Vaurastuminen on päätös

Vaurastuminen tarkoittaa minulle sitä, että kuljen kohti sitä hetkeä, jolloin olen vapaa valitsemaan mitä ja milloin teen. Vapautta tehdä työtä sydämestäni, en siitä pakosta, että siitä täytyy saada elanto. Ajattelen, että se on myös kokonaisvaltaista elämässä menestymistä; sitä, että teen asioita joita haluan tehdä, teen asioita joilla on minulle merkitystä, voin hyvin sekä henkisesti että fyysisesti ja siten voin nauttia elämästä.

Vaurastuminen on valinta ja päätös tehdä sellaisia ratkaisuja elämässä mitkä tukevat tavoitteeni saavuttamista. Se on myös erityisen paljon tapa ajatella vauraasti. Olen päättänyt tehdä vaurauteen ja vapauteen johtavia valintoja päivittäin ja säännöllisesti.

Valinnat vievät kohti vaurastumista

Vaurastuminen on valintoja ja päätös, jotka johtavat vauraaseen elämään. Vauras ajattelutapa näkee mahdollisuuksia ja tilaisuuksia jatkuvasti ympärillä. Näin on mahdollista luoda lisätulonlähteitä niin, ettei ole vain yhden tulonlähteen, kuten esimerkiksi palkkatulon varassa. Tarttumalla tilaisuuksiin ja uskomalla omiin mahdollisuuksiin pääsee vapauteen ja vaurauteen nopeammin.

Vauras ajattelutapa on myös kiitollisuutta ja sen näkemistä, mitä jo on. Se on runsauden tunne, että kaikkea on riittävästi ja rahaa on aina kaikkiin tarpeisiin. Ajatukset muovaa elämää ja sen takia kannattaa ajatella asioita, joita haluaa, ja tuntea tunteita, joissa on jo tavoittelemassaan tilanteessa. Vauras ajattelutapa on myös sitä, että uskot, että kaikki mitä haluat, on sinulle mahdollista. Esteenä on yleensä aina ihmisen mieli, joka väittää, ettei se ole mahdollista.

Vaurastuminen ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa

Vaikka vaurastuminen on iso päätös ja taustalla vaikuttava voima, se ei tarkoita sitä, ettei elämässäni olisi muuta. On harrastuksia, rakkaita ihmisiä, iloa, muiden auttamista, opiskelua ja päivätyö. Ja tottakai välillä myös niitä huonoja päiviä, kun mikään ei tunnu etenevän ja usko omiin mahdollisuuksiin on koetuksella. Mutta silloin on hyvä muistaa se, että kaikki menee ohi, huonotkin fiilikset. Mitä tahansa hyvää ja upeaa voi tapahtua minä päivänä hyvänsä.

Päätös sisältää myös ajatuksen sitoutumisesta. Sitoutumista siihen, että teen asioita jatkuvasti, jotka vievät minua tavoitetta kohti. Ei niin, että joka kerta kun tilille tulee rahaa, joudun erikseen miettimään, mitä niillä tekisin. Sijoittaisinko nyt vai vasta ensi kuussa, laittaisinko osan säästöön vai “nauttisinko” kesästä koko rahalla jne. Ja siinä olisi sitten “vaarana” lipsua hyvästä suunnitelmasta, jos niikseen sattuu. Koska olen päättänyt vaurastua, on palkkapäivänä helppo jakaa raha eri tileille budjettimallin mukaan: pakolliset kulut, taloudellinen vapaus, huvi- ja hauskanpito, opiskelu, puskuri/PSOV ja hyväntekeväisyys. Noudattamalla budjettimallia kaikki asiat tulee huomioitua ja joka kuukausi kuljen eteenpäin tavoitteeni suuntaan. Sitoutumalla noudattamaan esimerkiksi rahankäytössä budjettimallia päätöksessäni vaurastua on automaattisesti helpompi pysyä. Budjettimalli ei petä. Se ohjaa automaattisesti käyttämään rahaa vauraalla tavalla eli maksamalla ensin itselle ja sijoittamaan osan tuloista säännöllisesti.

Ennen kuin teet päätöksen, on hyvä pohtia, mikä sinua motivoi ja miksi haluat tehdä päätöksen ja sitoutua siihen. Motivaatio ei tule ihmiseen ulkoapäin, se pitää löytää sisältä, sillä muuten päätös ei tule kestämään.  Mikä sinua motivoi, että päätät sitoutua juuri valitsemaasi suuntaan? Motivoidutko jotakin kohti vai jostain poispäin? Esimerkiksi voit haaveilla paremmasta tulotasosta ja vaikka isommasta asunnosta ja nämä toimivat sinulle motivaattorina kohti parempaa. Vai alkaako vanha elämäntyyli ja vaikka huono rahallinen tilanne niin paljon kypsyttää, että haluat vain päästä tuosta kurjasta tilanteesta pois niin pian kuin mahdollista?

mita-rikastuminen-vaatii

Voiko päätöksenteko olla joskus vaikeaa ja mikä siitä tekee vaikeaa? Onko se esimerkiksi ympäristö vai kenties omat tavat, ajatukset ja asenteet? Uskon, että tunteet voivat tehdä päätöksenteosta välillä vaikeaa tai vaikeuttaa ainakin päätöksessä pysymistä. Tunteita kun riittää joka lähtöön ja jos annat tunteiden viedä, voi päätöksessä pysymisestä tulla vaikeaa. Siksi vaurastumiseen liittyviä tekoja kannattaa automatisoida niin paljon kuin mahdollista niin, että kun automaatio hoitaa homman ei siinä ole tunteilulle tilaa. Kuten alussa viittasin, että palkkapäivänä ei tarvitse miettiä mitä tällä kertaa tilillä olevilla rahoilla tekisi. Budjetointi = automaatio. 

Päätös tarkoittaa myös sitoutumista

Kun päätös on tehty, siihen sitoutuminen on tärkeää tavoitteen saavuttamiseksi. Sitoutuminen tarkoittaa sitä, että tavoitteeseen pääsemiseksi asioita tehdään säännöllisesti ja pitkäjänteisesti. Vaurastumisen päätökseen sitoudutaan pitkäksi ajaksi, hyvin monella on tavoitteena turvata esimerkiksi oma eläke ja elää hyvää sekä täyttä elämää myös vanhemmilla päivillä. Lisäksi vauras tapa ajatella ja toimia onneksi tuntuu iskostuvan aika nopeasti arkipäivän toimintaan, joten vaikka vaurautta olisi jo saavutettu vauras ajattelutapa seuraa edelleen mukana. Ja hyvä niin.

Päätökseni vaurastua näkyy ihan arkipäivän elämässä. Minulla on esimerkiksi viikkobudjetti ruokaan ja olen pysynyt siinä hyvin. Otan aina töihin mukaan omat eväät, lounaan ja välipalan. Vain harvoin joudun käymään kaupassa kesken päivän “ostamassa nopeasti jotain syötävää”, sillä näihin nopeisiin ruokiin menee aina enemmän rahaa. Mutta silloin, kun näin käy, sekin on ihan ok, koska tiedän että suurimman osan ajasta pysyn budjetissani.

Entäs muut ostokset ja huvittelut? Koska minulla on rahaa budjetoituna huviin ja hauskanpitoon, on suorastaan vapauttavaa silloin, kun haluaa ostaa jotain spesiaalia ja sen voi hyvillä mielin tehdä siihen varatuista rahoista. Eikä niin, että ostaa jotain ja sitten katuu ja miettii, että ei varmaan olisi pitänyt ostaa tai etten ole ansainnut mitään hemmottelua! Yleensäkin ajatusmalli on muuttunut niin, että ostelen mahdollisimman vähän mitään turhaa, mutta sitten, kun ostan jotain haluamaani tai tarvitsemaani, niin teen sen hyvillä mielin!

Kun vaurastuminen on tavalla tai toisella koko ajan vähintäänkin alitajunnassa uutena ohjelmointina, asioita näkee ja havainnoi eri tavalla kuin ennen. Näen erilaisia mahdollisuuksia tehdä rahaa ja olen myös valmis tekemään töitä sen eteen. Olen sitoutunut opiskelemaan lisää rahaan ja sijoittamiseen liittyvistä asioista.

Ainoastaan ajattelemalla muutosta ei tapahdu, vaan toiminta on se, mikä johtaa tuloksiin. Omalla luovuudella ja tarttumalla mahdollisuuksiin olen luonut lisätulon lähteitä ja esimerkiksi heinäkuussa olen saanut affiliate -tuloja noin 130€ ja muita lisätuloja yli 500€. Ja tämä on vasta alkua… Jännä nähdä missä tilanteessa olen esimerkiksi vuoden päästä?!

Päätös on päätös ja toiminta vie sinut sinne, minne olet matkalla. Ilman toimintaa mitään ei tapahdu. Ajatus vaurastumisesta johtaa tunteeseen, että kyllä sinä voit tehdä sen ja tunne johtaa toimintaan, jolla saat tuloksia.  Kun saat tuloksia, se motivoi sinua jatkamaan eteenpäin. Onnistumiset johtaa hyvään fiilikseen, että teet oikeita asioita ja näin vaurastumiseen johtava hyvän kierre on valmis.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €