Voiko Facebookin Libra kilpailla Bitcoinin kanssa? Mikä on ennuste?

Kryptovaluuttojen maailma ei tosiaan ole tunnettu sen johdonmukaisuudesta tai vakaudesta. Itse asiassa se on tunnettu päinvastaisista asioista.
Joten miksi ihmeessä Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg haluaa iskeä sosiaalisen median jättinsä keskelle kryptoja?

No, tiistaina niin tapahtui kun yhtiö ilmoitti luovansa oman kryptovaluutan, Libran, joskus vuonna 2020.

Business Insiderin mukaan monet maksupalveluntarjoajat kuten MasterCard ja Visa ovat liittyneet suurien teknologiayhtiöiden kuten Uberin ja Spotifyn kanssa sijoittaakseen uuteen valuuttaan.

Libran tarkoitus on auttaa lähes 1,7 miljardia pankkitilitöntä ihmistä ympäri maailmaa pääsemään käsiksi rahoituspalveluihin – halvalla. Viehätys Libraan johtuu myös siitä, että Facebook aikoo tehdä Libran digitaalisen lompakon saataville Facebookin Messengeriin ja WhatsAppiin sekä uuteen sovellukseen nimeltä Calibra.

Kun käsitellään vakautta koskevaa kysymystä, Facebook ja sen yhteistyökumppanit ilmoittivat, että uutta valuuttaa tuetaan ”kokoelmalla vähäriskisiä omaisuuksia, kuten pankkitalletuksilla ja lyhytaikaisilla valtion arvopapereilla valuutoissa, jotka ovat vakaista ja hyvämaineisista keskuspankeista.”, Bloombergin lainauksen mukaan.

Toinen mielenkiintoinen muutos on, ettei Facebook suoraan pyöritä Libraa. Kaikki hankkeen yhteistyökumppanit loivat voittoa tavoittelemattoman järjestön nimeltään ”Libra Association” (Libra-yhdistys), jonka pääkonttori ”The Associated Pressin” mukaan sijaitsee Genevassa, Sveitsissä ja sitä säännellään Sveitsin pankkisäännöillä.
Facebook aloitti tiistain kaupankäynnin vahvana, saavuttaen +2,22% nousun 191,23 dollariin klo 11 mennessä.

Pääasiassa Facebook pyrkii kaventamaan digitaalisten valuuttojen ja perinteisen pankkitoiminnan kuilua. Kryptot ovat toivoneet jo vuosia löytävänsä keinon häiritä perinteistä pankkitoimintaa, mutta edes Bitcoin ei ole onnistunut siinä.
Luottamus on myös asia, jota Facebookin täytyy yrittää luoda Libralle, koska monet mut kryptot ovat jättäneet kuluttajille pahan maun. Hintavaihtelu ja liittovaltion sääntelyviranomaiset on asettaneet kryptot vaikeaan asemaan mitä tulee krypojen ”matkaan hyppäämiseen” ja massavaikutukseen.

Mutta ei huijata itseämme. Yksi pääsyistä Facebookin hankkeessa on, että tämänkaltainen hanke erottuu muista markkinoista. Facebookin tulovirrat alkavat tasaantua, mikä tarkoittaa, että on aika etsiä muita tapoja tehdä rahaa.
Libran kaltaiset ominaisuudet antavat Facebookille potentiaalia avata muita markkinoita, kuten vähittäiskauppaa, perinteisiä rahoitustapahtumia ja jopa julkisen liikenteen maksamista.

Näyttäisi siltä, että ”Zuckerbecryptorg” on löytänyt uuden tulovirran, joka voisi aiheuttaa ongelmia perinteisille kryptoille kuten Bitcoinille.

Alkuperäinen artikkeli täällä: https://moneyandmarkets.com/facebook-libra-crypto-bitcoin/

Suosittuja blogikirjoituksia

Kiitos.

Olet nyt mukana menossa ja saat sähköpostilla tietoa kaikesta vaurastumiseen liittyvästä.

Terveisin,
-Sanna & Ville

Ville ja Sanna Kinanen

Haluatko oman taloutesi parempaan kuosiin?

Tule mukaan Rahatreeniin laittamaan oma talous aiempaa parempaan kuntoon. Rahatreenin on käynyt jo yli 5000 suomalaista.

Nyt vain 27 €