Opiskelun merkityksen ja mielen voiman pohdintaa vaurastumisessa

Erilaiset uskomukset ja uskon puute

Jos lapsuudessa on aina ollut tiukkaa rahan käytön kanssa, niin tämä heijastuu myös omaan käyttäytymiseen myöhemmin rahan kanssa. Toisilla se vaikuttaa niin, että säästetään kaikki raha ”sukan varteen” ja toisilla se saattaa vaikuttaa niin, että tuhlaa kaiken rahan mitä itselleen saa. Meillä jokaisella on omat rahapersoonat – eli miten käytämme rahaa.

Erilaiset rahauskomukset tulevat jo lapsuudesta. Osa uskomuksista napataan matkan varrelta. Saatamme uskoa siihen, että olemme huonoja ihmisiä, kun meillä on paljon rahaa. Meidän pitää ymmärtää omaa alitajuntaamme ja mieltämme paremmin.

Jollain tavalla olen aina tietänyt, että asiat tapahtuvat, kun niiden antaa tapahtua. Olen aina halunnut uskoa hyvään ja oikeaan. Olen luonteeltani peruspositiivinen ja uskon, että tämä asia on vienyt minua juuri oikeaan suuntaan. Silloin, kun uskon puute on päässyt valtaamaan mieltäni, olen toki sortunut negatiiviseen ajatteluun. Ja kun olen tähän oikein kiinnittänyt huomiota – olen myös huomannut, miten negatiivisuus vie energiat ja sitä voi helposti jäädä kiinni tähän negatiivisuuden kehään.

Alitajunnalla on meihin valtava voima – sitä voi myös oppia käyttämään oikein. Lue lisää alitajunnasta ja sen vaikutuksesta meihin tästä.

Miten sitten voisimme vaikuttaa tähän omaan mielen tajuntaan?

Oma alitajunta ohjaa meitä koko ajan. Meidän pitäisi kiinnittää siihen enemmän huomiota. Kuunnella oikeasti itseään. Tunnustella ajatuksia. Miten reagoimme eri asioihin – jos joku asia tuntuu ikävältä tai ahdistavalta. Opettele tuntemaan omat negatiiviset ja positiiviset ajatukset sekä uskomukset.

Miten alitajunta toimii

Tämän jälkeen meidän tulisi muuttaa niitä negatiivisia asenteita. Yksi tapa on toistaa itselleen ääneen niitä positiivisia asioita. Jos vaikka olet ajatellut rahasta, että enhän minä voi saada lisää rahaa – niin silloin toistat itsellesi: ”Minä voin saada lisää rahaa” tai ”Minä voin olla rikas”.

Mielikuvakartta ja tavoitteet

Mielikuvaharjoitukset on hyvä tapa ohjata ajatukset oikeaan suuntaan. Tai niillä voi ohjata asioita ja ajatuksia itselle tärkeisiin asioihin. Kun keskität ajatuksesi sinulle tärkeään asiaan ja ajattelet sitä joka päivä, olet koko ajan lähempänä tavoitettasi. Tai toisille on helpompaa käsitellä asioita vaikkapa piirtämällä kuvia. Tai tekemällä kuvakollaasin. Tärkeää on kuitenkin toimia. Mieti mitä haluat tulevaisuudeltasi.

Missä olet vaikka kymmenen vuoden päästä? Missä haluat olla ja mitä tahdot tehdä? Jos haluat matkustella tai haluat ostaa uuden auton – laitat nämä asiat sinne mielikuvakarttaan muistuttamaan niistä. Jotta olisi tehokkaampaa saavuttaa tavoitteet, voit lisäksi piirtää tai kerätä kuvia, jotka keräät yhteen ”tauluun”. Laitat tämän taulun näkyvälle paikalle niin, että näet sen joka päivä ja se on muistuttamassa itseäsi niistä sinulle tärkeistä asioista.

Lisäksi muista ajatella näitä asioita päivittäin. Sulje silmäsi ja toistele itsellesi näitä asioita. Näin ne jäävät sinne alitajuntaasi paremmin.

Menestyksen ABC – lue tästä Paulan artikkeli ja löydä sisäinen menestyjäsi!

Tavoitteet ovat tärkeitä ihan jo arjen rutiineissa. Olet varmasti suunnitellut edellisenä päivänä seuraavan päivän aikataulun – mihin aikaan heräät? Milloin menet töihin tai harrastuksiin? Olet suunnitellut huolehtivasi kotitöistä ja tekeväsi illallisen. Loppupäivästä mietit, että tulikohan kaikki tehdyksi. Jos käyt kuntosalilla, olet varmaan miettinyt, miksi haluat sinne mennä tai mitä haluat siellä tehdä. Kaikki tavoitteet vaativat suunnittelua, enemmän tai vähemmän.

Raha ja vaurastuminen

Meillä pitää olla tavoitteita elämässä. Kun meillä on tavoitteita, asioita tapahtuu. Mieli ja alitajunta pitävät tästä huolen. Siksi jokaisen tulisi asettaa tavoitteet myös tulevaisuudelle. Mieli ohjaa meitä koko ajan oikeaan suuntaan.

Pienituloisen säästövinkit

Päätä muuttaa ajatuksiasi ja keskity siihen mitä haluat.  Kun harjoitat tarpeeksi alitajuntaasi ja uskot siihen, asioita alkaa tapahtua. Älä kuitenkaan odota ihmettä, luota prosessiin. Tämä suunta on tärkeä myös vaurastumisen matkalla. Vaurastuminen ja raha tarvitsevat aina suunnittelua. Sinun tulee ajatella rahaa joka päivä.

Vaurastuminen vaatii malttia – täältä löydät vinkit kärsivällisyyden löytämiseksi!

Opiskele, opiskele ja opiskele

Meillä kaikilla on oikeus rahaan ja vaurauteen. Se ei ole kenenkään yksinoikeus. Sinä voit vaurastua siinä, missä kuka tahansa muukin. Jos nämä asiat tuntuvat vierailta ja vaikeilta, niin opiskele niitä. Opiskelu on kaiken ajatuksen ja kehityksen perusta. Opiskelemalla asiat eivät ole enää niin vieraita. Niistä tulee arkisia, jokapäiväisia asioita. Opiskella voit vaikka kotoa käsin. Itse aloitin opiskelemaan kuuntelemalla ilmaisia webinaareja ja lukemalla blogikirjoituksia. Tämän jälkeen ostin ensimmäisen verkkokurssini, joka auttoi minua pääsemään paremmin alkuun vaurastumisen matkallani.

Jo pienellä budjetilla pääset eteenpäin. Osallistu myös seminaareihin ja lue kirjallisuutta liittyen vaurastumiseen ja rahaan. Oppiminen on vain meistä itsestämme kiinni.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €