Tiukan budjetin säästövinkit

Miten he, jotka eivät tällä hetkellä pysty säästämään onnistuvat säästämään rahaa? Ja kuinka vain vähän rahaa säästävät voisivat säästää vielä vähän lisää? Tässä on kahdeksan parhainta säästövinkkiämme, kun budjetti on tiukka.

1. Löydä ne pienet säästöt, jotka muuntautuvat ajan saatossa suuremmiksi

Pidä tarkkaa kirjaa kuukauden menoistasi. Saatat yllättyä miten paljon käytät rahaa ulkona syömiseen tai heräteostoksiin. Yksi tapa on säästää kaikki laskut ja kuitit kuukauden ajalta ja luokitella ne esimerkiksi  ”hyödykkeet” ja ”päivittäistavarat”.

2. Vertaile kauppoja löytääksesi edullisimmat hinnat

Kun vertailet hintoja eri kauppojen välillä ennen ostamista, voit löytää halvempia hintoja pakollisiin ostoksiin, kuten ruokaan, matkalippuihin ja vakuutuksiin – jolloin sinulle jää enemmän rahaa säästettäväksi.

Bonusvinkki: Tee ostoslista ja pitäydy listassa kaupassa käydessäsi. Tämä auttaa sinua olemaan ostamatta tavaroita, joita et oikeasti tarvitse.

3. Rajoita rahankäyttöä lahjoihin

Budjetoi raha syntymäpäivälahjoja ja muita lahjoja – etenkin joululahjoja varten. Ystävät ja perheesi arvostavat varmasti muutamia hyvin valittuja lahjoja kuin useampaa ei-niin-harkittua lahjaa, jotka olet ostanut ostohuumassa.

4. Laita kaikki ylijäämä säästötilille.

Monille tämä voisi lisätä säästöjä 100 euroa vuodessa.

5. Pyydä pankkiasi tai luottoyhtiötäsi siirtämään varoja automaattisesti joka kuukausi käyttötililtäsi säästötilille.

Helpoin ja tehokkain tapa säästää on tehdä se automaattisesti. Jopa niin pieni kuin 10 tai 15 dollarin siirto kuukausittain auttaa. Loppujen lopuksi se tekee 120 tai 180 dollaria vuodessa.

6. Kerää puskuriraha välttääksesi ylimääräinen lainanotto yllättäviä menoja varten

”Hätäsäästöt” ovat usein paras pitää säästötilillä alhaisesta korosta huolimatta, koska pääset niihin silloin helposti käsiksi kun tarvitset rahoja. Muista pitää tilillä tarpeeksi rahaa, jotta se riittää myös kuukausittaisiin tilinhoitokuluihin (jos sellaisia tileiltäsi menee).

7. Vältä käyttämästä korkeakorkoisia luottokortteja ja pikavippejä

Pikavippien korot ovat yleensä 500% luokkaa ja luottokortinkin korko voi olla 25% korvilla. Voit säästää satoja, kenties tuhansia dollareita vuodessa kun maksat nämä korkeakorkoiset lainat heti pois.

8. Ole tarkkana verovähennysten kanssa

Monet matalan ja keskitulotason työntekijät eivät tiedä heille mahdollisista verovähennyksistä ja saattavat maksaa tarpeettoman korkeaa veroprosenttia välttyäkseen mätkyiltä. Verovähennyksiin voit kysyä apua myös suoraan verottajalta – heidän tehtävänsä on kertoa, mitä voit vähennyksiisi laittaa. Veroprosentti kannattaa tarkistuttaa useampaankin kertaan kesken vuotta, varsinkin jos palkkasi määrä vaihtelee – saatat antaa valtiolle muutaman satasen kuussa ilmaista lainaa vuoden ajaksi, jos maksat liian suurta veroa sen sijaan, että saisit nuo muutamat sataset säästöön (ja mahdollisesti sijoitettua kasvamaan entistä suuremmaksi).

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €