Vaurastuminen on muutakin kuin pelkkä paksu lompakko

Periaatteessa vaurastuminen on todella yksinkertaista. Sanotaan, että järjestä taloutesi niin, että se on ylijäämäinen. Eli toisin sanoen kuluta vähemmän kuin ansaitset. Helppoa eikö totta? No ei se vain aina ole, etenkään jos tulosi ovat pienet ja vaikkapa jo asumiskulusi saattavat syödä siitä suuren osan. Millä sitten ostaa itselle ja lapsille kaikkea kivaa? Pitäähän sitä saada elämäänsä muutakin, kuin vain maksaa pakollisia laskuja. Pitää tietysti. Tähän auttaa esimerkiksi oikeanlainen budjettimalli, josta olet varmasti täällä jo lukenut. Saattaa viedä aikaa ennen kuin saat kasaan suurempia summia millä ostaa se haluamasi hupi ja hauskanpito, mutta sitä kannattaa hetki odottaa. Se odotus palkitsee sinua nimittäin myöhemmin paljon suuremmin.

Kun onnistut saamaan taloutesi ylijäämäiseksi, sijoita korkoa korolle -periaatteella niin kauan, kunnes voit elää sijoitustesi tuotoilla unelma elämää. Tässä vaiheessa moni ajattelee, että ihan turhaa. Paljon helpompaa elää tässä ja nyt, käyttää se raha tässä ja nyt. Toki se voi olla niinkin, ja voit halutessasi valita tämän tien. Melko varmasti elämäsi ei kuitenkaan tule sitä lottovoittoa odotellessa paljoa muuttumaan vielä 10, 20 tai 30 vuoden kuluttuakaan – odottelet yhä lottovoittoa, parempaa työpaikkaa jne. Uskaltaisitko kuitenkin kokeilla toista tapaa vaurastua, näitä keinoja käyttäen mitä jo vauraat ihmiset ovat käyttäneet ja elävät unelmaelämäänsä?

Onko-raha-kaikki-kaikessa

Vaurastuminen on paljon muutakin kuin lopulta se paksu lompakko, eli paljon rahaa. Jotkut voivat ajatella, etteivät halua niin paljoa rahaa, mutta silti he haaveilevat matkustamisesta, ihanista vaatteista, kauniista kodista, pihasaunasta, mökistä missä voisi lomailla tai siitä, ettei jokainen arkiaamu tarvitsisi nousta töihin ja urakoida niska limassa töitä rahan eteen. Niin… Osa haaveilee opiskelemisesta – se vain ei tuota rahaa, pitäisi olla melkein samaan aikaan myös töissä. Osa pohtii haluavansa lapsia, mutta millä sitä sitten elää ja ne laskut maksaa, kun tulot tippuvat?

Raha ei ole kaikki kaikessa

Oikeastaan sen matkan aika, minkä odotat sijoitustesi kasvavan sitä korkoa, teet paljon töitä sen eteen, jotta saat talouden pysymään ylijäämäisenä, on myös sinun itsesi kehittymisen matka. Ja se on melko mahtavaa aikaa, jos vain niin haluat. Se ei ole pelkkää vuosien odottelua, milloin sitä rahaa tulee, vaan ehkä vielä rankempaa, tekemistä ja työskentelyä, itsesi kehittämistä. Vaurastuminen on haastavaa ja kehittävää, sellaisten asioiden tekemistä, joita suurin osa ystävistäsi ei tee. Joudut ehkä käymään lähipiirisi läpi, sillä kannustavat ja positiivisesti ajattelevat, avoimet ja sosiaaliset ihmiset tulevat olemaan sinulle enemmän tarpeen, kuin ne jotka aina vetävät sinua taaksepäin, löytävät negatiivisen ajattelutavan asioihin tai pyrkivät pysymään tavallisessa, totutussa tavassa kiinni. Oppiminen ja halu oppia, ovat myös oleellisia näiden vuosien aikana.

Lue täältä, kuinka ylläpitää vaurasta ajattelutapaa.

Ajattelutapojen muuttaminen ei aina ole helppoa ja se vaatii aikaa, mutta se kannattaa. Se on lähes pakollista, sillä vauraat ihmiset osaavat ajatella myös vauraalla tavalla. He uskovat vetovoiman lakiin. Oma asenteesi ja energiasi ovat tärkeitä. Samoin oman ja toisten arvon tunteminen, sekä arvostaminen tulevat varmasti vaurastumisen oppipolullasi vastaan. Opit ja kuulet uskomuksista, ”omituisesta höpöttäjästä sisälläsi”. Voisitko uskoa, että sisälläsi sellainen asuisi? Melko varmasti et, ja pidät siitä kertovia melko höpöttäjinä, silloin et ole itse valmis vaurastumaan. Kuunteleminen on muuten tärkeää, senkin tulet huomaamaan ja oppimaan.

Vaurastuminen on ikuinen matka

Kuten huomaat jo edellä mainituista asioista, vaurastuminen ei olekaan lopulta niin helppoa ja yksinkertaista, miltä sen toteutumisen kaava vaikkapa näyttää. Vaurastuminen on työtä, monenlaista työtä. Mutta se työ on sellaista, joka palkitsee sinua juuri niin paljon, tai jopa enemmän, mitä jaksat työskennellä sen eteen. Vaurastuminen palkitsee sinua onnellisuudella ja hyvinvoinnilla, antaa sinulle mahdollisuuksia toteuttaa niitä asioita mitä rakastat ja elää sellaista elämää mistä unelmoit. Lisäksi se antaa sinulle suurempia mahdollisuuksia auttaa myös muita. Ota rohkeasti ensimmäinen askeleesi omaan suuntaasi! Sinun ei tarvitse olla ainoastaan rikas, sillä vauras ihminen saa elämältään paljon enemmän.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €