Tuoko yrittäjyys enemmän rahaa ja vapautta?

Yrittäjyys ja vapaus – kulkevatko ne käsi kädessä? Itse luulin niin noin viisi vuotta sitten, kun perustin yllättävästä päähänpistosta oman toiminimen ja menin vuokratuolille erääseen kampaamoon kosmetologiksi tekemään ripsienpidennyksiä ja kasvohoitoja. Muutama asia on muuttunut matkan varrella ja nykyään olen äärettömän ylpeä oman pienen kauneushoitolan omistaja.

Yrittäjyys on alusta asti ollut minulle valtavan antoisaa. Rakastan sitä, että saan itse päättää omat aikatauluni eikä minun tarvitse noudattaa toisen ihmisen tekemiä työvuoroja. Rakastan myös sitä, kun saan luoda jotain ihan ikiomaa. Pidän aivan valtavasti asiakkaistani ja olen tavattoman ylpeä siitä, että he viihtyvät hoitolassani ja pitävät työnjäljestäni. En vaihtaisi yrittäjyysvuosiani yhtään mihinkään.

Mutta onko yrittäjyys tuonut minulle vapautta?

Kyllä ja ei. Se on tottakai tuonut vapautta siinä mielessä, että voin valita olla silloin tällöin perjantain vapaalla, kunhan päätän sen riittävän ajoissa ja huolehdin, ettei lompakkoni säikähdä ylimääräistä vapaapäivää. Mutta jos vakituisella asiakkaallani sattuu olemaan kyseisenä perjantai-iltana juhlat ja hän huomaa viime tingassa tarvitsevansa sinne meikin sekä ripsienpidennykset, on aika suuri kynnys myydä hänelle juuri silloin eioota. Hups, sinne meni vapaapäivä…

Yrittäjyys on tuonut vapautta myös siinä mielessä, että en tunne olevani kahleissa. Olen luonteeltani sellainen, että minulle on tärkeää tehdä asiat omalla tavallani ja yrittäjänä todellakin tunnen voivani tehdä niin. Voin vaihtaa työpaikan sisustusta mieleisekseni, voin myös nostaa hintoja jos se on tarpeen sekä voin tehdä kaikki yritykseen liittyvät päätökset itse. Tehdyistä virheistä voin syyttää itseäni ja oppia niistä samalla sekä onnistumisista voin kiittää itseäni ja juhlia saavutuksiani. Tunnen myös, että minulla on vapaus päättää itsestäni ja omasta tulevaisuudestani.

Lisäksi olen laskenut tarkkaan, kuinka monta asiakasta minun täytyy tehdä viikossa ja millaista hintaa asiakkaideni on maksettava palveluistani, jotta saan kulut peitettyä mukavasti. On pidettävä huoli, että rahaa jää muuhunkin ja niitä extra-vapaapäiviä on oikeasti mahdollista pitää. Se on vaatinut sinnikkyyttä, sitoutumista ja isoa halua kehittyä, jotta pystyn ylpeänä pyytämään asiakkailtani haluamiani hintoja palveluistani ja SE on tuonut minulle vapautta!

Mutta voisiko vapautta olla vieläkin enemmän?

Sanotaan, että raha ei tuo onnea, mutta kyllä se vapautta tuo. Minulle vapaus on sitä, että ylimääräisen perjantaivapaan voi pitää täysin ongelmitta silloin tällöin. Minulle vapaus on myös sitä, että joskus on mahdollista olla pois töistä vaikkapa kokonainen kuukausi putkeen ilman, että rahan tulo katkeaa. Minulle vapaus on sitä, että voin viettää läheisteni kanssa niin paljon aikaa kuin haluan vaikka keskellä viikkoa. Uskonko, että tällainen vapaus on mahdollista?

Olen vakaasti sitä mieltä, että nykypäivänä on, vaikka itselleni se ei ehkä kirjaimellisesti vielä sitä olekaan. Uskon niin, koska passiivisten tulonlähteiden luominen on nykypäivänä helpompaa kuin koskaan eikä sijoittaminenkaan ole enää pelkkien salkku kädessä kulkevien pukumiesten hommaa. Luova mieli keksii kyllä keinot!

Mitä yrittäjyys on opettanut?

Yksi hienoimpia oivalluksia yrittäjyysvuosieni ajalta on ollut se, että meistä jokainen voi ohjata omaa tulevaisuuttaan. Se, missä pisteessä itse olen nyt, on seurausta omista valinnoistani ja päätöksistäni. Yrittäjyys on ollut ainakin minulle todella hyvä vaihtoehto ja suosittelen sitä kaikille: se on opettanut minulle terveen asenteen työntekoon ja rahaan sekä opettanut vastuuta omasta itsestäni ja tulevaisuudestani. Juuri nyt minua kiehtoo se, mitä kaikkea muuta yrittäjyys ja myös sijoittaminen voisi tarjota minulle ja voisiko se tarjota minulle oikeasti sitä todellista Vapautta?

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville