Opiskele ja löydä oma juttusi

Tuntuuko sinulta siltä, että et tiedä mitä haluat elämältäsi? Tiedän, että se on tosi iso kysymys sekä myös henkilökohtainen. Eikä siihen ole olemassa yhtä ja oikeaa vastausta. Sitten kun sinä tiedät, mitä sinä haluat elämältäsi, niin sinä tunnet sen sydämessäsi. Se tunne tuntuu niin voimakkaalta, että sinä tiedät tämän olevan ”se juttu”.

Aloita NYT!

Mistä sinä löydät sen tiedon, että mitä haluat elämältäsi? Jokaisella tulee olemaan tähän matkaan oma polku. Jokaisen pitää kulkea se oma polku ja jostain pitää aloittaa. Minä itse ehdottomasti suosittelen opiskelua. Annan sinulle vinkkejä ja rohkeutta alkaa etsimään sitä sinun oikeaa polkuasi. Tee valinnat aina sydämestäsi käsin.

Pysähdy, rauhoitu ja ota ylimääräinen hälinä ympäriltäsi pois sekä keskity kuuntelemaan sydäntäsi. Ymmärrän, että tämä vaatii tosi paljon rohkeutta. Ei ole helppo pysähtyä ja katsoa itseään sisälle päin. On vaikea tunnustaa itselleen niitä asioita, mitkä ovat omia heikkoja kohtia. Positiiviset asiat on aina helpompi huomata ja nauttia niistä, mutta eniten kuitenkin opit katsomalla ja käymällä läpi sinun kipeimpiä asioitasi. Paras oppi on mennä epämukavuusalueelle – vaikka se vähän sattuukin.

Mitä kannattaa opiskella?

Omien opiskeluideni tuloksena ostin vuoden sisällä useamman sijoitusasunnon. Miten sen tein? Budjetoimalla! Lue lisää täältä.

Miksi suosittelen aloittamaan opiskelun?

Jos vain pysyt nykyisessä elämäntilanteessasi, niin sinä et pääse eteenpäin millään. Voi olla, että menet jopa taaksepäin. Kun aloitat opiskelun, niin sinulle tulee aina uusia ideoita ja vinkkejä, mitkä vievät sinua taas eteenpäin. Aloita sellaisen aiheen opiskelu, joka sinua kiinnostaa. Silloin sinulla on motivaatiota opiskella loppuun saakka. Sitten kun olet suorittanut ensimmäisen koulutuksen, niin uusia sopivia kursseja, kirjoja, facebook -ryhmiä sekä kaikkea hyvää tulee sinun eteesi tavallaan automaattisesti. Niitä jopa tarjoillaan sinulle. Opiskella voi hyvin monella eri tavalla – eikä tässä puhuta nyt perinteisestä koulujärjestelmästä. Voit hakea oppia ja tietoa esimerkiksi lukemalla kirjoja, kuuntelemalla webinaareja sekä podcasteja. Nykyään järjestetään myös paljon monipuolisia seminaareja, joihin kannattaa osallistua!

Parhaat sijoitusvinkit

Itse henkilökohtaisesti tykkään nimenomaan verkkokursseista sen takia, että ne ovat yleensä maksullisia. Silloin sinulla riittää motivaatiota käydä kurssi loppuun, koska olet maksanut siitä. Se on yksi syy. Toinen syy on se, että voit käydä niitä omaan tahtiin. Jos tulee jotain esteitä, niin voit jatkaa viikon päästä siihen, mihin olet jäänyt. Itse käyn osan kurssimateriaalista kuunnellen, kun kävelen töihin ja tehtäväosuudet teen pöydän ääressä vihkoon.

Kun aloitat opiskelun, niin se on kuin kuorisit itseäsi samalla tavalla, miten kuorisit sipulia. Löydät jonkun kohdat itsestäsi tai toiminnastasi, jota voit kehittää. Ja sen jälkeen opiskelet lisää. On hyvä, että palaat välillä niihin vanhoihin kursseihin. Sillä hetkellä, kun olet käynyt asiat ensimmäisen kerran läpi, niin sinulla ei ole välttämättä ollut tarttumapintaa, mihin uusi, opittu asia voisi tarttua. Mutta kun työstät itseäsi, niin tarttumapinta nousee esiin. Ja voit saada samasta kurssista uuden asian sekä näkökulman, koska olet poistanut siitä edestä esteen.

Tästä pääset lukemaan aiemman tekstini, kuinka paljon vuodessa ehtiikään opiskella!

Kolme vinkkiä miten aloitat opiskelun

  1. Päätä ettet enää halua pysyä paikoillaan – haluat tehdä itsellesi jotain. Jos et ole tällä hetkellä tyytyväinen itseesi, niin se tarkoittaa, että jotain pitää tehdä.
  2. Tartu toimeen. Ajatteleminen ei riitä. Pitää alkaa tekemään asioita. Päätä ja osta ensimmäinen kurssi. Se ei tule olemaan sinun viimeinen kurssisi. Se on ensimmäinen. Se alkaa kuorimaan sitä sinun sipuliasi. Kuorii ensimmäisen kerroksen ja sitten löydät jotain muuta. Voit siinä rinnalla käyttää kirjaa tai podcasteja. Kun sinä kuulet asioita monta kertaa, saat kertausta ja kertaus on opintojen äiti, sanoo jo vanha sananlaskukin. Kuulet toisten ihmisten puhuvan samasta asiasta vähän eri näkökulmasta. Älä kuitenkaan aina usko kaikkeen, mitä ympärilläsi sanotaan, vaan käy itsesi kanssa läpi, mikä sinulle on totta.
  3. Jatka opiskelua. Kun jatkat opiskelua, niin alat löytämään itsestäsi niitä asioita, joita sinä haluat kehittää lisää. Ja näin tiedät, mitä sinä haluat elämältäsi.

Tiedän, että pystyt tähän. Tiedän, että haluat opiskella ja kehittää itseäsi, koska et ole tyytyväinen nykyiseen tilanteesi. Tiedän, että tulet onnistumaan tässä.

Tiedän, että opiskelemalla löydät tiedon: mitä haluat elämältäsi!

Minna Nupponen
Artikkelin on kirjoittanut Minna Nupponen.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €