Viisi toimivaa säästöstrategiaa

1. Säästä automaattisesti

Tee kuukausittainen säästö automaattisiirrolla palkastasi. Mieluiten heti, kun palkka on sinulle maksettu. Mitä et näe, et mahdollisesti kaipaakaan. Nämä säästöt ovat hätätilanteita, kodin ostoa, koulua tai jopa eläkettä varten. Kaikissa pankeissa voit tehdä automaattisen kuukausisäästösopimuksen, jolloin raha siirtyy automaattisesti käyttötililtäsi säästötilille.

2. Säästä hätätilanteita varten

Suurin ero taloudellisesti paikallaan pysyvien ja taloudellisesti kamppailevien välillä on ns. puskuritilin (tili hätätilanteita varten) ylläpitäminen. Itse asiassa, pienituloiset perheet, joilla on vähintään 500 dollaria puskuritilillä pärjäävät taloudellisesti paremmin kuin keskituloiset perheet, jotka eivät ole säästäneet itselleen puskuria. Ilman puskuritiliä, saatat joutua turvautumaan korkeakorkoiseen luottokorttiin tai pikavippiin. Pikavippi saattaa heikentää maksukykyäsi, jolloin et onnistu myöskään säästämään. Aloita pienestä tavoitteesta puskurin suhteen, esim. 500 dollaria.

3. Maksa pois suurikuluiset lainat

Paras sijoitus monelle velalliselle on maksaa pois kulutusluotot, joissa on kaksinumeroinen korko. Esimerkiksi jos sinulla on luottokortilla 3 000 dollaria velkaa 19,8% korolla ja maksat vain minimilyhennyksen (2%), vie se sinulta 39 vuotta saada kortti maksetuksi. Pelkkiä korkokuluja maksat yli 10 000 dollaria.

4. Säästä eläkettä varten

Vain muutama ihminen rikastuu pelkällä palkalla. Vauraus rakennetaan johdonmukaisesti säästämällä ja ansaitsemalla yhdyskorkoa tai koron korkoa useiden vuosien ajan. Säästämällä jo nyt eläkettä varten varmistat, että sinulla on tarpeeksi rahaa mukavaan elämäntyyliin kun eläköidyt kokonaan tai vähennät työntekoa. Ja mitä aiemmin aloitat sen parempi – ensimmäisestä palkastasi lähtien on paras, kun aika on vielä puolellasi. Säästäminen eläkettä varten on kuitenkin tärkeää missä iässä tahansa eikä koskaan ole liian myöhäistä aloittaa. Saatat pystyä säästämään eläkettä varten työpaikkasi tarjoaman eläkesäästötilin avulla tai voit perustaa eläkesäästötilin itse.

5. Tee suunnitelma

He, joilla on säästösuunnitelma onnistuvat säästämään menestyksekkäämmin kuin ilman suunnitelmaa säästävät. Tässä ”America Saves” astuu kuvioihin. America Saves -sivusto auttaa sinua saavuttamaan säästämisen ja velan vähentämisen tavoitteesi kun itse sitoudut ”America Saves Pledge” -ohjelmaan. Yhdessä valitsemme tavoitteen ja kuukausittaisen säästösumman. Eikä se jää vain siihen. Pidämme motivaatiotasi yllä vinkeillä, neuvoilla ja muistutuksilla, jotka auttavat säästötavoitteessa. Ajattele meitä ikään kuin omana henkilökohtaisena tukijärjestelmänäsi.

Alkuperäinen artikkeli: https://americasaves.org/for-savers/make-a-plan-how-to-save-money/five-strategies-to-saving

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €