Passiivinen tulo – tienaa rahaa nukkuessasi

Unelmoitko sinä taloudellisesta riippumattomuudesta? Haluatko itse päättää siitä, kuinka käytät kallisarvoista aikaasi? Passiivinen tulo – kuulostaako tutulta käsitteeltä?

Voin arvata että kuulostaa, sillä ainakin itse törmään käsitteeseen jatkuvasti varsinkin eri medioissa. Koenko tämän huonoksi asiaksi? Ehdottomasti en. Passiivisen tulon käsite on toivottavasti yhä useamman meistä ajatuksissa aktiivisesti; sen sijaan, että ajatusta vain pyöritellään mielessä, sen eteen aletaan myös tekemään töitä. Kuten Tony Robbins sanoo: ”A real decision is measured by the fact that you’ve taken a new action. If there’s no action, you haven’t truly decided” (suom. Oikea päätös on mitattavissa sillä, että olet ryhtynyt toimeen. Jos mitään ei tapahdu, et ole myöskään todella päättänyt”).

Passiivisesta tulosta puhuttaessa on kyse tulosta, jonka saat ilman aktiivista työntekoa tai erittäin vähäisellä työpanoksella. Passiivinen tulo kilahtaa tilillesi huolimatta siitä, miten aikasi käytät. Passiivinen tulo ei edellytä sinulta fyysisiä suoritteita eikä sinun tarvitse olla tietyssä paikassa tiettyyn aikaan saadaksesi tulon.

mistä voi saada passiivista tuloa

Passiivinen tulo – kuulostaa tosi helpolta tulolta

Tuleeko passiivinen tulo alusta asti automaattisesti? Ei tule. Passiivisenkin tulon eteen tarvitsee tehdä töitä. Kun pohjatyö on tehty kunnolla, alkaa passiivisen tulon koneisto luomaan sinulle tuloja itsestään. Eli kaikki passiivisen tulon lähteet vaativat alkuun jonkin verran työtä – osa enemmän ja osa vähemmän. Osa vaatii myös jonkinlaisen alkupääoman. Yhden tai useamman passiivisen tulon lähteellä pidät huolen siitä, että raha tekee työtä sinulle, ei päinvastoin. Passiivinen tulo voi mahdollistaa sinulle työnteon lopettamisen ja tehdä sinusta jopa taloudellisesti riippumattoman.

Taloudellinen riippumattomuus –  mitä sillä tarkoitetaan?

Taloudellinen riippumattomuus on toinen käsite, joka tupsahtaa usein esiin milloin missäkin keskustelussa tai mediassa. Taloudellinen riippumattomuus ei tarkoita sitä, että täytyy olla rikas, vaikkakin rikkaat ihmiset ovatkin usein taloudellisesti riippumattomia. Taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa sitä, että pystyt elättämään itsesi passiivisilla tulonlähteilläsi. Taloudellisella riippumattomuudella on myös eri tasoja, mutta tutustutaan niihin lähemmin toisella kertaa ja palataan nyt passiiviseen tuloon.

Kuka tahansa voi lähteä rakentamaan passiivista tuloa

Hyvinkin yksinkertainen tapa päästä nauttimaan passiivisesta tulosta on saada säännöllisesti tuottoa asuntosijoittamisen ja sen tuoman positiivisen kassavirran avulla sekä oman liiketoiminnan kautta. Jotta edellämainitut keinot mahdollistaisivat sinulle taloudellisen riippumattomuuden, vaativat ne usein pohjalle jonkin verran omaa pääomaa. Varmaa on kuitenkin se, että jokaiselle löytyy sopiva tapa lähteä luomaan passiivisen tulon lähdettä ja se itselle sopivin tapa on löydettävä itse.

usko itseesi

Suosittelen kaikille asiaan syvemmin tutustumista ja paras tapa siihen on mm. kirjallisuus, blogit, kurssit ja valmennukset. Senhän jo tiedämme, että lopputulos on usein parempi silloin, kun tiedämme mitä teemme. Keinoja passiivisen tulon hankintaan on lukuisia ja niitä vertaillessa kannattaa pohtia omia vahvuuksia; oletko hyvä kirjoittamaan – aloita blogi. Oletko jonkin alan ammattilainen – myy osaamistasi muille esim. verkkovalmennuksella tai vaikkapa e-kirjalla. Kaipaatko ympärillesi tiimiä ja olet sosiaalinen joko tosielämässä tai somessa – ala rakentamaan bisnestä verkostomarkkinoinnin avulla. Kiinnostaako sinua asuntosijoittaminen – ryhdy asuntosijoittajaksi.

Mikä tärkeintä, kaikki on mahdollista, myös sinulle. Helpoiten onnistut silloin, kun kiinnostuksesi asiaa kohtaan on aito ja sydämen palo suuri. Silloin tekeminen ei tunnu työltä, vaan kivalta harrastukselta; se on passiivista tuloa parhaimmillaan.

“If you don’t find a way to make money while you sleep, you will work until you die.”
– Warren Buffett.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €