Tie vapauteen – itsekuri

Jos haluat elämässä vaurastua, menestyä tai ylipäätään saavuttaa unelmiasi, vaatii se meiltä kurinalaisuutta ja erityisesti itsekuria.

Kannattaa muistaa, että unelmat ilman tavoitteita ovat vain unelmia. Kannattaa asettaa itselleen vuosittaisia tavoitteita, kuukausittaisia tavoitteita ja myös ihan päivittäisiä pienempiä tavoitteita, MUTTA ymmärrä, että saavuttaaksesi tavoitteesi, sinulla pitää olla itsekuria. Oikeastaan itsekuria ja johdonmukaisuutta, mutta nyt keskitytään ymmärtämään itsekurin tärkeys.

Tällä hetkellä arvometalleihin sijoittaminen on nostanut päätään ja uutisissakin lukee, kuinka kulta on loppumaisillaan kultaliikkeistä. Miksi arvometalleihin sijoittaminen on tällaisessa maailmantilanteessa järkevää? Lue tästä!

Mitä itsekuri oikeastaan tarkoittaa?

Itsekuri tarkoittaa oman käytöksen hallitsemista ja määrätietoista tekemistä omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Kun haluaa vaurastua, on pystyttävä lykkäämään niitä hetkellisiä nautintoja niin sanotusti sen korkeamman päämäärän vuoksi. Tässäkään ei tarvitse ihan äärimmäisyyksiin mennä, mutta ihan käytännön esimerkkinä voisi olla kaupassa käynti. Jätät sieltä ne herkut ostamatta, vaikka kuinka tekisi mieli ja mieluummin budjetoit rahat suurempaa päämäärää varten, esimerkiksi sijoitusasunnon käsirahaan tarkoitettua kassaa varten. Tai omalla kohdalla toimiva esimerkki on, että kun on tulossa juhlat ja jälleen kerran sieltä vaatevuoresta ei muka löydy mitä laittaisi yllensä, niin jätät sen turhan uuden vaatteen oston väliin ja budjetoit rahan viisaammin. Kaikilla meillä on haasteita tämän kanssa ja joskus olisi vain helpompi antaa olla, mutta harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa.

Millainen on vauras mindset

Minä miellän itsekurin hyvänä asiana – miellän sen rakkautena itseäni kohtaan, se auttaa minua tekemään parempia valintoja elämässäni ja sen avulla pääsen eteenpäin haluttuun suuntaan, oli sitten kyse vaurastumisesta tai vaikkapa terveydestä. Pitää osata ensin hallita omaa mieltään, että voi hallita muita asioita. On tärkeää tuntea olonsa hyväksi ja se, miten saa olonsa tuntumaan hyvältä, on tehdä joka päivä asiat parhaan kykynsä mukaan. Esimerkiksi jos pitää kirjoittaa kirje, teet elämäsi parhaan kirjeen. Tai jos pitää soittaa puhelu, soitat elämäsi parhaan puhelun. Kun teet asiat hyvin päivittäin, vaatii se pientä itsekuria. Ajan kuluessa se alkaa näkymään, ensin loistavina päivinä, sitten kuukausina, lopulta huippuvuosina. Pienet päivittäiset itsekurin auttamat päätökset ja teot todella vievät eteenpäin. Itsekunnioitus ja itsetunto paranee. Tästä saat voimaa nousta erilaisten olosuhteiden yläpuolelle. Vaikka muut kaatuisivat, sinä pysyt pystyssä.

Itsekuri ei ole päivänselvyys

Suurin osa ihmisistä ei ole valmiita tekemään sitä, mitä vaaditaan menestymisen eteen. Se, mikä saa unelmat muuttumaan todeksi tai on vähintäänkin vaikuttavin tekijä, on itsekuri. Se tarkoittaa valintoja mitä teet elämässäsi, pieniä valintoja mitä teet päivän mittaan ja valintoja, jotka nimenomaan ajavat sinun omaa parastasi. Vaatii itsekuria, että pääset oman ylpeytesi ja ylimielisyytesi yli myöntääksesi, että toisella olikin paremmat ajatukset. Vaatii myös kovaa itsekuria, että voit olla totaalisen rehellinen sekä muille että itsellesi, koska jokainen liioiteltu totuus vie meiltä uskottavuutta. Vaatii itsekuria nousta uudelleen, kun sydän on särkynyt tai olet menettänyt työsi.  Vaatii itsekuria hallita pään sisäisiä ääniä, pelkoja menestymisestä tai mistä tahansa meitä estävästä tekijästä. Itsekuria vaaditaan, kun tuntuu, että koko maailma lannistaa ja ympärillä olevat ihmiset saattavat vetää alaspäin. Mutta siitä huolimatta saat potkaistua itseäsi tekemään niitä asioita, jotka vievät eteenpäin kohti niitä tavoitteita, josta olet unelmoinut.

Ajanhallinta on hyvin suurelta osin kiinni siitä, miten hyvin aikataulutamme päivämme ja miten hyvä itsekuri meillä on sitä laadittua aikataulua noudattaa. Ne minuutitkin lasketaan ja niin helposti niistä hukatuista minuuteista päivässä tulee tunteja. Etenkin ajanhallinta nousee haasteellisemmaksi, kun perhekoko kasvaa ja aikasi on jaettava muiden kanssa. Ajanhallinta on erittäin tärkeää vaurastumisen matkalla, se miten käytät sinulle annetun ajan, on tärkeää – älä hukkaa sitä.

Mikäli et mielestäsi ole vielä riittävän itsekurin omaava ihminen, ei hätää, sillä itsekuria voi kehittää. Muista: se mihin fokusoit, kasvaa!

Lasten kanssa kotona vietetyt vuodet saivat minut miettimään, mitä minä todella haluan elämältäni – lisää minun rahatarinaani pääset lukemaan täältä.

Susanna Koskinen
Artikkelin on kirjoittanut Susanna Koskinen.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €