Vinkit tehokkaampaan opiskeluun – näin teet hyvän opiskelusuunnitelman

Opiskelu, uuden oppiminen, on minun intohimoni. Se, että voi oppia uusia asioita, jotka kasvattavat ihmisenä on aivan mahtavaa. Ja me suomalaiset olemme etuoikeutettuja oppimiseen. Meillä on aivan erityisen hyvä opetusjärjestelmä Suomessa ja kaikilla on mahdollista opiskella. Tämän minä olen hyödyntänyt monella tavalla ja ajattelin tässä avata sinulle, miten voit laatia itsellesi hyvän opiskelusuunnitelman.

Tästä pääset lukemaan, miten säästäjästä tulikin sijoittaja - se vaati niin opiskelua, kuin myös aikaakin!

Mitä, missä ja milloin? 

Mitä kannattaa lähteä opiskelemaan? Tietenkin sitä, mikä kiinnostaa ja sitä, mitä haluaa oppia lisää. Jos sinulla on intohimo jotakin asiaa kohtaan, niin se on yleensä se, mitä sinun kannattaa lähteä opiskelemaan lisää. Minulla on kaksi aihetta, jotka kiinnostavat minua - itsensä kehittäminen ja raha.

Missä haluat opiskella? Oletko lukutoukka ja haluat lukea kirjoja? Haluatko kuunnella podcasteja kiinnostuksen aiheesta? Haluatko katsoa videoita? Haluatko osallistua kursseihin verkossa tai osallistutko mieluummin johonkin seminaariin? Mikä on oppimistyyli, joka sinulle sopii? Minä olen suuri kirjojen ystävä, joten luen niitä. Mikään tunne ei ole niin hyvä, kuin uusi kirja, joka oikein houkuttelee avaamaan ja sukeltamaan tiedon maailmaan. Luen myös blogeja kiinnostavista aiheista. Nyt viimeisimmäksi minulle on avautunut podcastien maailma - ja ne ovat oikein mukavaa kuunneltavaa varsinkin, kun ajan autoa. En ole vielä löytänyt oikein YouTuben ja videoiden maailmaa, se ei ole minun juttuni. Tiedän jo ennestään, että opin parhaiten itse lukemalla tai kuuntelemalla. Kurssit - voi että, niistä minä tykkään ja niihin osallistun mielelläni. 

Milloin haluat opiskella? Haluatko varata opiskeluun kokonaisia päiviä vai teetkö pieniä opiskelutuokioita joka päivä? Minä aikataulutan yhden pidemmän jakson viikossa opiskeluun, yleensä se sijoittuu sinne viikonlopulle. Sitten kuuntelen autossa, jos yksin ajelen, podcasteja.

Yhdessä vai yksin?

Oletko kokeilut opiskella ystävien kanssa? Minulla on yhden ystävän kanssa menossa yksi itsensä kehittämisen kirja. Kirja sisältää myös tehtäviä. Tein tästä kirjasta lukuaikataulun, joka tarkoittaa sitä, että luemme noin yhden kappaleen per viikko ja teemme tehtävät. Sitten soitellaan aina toisillemme sunnuntaina tai maanantaina ja keskustellaan läpi tehtävät sekä mitä muita oivalluksia olemme saaneet kirjasta. Tämä on jännittävä tapa lähteä purkamaan tätä kirjaa ja ystävien kanssa on aina hauskempaa. Ja kun on ”tilivelvollinen” jollekin, niin asiat tulee myös tehtyä.

Missä voi opiskella sijoittamista

Mistä tietoa?

Kirjasto, mikä ihana keksintö! Käytämme aivan liian vähän kirjaston palveluita. Jos sinun kaupungissasi on oppilaitos, niin käy katsomassa mikä mahtava kirjakokoelma sieltä löytyy. Kirjastot pyrkivät tänä päivänä myös siihen, että ottavat uusiakin kirjoja rivakasti hyllylle. Ja mikä parasta, se on ilmaista ja kirjan saa joko kahdeksi viikoksi tai kuukaudeksi lainaan. Joten tässä on myös aikaraja, milloin pitää lukea.

Googleta - netin ihmeellisessä maailmassa on vaikka mitä ja tämäkin on ilmaista. 

Avoimesta yliopistosta löytyy valtava valikoima verkkokursseja. Minä olen itse opiskellut tätä kautta kirjanpitoa ja psykologiaa.

Osallistu koulutuksiin. Minua kiinnostaa itsensä kehittäminen, joten osallistuin NLP (Neuro Linguistic Programming) Practitioner -kurssikokonaisuuteen viime vuonna. Nyt olen mukana jatkokoulutuksessa ja NLP Masteria suoritan. Minua kiinnostaa myös raha-asiat ja olen osallistunut mm. Bisnesnaisen valmennuksiin.

Valmentaja voi auttaa sinua näkemään asioita eri perspektiivistä, mikä voi viedä sinut todella ison askeleen eteenpäin.

Pidä listaa & kertaa asioita

Minä pidän listaa kirjoista, jotka haluan lukea. Jos kuulen tai saan jostain tietoa kirjasta, mikä kiinnostaa, niin laitan sen heti lukulistalleni. Tällä hetkellä olen myös tehnyt listan podcasteista. 

Muista kerrata asioita ja lukea kirjoja samasta aiheesta. Kaikilla on eri lähestymistapa asioihin ja kun kuulet asian toisesta näkökulmasta, se voi avautua ihan uudella tavalla sinulle. Minä jopa joskus luen kirjat uudestaan pienen ajan jälkeen. On jännää huomata, että kun itse on saanut asioita hieman sulatella, niin ne voivat sitten avautua ihan uudella tavalla hetken päästä.

Koulutuksen tärkeys nykymaailmassa

Saatat myös löytää opiskelun ohella sen oman juttusi - tutustu siis rohkeasti moniin sinua kiinnostaviin aiheisiin! Tästä pääset lukemaan 3 parasta vinkkiä opiskelun aloittamiseksi.

Kirjoita ylös

Ja viimeinen asia. Kirjoita oppimissuunnitelmasi ylös. Mitä sinä aiot saavuttaa tai tehdä tulevan viikon, kuukauden ja vuoden aikana? Tällä tavalla on helpompi hahmottaa, onko suunnitelma realistinen eikä liian vaativa. Minä tuppaan aina olemaan liian optimistinen, kun tässä maailmassa on niin paljon asioita, mitä haluaa oppia, että teen itselleni liian vaativan suunnitelman, mikä sitten ei toteudu. Joten minun on parempi ottaa pienempiä askelia kerrallaan ja muistuttaa itseäni siitä, että älä yli-innostu ja ilmoita itseäsi mukaan liian moneen koulutukseen kerralla, koska silloin jää se suurin hyöty pois. En perehdy asioihin kunnolla. Tämän oivallettuani opiskelu oli paljon helpompaa.

Opiskelu kannattaa aina, mitä sinä lähdet tänään opiskelemaan? 

Tove Sjöberg
Artikkelin on kirjoittanut Tove Sjöberg.

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €

Strateginen sijoittaminen LIVE
Strateginen sijoittaminen LIVE-valmennus (15-18.9.2024)

Haluatko tehdä suurempia tuottoja pienemmällä riskillä? 👇

Katso lisää ja tule mukaan!