.

Mitä menestys on?

Millaiset ovat sinun voimavarasi?

Meillä kaikilla on menestystekijöitä eli voimavaroja, jotka auttavat meitä saavuttamaan tavoitteita elämässä. Näitä voimavaroja on joskus hyvä pysähtyä miettimään – varsinkin jos kaipaat kohennusta jollain elämän osa-alueella. Millä keinoilla ja taidoilla sinä voit päästä asiassa eteenpäin?

Millaisia lahjoja sinulla on, joita voit käyttää? Lahja on jokin sinussa oleva ominaisuus, jossa olet luontaisesti hyvä. Se voi olla esimerkiksi luovuus, musikaalisuus, matemaattinen lahjakkuus, kädentaidot tai vaikka kuuntelemisen taito. Joskus jonkun lahjakkuuden löytäminen voi johtaa siihen, että siitä tulee sinulle työ tai lisätyö. Tai käytät lahjaasi vain nauttiaksesi itsesi toteuttamisesta tai ilahduttaaksesi ympärilläsi olevia ihmisiä. Mikä on sinun lahjasi?

Millaisia taitoja sinulla on, jotka auttavat sinua eteenpäin? Taito on jotain, mitä osaat tehdä, kuten autolla ajaminen, laulaminen, kielten puhuminen, soittaminen, kirjoittaminen… Millaisia taitoja sinulla on ja miten voisit niitä hyödyntää? Voitko opettaa osaamaasi taitoa muille ja saada auttamisen ilon? Tai voitko käyttää osaamistasi monipuolisesti esimerkiksi työssäsi ja saada tyydytystä hyvin tehdystä työstä? Tähän voit pyytää apua myös ystävältä, sillä itse on joskus sokea omalle osaamiselleen, mutta joku toinen osaa heti sanoa muutamankin asian, joissa tietää sinun olevan hyvä – kysy vaikka!

Millaista tietoa sinulla on, mitä olet oppinut koulussa, kurssilla, elämässä yleensä, mitä olet oppinut muilta ihmisiltä? Tieto on jotain oppimaasi kuten kirjanpito, digimarkkinointi, hyvän puheen pitäminen ja niin edelleen. Jos sinulla on tai hankit itsellesi tietoa vaikka budjetoinnista ja taloudenpidosta, se auttaa sinua menestymään raha-asioissa.

Vaurastumiseen vaikuttaa monet muutkin tekijät, kuin pelkät rahataidot – lue täältä lisää.

Millaista kokemusta sinulla on? Kokemus on jotain, mitä sinulle on kertynyt vaikka harrastusten tai työn kautta. Sinulla voi olla kokemusta esimerkiksi vanhustenhoidosta, talon rakentamisesta, asiakaspalvelusta tai liikunnan ohjaamisesta. Miten kokemuksesi voivat auttaa sinua eteenpäin elämässä? Voitko jakaa kokemuksia jonkun toisen kanssa ja saada uusia ideoita? Tai voitko toteuttaa jotain ideoita jonkun toisen kanssa, jolla on samanlaista kokemusta? Vertaisryhmät ovat usein saman kokemuksen jakavien yhteisöjä, jossa samanlaisia kokemuksia voidaan jakaa ja keskustelu on helpompaa, koska kaikki tietävät, mistä puhutaan.     

Mitä verkostoja sinulla on? Millaisia ihmisiä tunnet, mitä verkostoja sinulle on kertynyt vuosien varrella erilaisista työpaikoista tai muista yhteisöistä, joissa olet ollut mukana? Verkostot ovat nimenomaan tänä päivänä arvokas voimavara. Mitä enemmän ihmisiä ja mitä erilaisempia ihmisiä on verkostoissamme, sitä enemmän “meillä” tavallaan on resursseja käytössä, koska voimme aina kysyä apua muilta. Meidät ihmiset on luotu tänne toinen toisiamme varten, ei yksin selviämään. Pyydä rohkeasti apua, anna toiselle samalla auttamisen ilo. Ihmiset pääsääntöisesti haluavat auttaa. Apua voi saada joskus aivan yllättäviltä tahoilta tai jopa ilmaiseksi, aina kannattaa kysyä!

Kuka voi menestyä

Matka itseesi ja omiin ajatuksiisi auttaa

Mieti näitä voimavaroja omassa elämässäsi. Mitä paremmin tunnet itsesi: mitä osaat, missä olet lahjakas, mitä tiedät, keitä tunnet, mitä kokemusta sinulla on – sitä enemmän voit suunnata elämääsi siihen suuntaan, mihin haluat mennä. Vai oletko tyytyväinen nyt?

Yleensä elämä opettaa meitä näkemään näitä voimavaroja. Joskus jokin yksittäinen tapahtuma pysäyttää ja alat miettimään: kuka sinä olet, mistä olet tulossa ja minne olet menossa?

Olen itse käynyt antoisan matkan itseeni vuoden 2019 aikana Valmentamon LCF Life Coach -koulutuksessa ja löytänyt omia menestystekijöitäni. Matka parempaan itsensä tuntemiseen on ollut mittaamattoman arvokas ja olen tästä mahdollisuudesta äärettömän kiitollinen. Omat arvot ovat kirkastuneet ja oma elämäntehtäväni on tullut selvemmäksi. Nyt tiedän mihin suuntaan olen menossa ja toteutan pieniä askeleita päivittäin tavoitteeni saavuttamiseksi.

Koulutuksessa olen oppinut myös uuden taidon – valmentamisen ja sen avulla voin auttaa nyt myös muita löytämään omia voimavarojaan ja saavuttamaan menestystä elämässä! <3

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €