Simppelit säästövinkit

Jokaisella meistä olisi hyvä olla rahaa säästössä. Hektisen perhearjen ympärillä voi säästäminen kuitenkin muodostua ongelmaksi, kun aikaa miettiä ja punnita saattaa olla vähän. Säästövinkin käytettyjen vaatteiden & tarvikkeiden suosimisesta jokainen tietääkin – nyt on siis muunlaisten säästövinkkien vuoro.

Somen selailun sijaan vertaile ruokakassien hintoja

Aivan varmasti meillä jokaisella on päivässä se 5-10 minuuttinen, jolloin tsekataan, mitä somessa on tapahtunut. Tämä aika kannattaa kuitenkin aika ajoin käyttää ruokakassien hintavertailuun. Muutaman kuukauden välein tehdään vertailuja eri ruokakauppojen välillä ja nämä vertailut ovat osoittaneet, että samansisältöisessä ruokakassissa voi säästää kymmeniä euroja vain käymällä toisessa kaupassa sen oman lähikaupan sijaan.

Ruokaan liittyviä muita jo ehkä kuluneitakin säästövinkkejä on iänikuisesti ollut: älä mene nälkäisenä kauppaan, noudata tarkkaa ostoslistaa & osta ruokaa useammalle päivälle.

Käytä mikrokuituliinoja talouspaperin sijaan

Paketti mikrokuituliinoja maksaa 2-5€ ja liinat kestävät 60 asteen konepesun. Pidä mikrokuituliinoja ”lähellä” (kuten pitäisit talouspaperiakin) ja käytä niitä kuten käyttäisit talouspaperia. Itselläni on keittiön pöydällä 3 eri väristä liinaa – yksi lattian pyyhkimistä varten, yksi vauvan kasvojen/käsien pikaiseen pyyhkimiseen ja yksi muille kuin lattiapinnoille.

Voit muutenkin korvata kaiken kertakäyttöisen taloustavaran kestotavaralla. Nykyään on saatavilla mm. kestovanulappuja, kestovanupuikkoja..

Jos käyt töissä, tee lounaseväät aina kun mahdollista

Säästö on huomattava jo kuukausitasolla, jos teet itsellesi eväät töihin sen sijaan, että kävisit lounasravintolassa syömässä buffetista. Monesti buffet -lounas maksaa n. 9-13€ ja keskimäärin kotona tehty, vastaava annos ruokaa jää maksamaan 2-4€/annos. Joudut tietysti käyttämään aikaasi edellisenä iltana ruuanlaittoon, mutta monet laatikko- ja keittoruoat valmistuvat helposti, nopeasti ja vieläpä edullisesti.

arjen säästövinkit

Jos olet keskittänyt ostoksesi S-ryhmään, käy kaupassa mahdollisimman myöhään

Nykypäivänä S-ryhmä on tehostanut ns. päiväystuotteiden myyntiä (ja hävikin vähentämistä) lisäalennuksella jos jo valmiiksi -30% alennuksella olevat tuotteet ostetaan kaupan viimeisen aukiolotunnin aikana. Jos siis vain mahdollista, käy S-ryhmän kaupoissa vasta kun tämä lisäalennus astuu voimaan. Varsinkin jos teillä syödään lihaa, kannattaa lihapäiväystuotteet laittaa pakkaseen ja käyttää kun tarve.

Mikrosäästäminen – huomaamatonta ja helppoa

Monet pankit ovat ottaneet käyttöön ns. mikrosäästämisen, eli jokaisesta kortilla tehdystä ostoksesta siirtyy joko tietty euromäärä tai pyöristys seuraavaan euroon säästötilille. Aluksi sinusta saattaa tuntua hölmöltä laittaa säästöön 5-95snt per ostos, mutta moni on mikrosäästämisen avulla huomannut ostelevansa aivan liian usein – jonain päivänä säästöön onkin saattanut jo siirtyä lähemmäs kymmenen euroa!

Hyödynnä ilmaiset etuohjelmat

Moni yritys tarjoaa kanta-asiakkailleen etuohjelmia, joista todella on rahallista hyötyä. Esimerkiksi TallinkSiljan ClubOne -jäsenyys on risteilyistä tykkääville hyvä, koska jäsenyys on ilmainen ja niin matka kuin ostokset laivalla kerryttävät pisteitä. Pisteillä voit ostaa risteilyitä tai korottaa hyttiluokkaasi. Lisäksi pisteitä voi siirtää jäseneltä toiselle, joten jos joku tuttavistasi ei tarvitse pisteitään, voit pyytää häntä siirtämään pisteesi sinulle.

Jo yllämainitulla S-ryhmällä on oiva ”etuohjelma” – jos keskität pankkiasiasi S-ryhmään ja maksat S-kaupoissa S-pankkikortilla, saat bonusten lisäksi maksutapaetua. Jos vielä tankkaat ABC-asemilla, saat tankkausbonusta.

Vaippaperheissä tuttu etuohjelma on Liberokerho. Jokaisesta vaippapaketista löytyy koodi, joka muuntuu Liberon sivuilla pisteiksi ja pisteillä saat ostettua Liberon pistekaupasta monia erilaisia tuotteita (kuten vaatteita ja tutteja).

perheen säästövinkit

Jos kuulut ammattiliittoon, kannattaa tarkastaa ammattiliiton tarjoamat edut

Mm. PAM on jo useampana vuotena tarjonnut ”Cityshoppari” -kortin jäsenilleen ilmaiseksi. Kortti sisältää kertaluontoisia sekä jatkuvia etuja – tosin lähinnä pääkaupunkiseudun yrityksiin, mutta kuitenkin.

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten liitto tarjoaa joka kesä jäsenilleen lippuja huvipuistoihin todella edulliseen hintaan.

Monesti ammattiliitoilla on myös yhteistyötä vakuutusyhtiöiden kanssa ja saatat saada vakuutuksistasi alennusta,kun ilmoitat kuuluvasi tiettyyn ammattiliittoon. Kannattaa siis tarkistaa, ettei liittosi edut ole jääneet käyttämättä!

Hyödynnä alennusmyyntejä oikein

Moni ajattelee, että joulun välipäivillä on vuoden parhaimmat alennusmyynnit. Näin ei kuitenkaan ole kaikkien tuotteiden kohdalla. Joulun sesonkituotteet, kuten jouluvalot ja kuusen koristeet ovat luonnollisesti parhaimmassa alennuksessa joulun jälkeen, mutta oikeastaan kaikki muu tavara on vielä täysin myytävissä pitkin vuotta. Isoimmat tavaratalot tietävät kuitenkin jouluna tapahtuvan paljon myyntiä, joten he tyhjentävät varastonsa ”Mid Season Salessa” 1-2kk ennen joulua saadakseen varastot täyteen jouluksi. Tämä ”Mid Season Sale” on siis se oikea aika asioida tavarataloissa ja vaateliikkeissä. Black Friday & Cyber Monday ovat tämän alennusmyynnin ”lopussa”.

Jasmin Kylliäinen
Artikkelin on kirjoittanut Jasmin Kylliäinen.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €