Verkostomarkkinointi – yksi silta taloudelliseen vapauteen

Verkostomarkkinointi tunnetaan monitasomarkkinointina tai suorajakelujärjestelmänä. Verkostomarkkinointiyritys markkinoi tuotteita ja/tai palveluja loppukuluttajille monitasoisen myyntiorganisaation kautta. Jos haluat tehdä liiketoimintaa, mutta sinulla ei ole omaa liikeideaa tai haluat jo toimivan ja olemassa olevan järjestelmän – tämä vaihtoehto on oiva tapa saada lisätuloja sekä niitä passiivisia tuloja.

Aina kun uusia yritysjärjestelmiä luodaan – saavat ne osakseen ennakkoluuloja. Näin tapahtui kun ensimmäiset Franchise-yritykset tulivat ja tämän jälkeen sama myös verkostomarkkinointiyrityksille. Joten kannattaa ensin tutustua näihin yrityksiin, jolloin voi nähdä, miten nerokkaita järjestelmiä ne loppupeleissä ovat. Niiden palkkiojärjestelmä voi olla mutkikas, mutta samalla motivoiva ja palkitseva.

Verkostomarkkinointia tehdään usein yrittäjänä, mutta miten voit saavuttaa yrittäjän mindsetin? Lue lisää täältä.

Verkostomarkkinointi antaa paljon mahdollisuuksia

Verkostomarkkinointiin on helppo lähteä mukaan, koska niin suurta riskiä ei ole, kuten oman liiketoiminnan eli oman yrityksen perustamisessa. Jos olet haaveillut yrittäjyydestä, niin tässä on sinulle mahdollisuus aloittaa ja saada kokemusta samalla yrittäjyydestä. Verkostomarkkinointi on liiketoimintaa siinä missä muutkin yritysmuodot. Sillä saat aina valmiit tavat toimia ja tukea liiketoimintasi kehittämiseen. Tällöin ei tarvitse itse keksiä liikeideaa, vaan saat valmiina liiketoimintapaketin, jolla pääset alkuun.

Lisäksi et tarvitse omaa varastoa (tai hyvin pienen sellaisen), henkilökuntaa tai liiketiloja. Usein maksat liiketoimintapaketin eli niin sanotun aloituspaketin, jolla pääset alkuun. Usein tämänkin maksun voi tehdä myös työllä eli ei tarvita varsinaista rahaa aloitukseen. Verkostomarkkinointia voit harjoittaa joko pää- tai sivutoimisesti melkein missä tahansa. Ja mikä parasta – luot suhteita uusiin, samanhenkisiin ihmisiin.

Miten aloittaa verkostomarkkinointi?

Ja miksi maksat liiketoimintapaketista? Verkostomarkkinointiohjelmat huolehtivat esimerkiksi paperitöistä, tilausten käsittelystä, jakelusta, kirjanpidosta ja seurannasta. Liiketoiminnan harjoittaja voi silloin keskittyä täysin oman toimintansa luomiseen ja tulojen kasvattamiseen.

Verotus

Jos teet verkostomarkkinointia yksityishenkilönä, niin ilmoita siihen liittyvät luvut henkilökohtaisessa veroilmoituksessasi. Jos sinulla on yritys, niin verotus menee yritysmuotosi mukaisesti. Muista tällöin huolehtia esimerkiksi ennakko- ja arvonlisäverojen maksamisesta. Lisäksi sivutoimisenakin yrittäjänä sinun tulee huolehtia yrittäjäneläkkeestä eli YEL-vakuutuksesta, jos vain täytät ehdot, jotka koskettavat työtuloja ja yrityksen kestoon liittyviä seikkoja. Päätoimisena yrittäjänä YEL-vakuutus tulee ottaa käytännössä aina.

Voiko verkostomarkkinointia tekemällä rikastua?

Varmasti voidaan sanoa, että niin verkostomarkkinoinnissa kuin muussakin liiketoiminnassa ei ihan hetkessä rikastuta. Se, miten nopeasti tulot kasvaa, riippuu hyvin paljon sinusta itsestäsi. Ja alkuun varmasti täytyy tehdä enemmän töitä ja vaaditaan sitoutuneisuutta. Verkostomarkkinoinnilla voit kasvattaa passiivisten tulojen määrää ja parantaa omaa taloudellista tilannettasi, kun vielä samalla harjoittelet siinä sivussa ammattisijoittajaksi. Muista, että verkostomarkkinointiyrityksessä menestyminen vaatii pitkäaikaista sitoutumista.

Tuntuuko sinusta, että myyminen ei ole sinun juttusi? Lue vinkkimme, miten opit rakastamaan myyntiä täältä.

Voisiko verkostomarkkinointi olla sinua varten?

Haluaisitko löytää vapauden tehdä töitä ihan mistä vaan? Mitä jos saavutat hyvät ansiot, mutta sinun ei tarvitsisi raataa pitkiä päiviä vuodesta toiseen? Tai huomaat, että oma työsi ei ole edes “työtä” vaan intohimo, joka vie sinua eteenpäin? Ja samalla voit itse sijoittamalla jo vauraustua!

Toki verkostomarkkinointi ei sovi kaikille – mutta uskon, että jos tuntee itsessään “yrittäjähenkisyyttä” ja olet ennakkoluuloton sekä positiivinen ihminen – tämä voi olla sinua varten. Tämä ei myöskään sovi ihmisille, jotka ovat riippuvaisia muiden ihmisten mielipiteistä tai elävät miellyttäen muiden ihanteita. Tässä jos jossain omat rahauskomukset tulevat pinnalle ja niiden kanssa täytyy monesti tehdä töitä.

Joka tapauksessa toimit yrittäjänä siinä missä muutkin ja sitkeällä sekä pitkäjänteisellä työllä voit saavuttaa isotkin tulot. Ja mikä bonuksena, monissa verkostomarkkinointiyrityksissä voit tehdä liiketoimintaa oman maasi ulkopuolelle, eli laajentaa toimintaa muihinkin maihin.

Ja ennen kaikkea tämä on oiva tapa saada lisätuloja ja aloittaa vaikka kun olet lapsen kanssa kotona. Teet lisätuloja pääosin verkossa – etkä aina tarvitse edes omaa varastoa. Aloitukseen tarvitaan ehkä pieni summa rahaa ja monesti on vielä mahdollisuus aloittaa ilman aloituskuluja. Ja muista, että tätä ei tarvitse tehdä yksin. Olet osana isoa tiimiä, jossa kaikki haluavat auttaa toisiaan menestymään. Samalla pääset mukaan koulutuksiin, jotka auttavat sinua eteenpäin.

Verkostomarkkinoinnin hyödyt ja haitat

Oma matkani vauraustumiseen

Minulla on unelmana auttaa muita ihmisiä vaurastumaan ja kannustamaan tekemään niitä asioita, jotka kutsuvat ja vievät eteenpäin. Ihan ensimmäisenä opin tässä liiketoiminnassa, että ei saa pelätä torjutuksi tulemista. Ja toinen minkä olen oppinut ja opettelen vieläkin, etten ajattele aina mitä muut ajattelevat minusta. Verkostomarkkinoinnissa voin tavata ihmisiä ja oppia heiltä paljon uutta ja voin myös itse oppia johtamaan muita ihmisiä.

Kannattaa muistaa vaurastumisen matkalla, ettei tärkeintä ole mitä teet, vaan millaiseksi sinun on tultava menestyäksesi. Itse näen verkostomarkkinoinnin hyvänä tulonlähteenä oman yksityisen liiketoimintani tueksi. Verkostomarkkinointi on varmasti tulevaisuudessa yksi suosituimmista tavoista tehdä rahaa. Jopa Robert Kiyosaki liputtaa tämän järjestelmän puolesta.

Tulevaisuudessa tavoitteenani on joka tapauksessa useampi tulonlähde. Ja tavoitteena etenkin passiiviset tulonlähteet. Kun verkostomarkkinointia tekee riittävän kauan, niin osa palkasta tulee myös passiivisena tulona. Ja tiedän, että tämän kanssa saa tehdä paljon töitä. Mutta haasteet on tehty voitettaviksi eikä mikään tulo tule ilman työtä.

Tällä tavalla olen taas ottanut yhden askeleen omalla vaurastumisen matkallani. Sijoittanut liiketoimintaan, jonka tiedän auttavan minua tavoitteissani. Uskon, että tässäkin rohkeus ja luovuus palkitaan. Jos haluat menestyä ja kasvaa ihmisenä – verkostomarkkinointi tarjoaa tähän oivalliset puitteet. Tulen kertomaan vielä lisää omia kokemuksiani ja matkaani nykyisessä verkostomarkkinointiyrityksessä.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €