Sitoudu vaurastumiseen ja onnistut!

Miten ajattelet sanaa sitoutuminen? Kuinka kuvailisit sen merkitystä tai mikä on sitoutumisen määritelmä sinun mielestäsi? Hei, mä olen kuullut tämän ainakin muutamaan otteeseen valmentajani Sannan hyvin sanoittamana. Ja tokihan mielessä pyörii erilaisia ajatuksia omista kokemuksista ja ajatuksista – mikä on sitoutumista ja miten sitä voisi kuvailla. Sitoutumiselle on monia eri määritelmiä, mutta tässä tietysti keskitymme siihen, miten sitoudumme vaurastumiseen.

Kirjoitin aiemmin verkostoitumisesta ja sen merkityksestä nykypäivänä – käy lukemassa ajatuksiani verkostoitumisesta tästä!

Sitoutumisen määritelmä

Minä ajattelen sitoutumisen olevan esimerkiksi sitä, että kun ryhdyn jotakin asiaa tekemään, teen sen alusta loppuun, tulipa vastaan mitä tahansa. Kuten sanakirjakin kertoo, sitoutuminen on lupautumista johonkin. Sitoutunut ihminen mieltää oman etunsa yhteneväiseksi tai samaksi jonkin laajemman kokonaisuuden edun kanssa. Tutkimuksen mukaan projektiin sitoutuminen on yleensä positiivinen ilmiö. Kukapa toisaalta haluaisi sitoutua, jos asia/aihe ei edes kiinnosta tai inspiroi sinua. Johonkin projektiin sitoutuminen tarkoittaa osallistumista ja kovan työn tekemistä projektin eteen. Yleensä sitoutuminen liittyy johonkin tavoitteeseen, mitä et voi saavuttaa helpolla. Kun siis sitoudut, joudut todella tekemään töitä päämääräsi eteen, saavuttaaksesi tavoitteen ja saadaksesi projektin valmiiksi. Sitoutuminen vaikuttaa aina menestymiseen.

Sitoutumiseen liittyvät tunteet. Tunne vie meitä usein helpommin kohti tavoitteita, mutta se voi olla myös esteenä. Esimerkiksi jos sinulla on vahva tunne mukana ajatuksessa ja mietit todella, miksi haluat vaurastua. Tunne vahvistaa ajatuksiasi ja auttaa sinua toimimaan, tekemään asioita konkreettisesti tavoitteidesi eteen. Sitoutumista voivat myös estää monet eri asiat, esimerkiksi voit olla epävarma kyvyistäsi, et usko tarpeeksi itseesi, ihmiset ympärillä latistavat innostustasi, tarvitset enemmän tukea, tavoitteesi ovat liian korkeat, sinulla on etenemistäsi estäviä uskomuksia ja niin edelleen. Näitä kaikkia on hyvä käydä läpi ja pohtia jo heti alkuun, mutta toki myös vaurastumisen matkan varrella.

Vaurastuminen

Kun olet aidosti sitoutunut vaurastumiseen

Sitoutuaksesi vaurastumiseen, sen on kuuluttava sinun omiin arvoihisi. Lisäksi sinun on uskottava siihen mitä teet, omiin tavoitteisiin ja unelmiin, joita kohti kuljet askel kerrallaan. Kun sinulla on vahva unelma vaurastumisesta, tiedät tarkalleen päämäärän, jota kohti tahdot kulkea. Sinun ei tarvitse tietää kaikkea siitä, miten saavutat päämääräsi, mutta sinun tulisi tietää kuitenkin vastaus kysymykseen miksi – miksi haluat vaurastua? Mikä on se asia, joka saa sinut tuntemaan niin vahvoja tunteita, että et epäile hetkeäkään tavoitteidesi saavuttamista, vaan uskot siihen lujasti ja haluat tehdä kaikkesi onnistuaksesi?

Tavoitteet kannattaa suunnitella juuri sinun näköisiksi ja sinulle sopiviksi, jotta niitä kohti on helppo kulkea. Et saa kuitenkaan päästää itseäsi liian helpolla – muista, että vaurastuminen ja siihen sitoutuminen vaatii työtä. Ahkeraa ja aktiivista työtä. Kun tavoitteet ovat sopivat, saavutat niitä ja saat näin onnistumisen tunteita. Ne vievät sinua ikään kuin automaattisesti eteenpäin. Muista pitää huomiosi niissä pienissäkin asioissa, mitä saavutat ja muista olla kiitollinen. Älä keskity siihen, mitä et ole saavuttanut. Onnistuminen lisää positiivisuutta ja nämä molemmat ylläpitävät hyvää energiaa, mitä tarvitset. Ihmiset, jotka kannustavat ja ajattelevat vaurastumisesta samalla tavoin, auttavat myös sinua sitoutumaan. Pyri siis ympäröimään sellaisilla ihmisillä itsesi. Uskomukset ovat usein, lähes jokaisella, estämässä vaurastumista. Käy niitä läpi ja raivaa vaurastumisen tietäsi puhtaaksi.

Sitoutuminen on sitä, että teet asioita päämääräsi eteen vielä senkin jälkeen, kun innostus ja tunteet siitä ovat menneet ohitse. Voisi ajatella esimerkiksi liikuntaa, joka minullekin on hyvin tuttua. Olen liikkunut jo vuosia – käynyt lenkillä, kuntosalilla, erilaisissa kuntopiireissä, tanssiharrastuksissa jne. Minulle se vain kolahti joskus ja jäin siihen koukkuun, se mahtava tunne aina liikunnan jälkeen, söi paikkansa minussa. Vaikka toisinaan tuntuu, etten millään jaksaisi, ei haluaisi lähteä yksin, kun ei ole kaveria matkaan, niin kaikesta huolimatta haluan kokea sen mahtavan fiiliksen, liikkumisen ilon ja hyvän olon, kun voin ja jaksan paremmin silloin, kun liikun. Tällöin menen ja liikun vaikka se tuntuisi vastenmieliseltäkin. Haluan pysyä kunnossa ja jaksaa paremmin. On myös ihanaa, kun näkee niitä samanhenkisiä ihmisiä, jotka kokevat samoja tuntemuksia ja tunteita – liikunnan ilon. Uskon, että tämä on sitoutumista. Olen myös liikkumisieni aikana nähnyt paljon ihmisiä, jotka ovat tavallisimmin joulun ja kesäloman jälkeen päättäneet aloittaa liikkumisen sekä laatineet tavoitteet, mutta ei aikaakaan, kun heitä ei enää näy liikuntaryhmissä. Tällöin he eivät ole tosissaan sitoutuneet tekemiseen, innostus on hävinnyt ja tunne mennyt ohitse.

Mitä vaurastuminen on

Käännä pettymys voimaksi

Myös vaurastuminen vaatii sitoutumista! Mikäli haluat saavuttaa tuloksia, on sinun määrätietoisesti tehtävä töitä sen eteen. Vaurastumisen matkalla, sinulla on hyvä olla suunnitelma ja tavoitteita, jotta sinun on helpompi sitoutua askeleisiin, jotka vievät sinua eteenpäin. Näin pysyt aktiivisena. Muista ylläpitää kiinnostus aiheeseen! Vaikka välillä tuntuu toivottomalle, olet väsynyt ja kiireinen, saatat ajatella, että jos minä sitten taas, kunhan ehdin ja jaksan. Tällöin et todennäköisesti ole sitoutunut saavuttamaan tavoitteitasi.

Onneksi meillä on jokainen uusi päivä, uusi mahdollisuus sitoutua todella siihen mitä haluamme ja mihin pyrimme. Jokaisella on mahdollisuus sitoutua vaurastumiseen ja vaurastua, sillä sitähän me oikeasti haluamme. Ellet ensimmäisellä kerralla sitoudu kunnolla ja epäonnistut, älä kuitenkaan lannistu ja luovuta. Ole pettynyt itseesi ja saamattomuuteesi, mutta ole tällöin niin pettynyt, että se on se syy, joka tekee muutoksen sinussa. Seuraavaksi teet ne asiat, jotka olet aikonut ja itsellesi luvannut, pysyt tavoitteissasi – teet, pyydät tarvittaessa apua ja teet vielä enemmän töitä sen eteen, että vaurastut sekä saavutat tavoitteesi. Eihän itseään kannata pettää, et haluaisi sitä toistenkaan sinulle tekevän.

Minä haluan vaurastua ja saavuttaa taloudellisen vapauden! Matkani on alkanut ja lähtökohdistani pääset lukemaan tästä.

Pirjo Ruhkala
Artikkelin on kirjoittanut Pirjo Ruhkala.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €